Vacature: Klauwverzorger (leerling)

 • Standplaats Scheemda
 • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Voel jij je thuis tussen de koeien en wil jij graag meewerken aan de gezonde klauwen van de koeien bij onze opdrachtgevers? Lees dan snel verder!

Als klauwverzorger word je ook wel rundveepedicure genoemd: jij gaat aan de slag met de klauwen van de koeien. Je bekapt de koeien en geeft hierbij de melkveehouder advies over de klauwen van zijn veestapel.

Als klauwverzorger:

 • schat je zelfstandig de situatie in bij de opdrachtgever wat betreft het beoordelen van de klauwaandoeningen, het informeren van opdrachtgever over aangetroffen situatie en vervolgens het adviseren over gewenste behandeling en het stellen van prioriteiten en ondernemen van vervolgacties gericht op het behandelen van klauwaandoeningen. 
 • voer je zelfstandig klauwverzorgingswerkzaamheden uit, waaronder het (preventief) bekappen van rundvee met behulp van een behandelbox en gereedschap, het registreren van klauwaandoeningen met behulp van een tablet in een digitaal registratiesysteem (Digiklauw) en het rapporteren (over bijzonderheden) aan de opdrachtgever en de planners van het kantoor.
 • informeer je, aan de hand van bijgehouden registraties en eigen waarnemingen, de opdrachtgever over de klauwgezondheidstoestand van het rundvee.
 • ben je ambassadeur van het RPC en promoot je de diensten en de verkoop van bijbehorende materialen.

Functie-eisen

Van jou verwachten wij:

 • afgeronde mbo-opleiding veehouderij niveau 3/4 of vergelijkbaar
 • enkele jaren ervaring in de melkveehouderij
 • bereid zijn tot het volgen van een scholingstraject
 • goede communicatieve- en sociale vaardigheden
 • in bezit van rijbewijs B, BE is een pre
 • woonachtig in de provincie Groningen of Noord-Drenthe
 • affiniteit met welzijn van rundvee

Over het bedrijf

Het gedreven en enthousiaste team van het RPC bestaat uit ruim tien klauwverzorgers en een collega op kantoor voor de planning. Het RPC is onderdeel van Abiant Bedrijfsverzorging waarbij het kantoor is gevestigd in Bedum. Het werkgebied strekt zich uit over de provincies Groningen, Drenthe en Noord-Duitsland.

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het voorkomen en behandelen van klauwaandoeningen door het preventief en curatief pedicuren van rundvee.

Wat wij bieden

De aanstelling vindt voorlopig plaats voor de duur van één jaar waarbij je rechtstreeks in dienst komt bij het rundveepedicurecentrum. Bij gebleken geschiktheid en een positieve ontwikkeling van de markt zal het dienstverband worden voortgezet. Er zal een bij jouw kennis en ervaring behorend salaris worden vastgesteld volgens de cao Bedrijfsverzorgingsdiensten. Naast het basissalaris kent RPC een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een bedrijfsauto, zwaar werk toeslag, bedrijfskleding met een was vergoeding, persoonlijke beschermingsmiddelen, prima pensioenvoorzieningen en een collectieve ziektekostenverzekering. Een parttime functie behoort ook tot de mogelijkheden. 

Interesse in deze veelzijdige functie? Mail dan je sollicitatiebrief met cv, o.v.v. vacaturenaam, naar infoscheemda@abiant.nl, of reageer op deze vacature. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Riena Kazemier (planner), te bereiken op (050) 303 93 93.

Deel deze vacature via