Vacature: Bbl-leerling melkveehouderij

  • Salaris Tussen € 5,- en € 11,-
  • Aantal uren per week 32 uur
  • Standplaats Zevenhuizen Gn
  • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Zoek jij voor je mbo opleiding melkveehouderij nog een werk-leerplek in de omgeving van Leek? Samen met onze opdrachtgever bieden wij jou de kans om jouw ervaring binnen de melkveehouderij (verder) uit te breiden.

Als bbl-leerling melkveehouderij werk je volledig mee op het melkveebedrijf van onze opdrachtgever. Uiteraard met de nodige begeleiding en ondersteuning. Je bent vrij van melken, de koeien worden namelijk met robots gemolken. Gedurende de werkdagen ben je onder andere bezig met het voeren van de kalveren; maak je de kalverhokken schoon en strooi je de boxen; maak je kuilbulten open. Daarnaast check je de koeien op eventuele bijzonderheden / ziektes. 

Zodra het voorjaar weer voor de deur staat, wordt ook het werk in het land weer opgepakt. Werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn onder andere kunstmest strooien en mest uitrijden; maaien, schudden, harken en kuilen. Daarnaast pak je in overleg alle voorkomende werkzaamheden op.

Functie-eisen

  • MBO opleiding melkveehouderij (gaan) volgen
  • leergierig en enthousiast
  • T-rijbewijs (bij voorkeur)

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever uit de omgeving van Leek heeft de afgelopen jaren al meerdere enthousiaste bbl-leerlingen mogen verwelkomen. Het betreft een echt familiebedrijf die met alle plezier jouw opleiden tot een echte melkveehouder. Het bedrijf telt circa 130 melkkoeien en biedt jou dus de kans de kneepjes van het vak binnen de melkveehouderij (verder) te ontwikkelen.

Wat wij bieden

Je krijgt de kans om op basis van de voorwaarden vanuit school je verder te ontwikkelen binnen de melkveehouderij. Onze opdrachtgever biedt jou een werkweek van circa 20 uur verdeeld over 4 dagen. Als bbl-leerling word je ingeschaald op basis van de cao Productiegerichte dierhouderij. Afhankelijk van je leeftijd bedraagt jouw bruto uurloon tussen € 5,25 en € 10,00. Bij de start van het traject ontvang je een paar veiligheidslaarzen en een persoonlijk kledingpakket.

Ga jij komend schooljaar als "bbl-leerling melkveehouderij" bij onze opdrachtgever starten? Solliciteer dan uiterlijk 21 augustus aanstaande. Voor vragen of meer informatie over de vacature "bbl-leerling melkveehouderij" kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Leek via telefoonnummer 0594 51 99 44.

Deel deze vacature via