Vacature: Meewerkend voorman akkerbouw

 • Salaris Tussen € 13,- en € 20,-
 • Aantal uren per week 38 uur
 • Standplaats Warffum
 • Opleidingsniveau MboHbo

Over de functie

Jij bent thuis in de teelt van (poot)aardappelen. Door jouw passie en werkervaring op dit gebied zijn hedendaagse ontwikkelingen jou niet vreemd en met jouw ondernemende houding weet je zelfstandig goed werk te leveren. Heb jij de ambitie om in samenwerking met de ondernemer mooie dingen te bereiken?  Dan ben jij de meewerkend voorman waar wij naar op zoek zijn!

Het akkerbouwbedrijf waar jij gaat werken is gevestigd in de regio Warffum. Er wordt ongeveer 80 hectare landbouwgrond bewerkt. Hiervan is ongeveer 25 hectare in gebruik voor de teelt van pootaardappelen. Daarnaast worden er tarwe en bieten verbouwd. Binnen het bedrijf is er aandacht voor het bewust omgaan met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.  

Jouw rol wordt onder andere het zelfstandig verzorgen van de gewassen op het land en het bewerken van het land, verder ondersteun je op het gebied van administratie en ben je de sparringpartner van de ondernemer. Je hebt een brede kijk en duidelijke visie op landbouw en bent iemand die bij tegenslag of een kapotte machine niet bij de pakken neer gaat zitten. Jouw ervaring in de akkerbouwsector, een spuitlicentie en ervaring met aardappelselectie zijn hierbij van cruciaal belang. Op dit bedrijf wordt gewerkt met een GPS systeem. Kennis en ervaring op het gebied van gps-technieken in de akkerbouw komen daarom goed van pas. In het winterseizoen houd je je bezig met het sorteren van aardappelen, het onderhoud aan het machinepark en alle andere voorkomende werkzaamheden op en rondom de boerderij.

Functie-eisen

 • in het bezit van een spuitlicentie bedrijfsvoeren (spuitlicentie II) 
 • ervaring met de pootaardappelteelt 
 • mbo/mbo+ werk- en denkniveau 
 • groot verantwoordelijkheidsgevoel, met passie en kunde voor akkerbouw
 • flexibel en toont initiatief
 • teeltkundig en technisch vaardig
 • sociale, collegiale werkhouding 

Over het bedrijf

Je werkt in een klein team samen met de eigenaar op het bedrijf in de regio Warffum. Er wordt ongeveer 80 hectare landbouwgrond bewerkt. Hiervan is ongeveer 25 hectare in gebruik voor de teelt van pootaardappelen. Daarnaast worden er tarwe en bieten verbouwd. Binnen het bedrijf is er aandacht voor het bewust omgaan met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.  

Wat wij bieden

Je krijgt in deze functie verantwoordelijkheden. Je pakt projecten op waarbij je eigen visie op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen in deze markt van belang zijn. Je overlegt en spart hierover met adviseurs en de eigenaar. Beloning en inschaling vindt plaats overeenkomstig de Cao Open Teelten, waarbij het loon tussen de € 13,- en € 20,- bruto per uur ligt, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. 

Ben jij dé kandidaat voor deze vacature van meewerkend voorman akkerbouw? Solliciteer dan zo snel mogelijk. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Bedum op het telefoonnummer 050 319 96 30, of loop gerust even binnen!

Deel deze vacature via