Vacature: Middagmelker

  • Salaris Tussen € 6,- en € 13,-
  • Aantal uren per week 10 uur
  • Standplaats Aduard
  • Opleidingsniveau VmboMavoHavoMboVwo

Over de functie

Een koe wordt 7 dagen per week 2 maal daags door de boer gemolken. Als melker ben jij bereid om 3 tot 4 middagen deze verantwoordelijke taak van onze opdrachtgever over te nemen.

3 tot 4 middagen rijd jij tussen 17.00 en 17.30 uur het erf van onze opdrachtgever op. Je trekt je werkkleding aan, checkt of er bijzonderheden zijn waar je rekening mee moet houden en loopt vervolgens naar de stal (of het land) om de koeien in de wachtruimte op te sluiten. Ondertussen maak je de boxen schoon. Daarna loop je naar de melkput en check je of alles goed staat om vervolgens de motor van de melkmachine aan te zetten. In de melkput (visgraat 2x6) je vervolgens zo'n 80 à 90 koeien. Nadat de laatste koe de melkput heeft verlaten, maak je de melkput schoon en klaar voor de volgende melkbeurt. Bijzonderheden die je tijdens het melken bent tegen gekomen, geef je door aan de boer. Rond 19.15 uur rijd je met een tevreden en voldaan gevoel weer naar huis.

Mocht je in het bezit zijn van rijbewijs T dan is het assisteren bij landwerk ook een optie. Denk daarbij aan schudden, harken en kunstmest strooien.

Functie-eisen

  • ervaring als melker
  • verantwoordelijkheidsgevoel
  • zelfstandig kunnen werken
  • flexibel inzetbaar
  • eigen vervoer

Over het bedrijf

Je komt te werken bij een melkveebedrijf in de omgeving van Aduard wat met veel toewijding wordt gerund door een enthousiaste familie.

Wat wij bieden

Het betreft een parttime functie waarbij een contract voor (on)bepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort. Binnen de melkveehouderij is de cao productiegerichte dierhouderij van toepassing. Op basis van deze cao wordt jouw bruto-uurloon vastgesteld. Afhankelijk van jouw leeftijd (jeugdschalen) en ervaring ligt dit ongeveer tussen € 6,- en € 13,-. Daarnaast is onder bepaalde voorwaarden een kilometervergoeding van € 0,19 van toepassing. Bij het starten ontvang je van Abiant een paar werklaarzen, overall en 2 t-shirts.

Wil jij als melker deel uitmaken van het team bij onze opdrachtgever? Solliciteer dan uiterlijk 21 juli aanstaande. Voor meer informatie of vragen over deze vacature van "middagmelker" kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Leek via 0594 51 99 44.

Deel deze vacature via