Vacature: Melker

  • Salaris Tussen € 10,- en € 14,-
  • Aantal uren per week 32 uur
  • Standplaats Beilen
  • Opleidingsniveau Ongeschoold

Over de functie

Heb jij ervaring in het melken van koeien? Ben je op zoek naar een leuke bijbaan? Wij zijn doorlopend op zoek naar melkers op verschillende locaties in Drenthe.

Op verschillende plaatsen in Drenthe zijn wij constant op zoek naar ervaren en enthousiaste melkers. Je kunt, afhankelijk van jouw beschikbaarheid, worden ingezet voor de ochtend,- of avondmelkingen. Het opsluiten van de koeien in de wachtruimte, het aanjagen van de koeien naar de melkstal en het schoonmaken van de boxen behoren allemaal tot jouw werkzaamheden. Bij sommige boeren behoort het voeren van de koeien en kalveren ook tot jouw werkzaamheden. 

Wanneer het werk en jouw beschikbaarheid het toestaat kun je diverse melkadressen met elkaar combineren. Het melken van koeien is goed te combineren met andere activiteiten zoals school of werk. De meeste melkveebedrijven liggen buiten de dorpskern. Bij voorkeur ben je daarom in het bezit van eigen vervoer. 

Functie-eisen

  • ervaring als melker (bij voorkeur)
  • rijbewijs B en eigen vervoer (bij voorkeur)
  • aantoonbare affiniteit met de melkveehouderij

Over het bedrijf

De omvang van het melkveebedrijf en het soort melkstal verschilt per boerderij. Veel van de melkveebedrijven zijn familiebedrijven die al jaren bestaan.

Wat wij bieden

Jij krijgt de kans om voor verschillende melkveebedrijven te gaan melken. Starters kunnen in aanmerking komen om via Abiant een melkersdiploma te halen. Het is in ieder geval wel van belang dat je bekend bent met de agrarische sector. De beloning is conform cao Dierhouderij en is afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring. Je kan hiervoor een richtlijn van € 10,- tot € 14,- bruto per uur aanhouden. 

Is jouw interesse voor deze vacature gewekt en wil jij graag als melker aan de slag? Wij komen graag met jou in contact over jouw wensen en beschikbaarheid. Wil je meer informatie over deze vacature of heb je nog vragen neem dan direct contact op met ons uitzendbureau in Beilen op telefoonnummer 0593 72 80 00.

Deel deze vacature via