Vacature: Aardappelselecteur

  • Salaris Tussen € 12,- en € 18,-
  • Aantal uren per week 40 uur
  • Standplaats Beilen
  • Opleidingsniveau Ongeschoold

Over de functie

Beschik jij over (enige) ervaring met het selecteren van aardappels in pootgoed? Dan zijn wij voor het komende seizoen op zoek naar jou als aardappelselecteur!

Gedurende de aardappelselectieperiode van mei tot begin augustus zijn wij in de provincie Drenthe op zoek naar aardappelselecteurs. Bij voorkeur beschik je over voldoende kennis en kunde wanneer het gaat om ziekteherkenning van de aardappelplanten. Dit is echter geen harde eis, er zijn voor jou namelijk ook opleidingsmogelijkheden. Als aardappelselecteur ga je zieke aardappelplanten van de akkers afhalen. Ook volg je ten alle tijden de protocollen als het aankomt op hygiënemaatregelen en andere werkwijzen. Je weet de zieke aardappelplanten te onderscheiden en van de akkers te halen. Je loopt hierbij door het veld of zit op een selectiekar. 

Je hebt passie voor of achtergrond in de agro, je hebt zin en tijd, maar je hebt geen ervaring met het werk als aardappelselecteur? Geen punt. In het voorjaar leren onze ervaringsdeskundigen jou tijdens een speciale aardappelselectiecursus de basis van het vak. 

We vertellen je over de verschillende rassen, over aardappelziektes en mutanten en we laten je alvast rijden op onze speciale aardappelselectiekar. We schetsen je ook de belangen van goede aardappelselectie voor de boer; onze opdrachtgevers. Het is verantwoordelijk werk en jouw inzet zorgt voor een betere, kwalitatief hoogwaardige oogst.

Functie-eisen

  • bij voorkeur ervaring in de aardappels of bereid om opgeleid te worden tot aardappelselecteur

Over het bedrijf

  • Je komt te werken in een vast team aardappelselecteurs onder de vlag van Abiant Agro. Samen gaan jullie de boeren bij langs die op de planning staan om daar de velden door te gaan op zoek naar planten die er niet horen te staan. Abiant Agro is de agrarische tak van Abiant Uitzendgroep waar alle agrarisch medewerkers onder vallen. Van bedrijfsverzorger tot aardappelselecteur en van melker tot akkerbouwmedewerker.

Wat wij bieden

Abiant Agro zorgt dat je (eventueel na een cursus) vanaf medio mei 2021 zo’n tien weken als aardappelselecteur aan het werk kunt bij een opdrachtgever in jouw omgeving! Aan de hand van een ervaren aardappelselecteur, van Abiant of onze opdrachtgever, leer je de fijne kneepjes van het vak. Want meters maken is de beste manier om het selecteren te leren. En wij leren het je graag!

Het salaris voor de functie aardappelselecteur ligt tussen de €12,- en € 18,- per uur (bruto). Je kan zelf aangeven hoeveel uren en dagen per week je beschikbaar bent om deze werkzaamheden als aardappelselecteur op te pakken. 

Wil jij komend seizoen aan de slag als aardappelselecteur? Solliciteer dan gelijk! Wil je graag meer informatie over de vacature aardappelselecteur? Bel dan ons uitzendbureau in Beilen op het telefoonnummer 0593 72 80 00. 

Deel deze vacature via