Vacature: Bbl-leerling melkveehouderij

  • Salaris Tussen € 5,- en € 11,-
  • Aantal uren per week 30 uur
  • Standplaats Zevenhuizen Gn
  • Opleidingsniveau VmboMbo

Over de functie

Ben jij voor school op zoek naar een werk-leer adres binnen de melkveehouderij? Lees dan snel verder!

Als bbl-leerling melkveehouderij werk je volledig mee op het melkveebedrijf van onze opdrachtgever. Uiteraard met de nodige begeleiding en ondersteuning. Gedurende de werkdagen voer je onder andere de kalveren, maak je de kalverhokken schoon, strooi je de boxen en check je de koeien op eventuele bijzonderheden / ziektes. Zodra het voorjaar weer voor de deur staat, wordt ook het werk in het land weer opgepakt. Kunstmest strooien, mest uitrijden, maaien, schudden, harken en kuilen. Je bent vrij van melken; de koeien worden met robots gemolken. Daarnaast pak je in overleg alle voorkomende werkzaamheden op. 

Functie-eisen

  • Affiniteit met de melkveehouderij
  • Leergierig en enthousiast
  • T-rijbewijs (bij voorkeur)

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever uit de omgeving van Leek heeft de afgelopen jaren al meerdere enthousiaste bbl-leerlingen mogen verwelkomen. Het betreft een echt familiebedrijf die met alle plezier jouw opleiden tot een echte melkveehouder. Ze onderhouden circa 130 melkkoeien en bieden jou dus de kans de kneepjes van het vak binnen de melkveehouderij (verder) te ontwikkelen.

Wat wij bieden

Je krijgt de kans om je op basis van de voorwaarden vanuit school verder te ontwikkelen binnen de melkveehouderij. Onze opdrachtgever biedt jou een werkweek van circa 20 uur verdeeld over 4 dagen. Als bbl-leerling wordt je ingeschaald op basis van de cao Productiegerichte dierhouderij. Afhankelijk van je leeftijd bedraagt jouw bruto uurloon tussen € 5,25 en € 10,00. Bij de start van het traject ontvang je een paar veiligheidslaarzen en een persoonlijk kleding pakket.

Ga jij komend schooljaar als "bbl-leerling" melkveehouderij bij onze opdrachtgever starten? Solliciteer dan uiterlijk 31 Januari. Voor vragen of meer informatie over de vacature "bbl-leerling melkveehouderij" kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Leek via telefoonnummer 0594 51 99 44.

Deel deze vacature via