Vacature: Manager Marketing & Communicatie Abiant Holding

 • Salaris € 3633 - € 5588
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Standplaats Groningen
 • Opleidingsniveau HboWo

Over de functie

In ons groeiende team van nu zes medewerkers hebben wij een gezamenlijke missie: de positie van Abiant en MF Uitzendbureau verstevigen. Met jou aan het roer gaan we hierin slagen! Jij hebt immers al jaren ervaring, bent thuis in (online) marketing en communicatie én bent een bevlogen manager die de dynamiek van de dag omarmt. Kun je je hierin vinden? Dan hebben wij de vacature manager marketing & communicatie op ons hoofdkantoor in Groningen voor jou!

Wat ga je doen?
Vanuit ons moderne kantoorpand aan de Kieler Bocht in Groningen stuur je een enthousiast en groeiend team van marketing- en communicatieprofessionals aan. Je brengt structuur aan en bewaakt hierin de hoofdlijnen. Het team bestaat uit talent acquisition marketeers (SEA), een contentmarketeer, een B2B-marketeer en een stagiair(e). Samen maken jullie het verschil. Je hebt hierin zowel een meedenkende als meewerkende (managers)rol, waarbij je niet schroomt om de afdeling met jouw taalvaardigheid en scherpe pen te ondersteunen. Je bent in staat het team mee te nemen in de juiste positionering, marketingstrategie en belangrijke onderdelen als de customer en employee journey. Richting de afdeling ben je een gelijkwaardige sparringpartner die haar belangen behartigt richting de directie en het management.

 • Je stelt budgetten en een jaarplan op en hebt een duidelijke visie op bijvoorbeeld sponsoring
 • Je verzamelt, structureert en analyseert informatie vanuit de vestigingen en de directie en vertaalt de wensen en behoeften op het vlak van PR en communicatie in concrete acties
 • Je hebt ervaring met het opzetten van (omvangrijke) communicatieprojecten
 • Je bent woordvoerder voor externe partijen bij communicatie en mediavraagstukken
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied en adviseert de directie en leidinggevenden op de vestigingen hierover
 • Je weet ten behoeve van het behalen van de doelstellingen de juiste partnerships aan te gaan

Functie-eisen

Dat je strategisch, daadkrachtig en communicatief sterk bent, oplossingsgericht kunt denken en initiatief toont vinden wij logisch. We hopen vooral dat je een inspirerende stijl van leidinggeven hebt en cohesie weet te creëren. Kortom, we verwachten dat je het voortouw neemt. Dat vul jij aan met:

 • Bij voorkeur een afgeronde wo- of hbo-opleiding richting Communicatie en/of Marketing
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als manager marketing- en communicatie
 • Weten hoe je leidinggeeft aan een nieuw en/of groeiend team
 • Ervaring in het werken met (omvangrijke) budgetten, strategische jaarplannen en customer / employee journey 

Over het bedrijf

Abiant Holding bestaat onder andere uit de labels Abiant Uitzendgroep, MF Groep, de coöperatie Abiant/Agro en diensten als Werving & Selectie, Jobcoaching en EU Service. Samen vormen wij de grootste regionale uitzender van Noord-Nederland. Wij zijn de trotse werkgever van betrokken medewerkers die graag voor ons en onze veelzijdige opdrachtgevers werken. Trouwe opdrachtgevers die wij bedienen vanuit 11 Abiant en 7 MF-vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Bij ons kun je rekenen op een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor eigen initiatief, pro-activiteit en persoonlijke ontwikkeling. Onze cultuur is te omschrijven als informeel, nuchter en persoonlijk. Dankzij onze platte organisatie is de sfeer collegiaal en familiair. Wil je meer weten over onze organisatie, kijk dan op mf.nl en abiant.nl.

Wat wij bieden

Wij bieden een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, met daarin een goed salaris, collectieve pensioenregeling en een winstuitkering. Je krijgt ruimte om de functie op jouw manier in te vullen. Dit alles vullen we aan met:

 • een salaris dat ligt tussen de € 3.633,- en € 5.588,- op fulltime basis
 • een dienstverband voor een jaar met een vaste aanstelling als intentie
 • een uitdagende baan van 32-40 uur per week
 • 25 vakantiedagen per jaar op fulltime basis en 13 ATV-dagen per jaar (in vrije tijd of in salaris)
 • Laptop, mobiele telefoon en een moderne mobiliteitsregeling

Reageer online en voeg daarin jouw cv met optioneel een (beknopte) motivatie toe. Je kunt reageren tot en met 31 december 2021, al zal er eerder al wel contact met jou worden opgenomen om de procedure te starten. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met algemeen directeur Albert Jan Jongsma op 06-20 41 58 32. Voor overige vragen mag je Marije Klomp (corporate recruiter) op dinsdag, woensdag of vrijdag bellen op 06 23 70 99 91. Via de sollicitatie-knop kom je overigens terecht op de pagina van MF, wat onderdeel uitmaakt van de Abiant Holding.

​​​​​​​Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

 1. Jij stuurt je cv (en eventuele motivatie) naar ons op. Binnen 3 werkdagen krijg je van ons een inhoudelijke reactie. Zijn we enthousiast over je profiel? Dan nodigen we jou uit voor een eerste kennismakingsgesprek.
 2. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en jou als persoon!
 3. In het tweede gesprek gaan we iets meer de diepte in en leren we je nóg beter kennen. Mogelijkerwijs ontvang je van ons het verzoek om een online assessment in te vullen en de vraag bij wie wij referenties mogen inwinnen.
 4. Allebei even enthousiast? Gefeliciteerd! We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek en kijken er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan!
Deel deze vacature via