Vacature: Allround medewerker melkveehouderij

  • Salaris Tussen € 8,- en € 13,-
  • Aantal uren per week 45 uur
  • Standplaats Kollum
  • Opleidingsniveau MboHbo

Over de functie

Ben jij een hardwerkende medewerker met gedegen kennis van en passie voor de melkveehouderij én ben je op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Onze opdrachtgever is opzoek naar jou!

Jij wordt in eerste instantie volledig ingewerkt in het melkproces zodat je van daaruit je verder kunt ontwikkelen in het bedrijf. Het melken van circa 550 koeien vindt plaats in een 40-stands carrousel. Voordat je met melken kunt beginnen, drijf je de koeien op in de wachtruimte en maak je ondertussen de boxen schoon. Tijdens het melken ben je alert op eventuele bijzonderheden met betrekking tot de gezondheid van de koeien. Na het melken maak je de carrousel, de melkruimte en de wachtruimte schoon zodat de volgende melkbeurt weer schoon opgestart kan worden. Dit hoef je uiteraard niet allemaal alleen te doen. Tijdens de zogenaamde shift stromen op verschillende momenten meerdere collega's in.

Na het melken ga je samen met de aanwezige collega's ontbijten om de eventuele bijzonderheden en de werkzaamheden van die dag te bespreken. Denk daarbij aan de verzorging van de groep "fresh cows", insemineren, verzorgen van jongvee, klauwverzorging en diverse andere werkzaamheden zoals strohokken van koeien opstrooien met behulp van shovel of verreiker en landwerk. De meeste collega's hebben een aantal vaste taken toebedeeld gekregen. Jij wordt verantwoordelijk voor onder andere de diergezondheid van de koeien (bijv. medicijnen toedienen en registreren), ketose-metingen en de groep "fresh cows". 

De werkdagen zijn in overleg vast te stellen. Jouw werkdagen bestaan uit verschillende shifts: vroege ochtend, ochtend, middag, volledige dag en/of avond. Een zogenaamde shift bestaat uit meerdere mensen welke op verschillende tijdstippen instromen. Een vroege ochtenddienst betekent uiteraard dat je 's middags vrij bent. Daarnaast staat vast dat je eens per 2 weken een weekend (1x ochtend en 1x middag) eindverantwoordelijke bent.

Functie-eisen

  • Relevante werkervaring binnen de melkveehouderij
  • Verantwoordelijk
  • Communicatief vaardig
  • Leergierig en flexibel inzetbaar
  • Maximale reistijd van 30 minuten (bij voorkeur)
  • Rijbewijs B (en T) en eigen vervoer

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever betreft een groot en modern familiebedrijf in Noord-west Friesland met een team van trouwe en hardwerkende medewerkers met een passie voor de melkveehouderij. Met jouw komst wil het team graag verder werken aan een stabiele basis voor de toekomst. Het betreft een functie waarbij het aantal werkbare uren in overleg met jou vastgesteld kan worden. Je kunt uitgaan van gemiddeld 40 - 45 uur per week. Je werkt op basis van wisselende diensten op verschillende dagen waarbij je 2 weekenden per maand vrij bent. Eens per maand wordt met elkaar het rooster vastgesteld.

Wat wij bieden

Op basis van jouw leeftijd en ervaring en de cao productiegerichte dierhouderij wordt onder andere jouw bruto uurloon vastgesteld. Vanaf 18 jaar kun je daarbij denken aan een bruto uurloon vanaf € 8,18 tot een maximum van circa € 13,00 bruto per uur. Bij aanvang ontvang je een paar veiligheidslaarzen en een persoonlijk kledingpakket. 

Kom jij als allround medewerker melkveehouderij het team van onze opdrachtgever versterken? Solliciteer dan uiterlijk 3 december. Voor vragen of meer informatie over de vacature "allround medewerker melkveehouderij" kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Leek via het telefoonnummer 0594 51 99 44.

Deel deze vacature via