Vacature: Dagcoördinator opvang vluchtelingen Oekraïne

 • Salaris Tussen € 2798,- en € 4109,-
 • Aantal uren per week 36 uur
 • Standplaats Appingedam
 • Opleidingsniveau Hbo

Over de functie

Sta jij met beide benen op de grond ook al is de omgeving nog zo onrustig? Ben jij een pionier die houdt van iedere dag iets anders? Dan maken we graag kennis met jou!

Als dagcoördinator ben je samen met collega’s het eerste aanspreekpunt voor de Oekraïense oorlogsvluchtelingen in eerste instantie bij locatie Luingaborg te Bierum. Je zorgt ervoor dat zij op een vriendelijke manier antwoord krijgen op hun vragen en lost knelpunten in bijvoorbeeld de huisvesting en het regelen van gezondheidszorg op. Indien nodig schakel je hiervoor collega’s, vrijwilligers en instanties in. Je hebt overzicht in wat er speelt, wat er gedaan moet worden en wat er al is geregeld. Je hebt een faciliterende rol bij dagelijkse praktische zaken, zoals bijvoorbeeld het verstrekken van informatie, het regelen van leefgeld, recreatieve activiteiten, schoonmaakwerkzaamheden, opruimklussen, ondersteuning met betrekking van vervoer etc. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de bewoners, beantwoordt de inkomende vragen en zet deze eventueel door naar de huismeester, begeleiders, gastheer/ beveiligers, vrijwilligers of de (adjunct) locatie manager. In praktische en inhoudelijke zin denk je mee over het verder ontwikkelen en opzetten van de locatie. In dit alles werk je nauw samen met de (adjunct) locatie manager die de (eind)verantwoordelijkheid over het reilen en zeilen van de locatie heeft. Tijdens een dienst ben jij het eerste aanspreekpunt en stem je af met je collega's en vrijwilligers wie welke taak oppakt. Ook draag je zorg voor overdracht momenten en rapporteer je je bevindingen.

Functie-eisen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau met hands-on mentaliteit;
 • Je hebt relevante werkervaring bij voorkeur in een opvangomgeving;
 • Je bent een uitstekende communicator met een goed inlevingsvermogen;
 • Je kunt goed luisteren, hebt ruimte voor andere ideeën/ culturen, waarbij je tegelijk ook voldoende afstand kunt nemen van de problematiek;
 • Je staat met beide benen op de grond ook al is de omgeving nog zo onrustig;
 • Je durft te pionieren, durft keuzes te maken en wilt hier ook verantwoordelijkheid in nemen;
 • Je bent bij voorkeur op korte termijn beschikbaar (vanaf eind mei 2022);
 • Beheersing van de Engelse, Oekraïense, Russische of andere relevante taal is een pré.

Over het bedrijf

Het team bestaat naast de (adjunct) locatie manager uit collega dag coördinatoren, begeleiders, vrijwilligerscoördinator, huismeester, vrijwilligers en beveiligers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de wil tot pionieren.

De gemeente Eemsdelta zoekt een voor de gemeentelijke noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne naar medewerkers voor verschillende functies. Medio mei opent gemeente Eemsdelta twee noodopvanglocaties: 1 locatie in voormalig verzorgingshuis Luingaborg in Bierum (opvang voor circa. 100 vluchtelingen) en 1 locatie in Menterne in Wagenborgen (opvang voor circa. 50 vluchtelingen).

Wat wij bieden

 • Wij bieden een uitdagende en veelzijdige tijdelijke functie binnen een dynamische omgeving, waarbij je een concrete bijdrage levert aan het helpen van de Oekraïense bevolking;
 • Je werkt samen met een gezellig en vakkundig team van collega's waarbij je op elkaar kunt rekenen;
 • Het salaris of uurtarief is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring. De functie valt in schaal 9 van de CAO gemeenten; € 2798 tot € 4109
 • De bezetting van deze functie is 7 dagen per week waarbij wordt gewerkt in shifts, bijvoorbeeld van 7:00 tot 15:30 uur en van 14:30 tot 23:00 uur. Hoe de definitieve invulling van de shifts en de bijhorende werktijden zal zijn, wordt in overleg met de teamleden definitief vastgesteld.

De gesprekken staan gepland voor week 20 (16 t/m 20 mei aanstaande).

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan direct of neem contact op.

Jesse Oosting - Adviseur werving en selectie

06 51 79 88 90

Deel deze vacature via