Vacature: Hovenier

 • Salaris Tussen € 13,- en € 15,-
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Hallum
 • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

De tuin is in jouw ogen natuurlijk het belangrijkste onderdeel van een perceel. Zodra iemand thuis komt moet de perfectie beginnen. Zie jij elke onregelmatigheid en zijn alle onkruidsprietjes een doorn in je oog? Zorg jij er graag voor dat klanten (weer) kunnen genieten van hun tuin? Ben jij zelfstandig, klantvriendelijk en heb je ervaring met tuinonderhoud en de aanleg van tuinen, dan komen we graag met jou in contact.

Als hovenier ga je aan de slag in de tuinen van particuliere klanten. Je houdt je bezig met het uitvoeren van aanleg- en onderhoudswerkzaamheden. Je kunt goed zelfstandig werken en bent nauwkeurig .

Beplanting aanleggen, een schutting plaatsen, een vijver graven of mooie bestrating leggen.. jij kunt het allemaal. Door in gesprek te gaan met de klant kom je erachter wat de wensen zijn en gezamenlijk maak je een plan voor de uitvoering van de wens. 
Naast het aanleggen van de tuin ben je bezig met het onderhoud van de tuinen. Zo  hou jij je o.a. bezig met snoeien, knippen van struiken en bomen, bladblazen, maaien en schoffelwerk. Binnen deze functie wordt er van je verwacht dat je nauwkeurig te werk gaat. Daarnaast is het belangrijk dat je representatief, klantvriendelijk en communicatief vaardig bent.

Voor deze functie is het van belang dat jouw plantenkennis optimaal is. Zo weet jij precies wat de eigenschappen van de hemelsleutel  en de schoenlappersplant zijn. De tuin winterklaar maken is voor jou een eitje en het allerbelangrijkste: Je vind het heerlijk om buiten aan de slag te gaan!

Functie-eisen

 • Zelfstandig
 • Representatief en klantvriendelijk
 • Ervaring met aanleg en onderhoud
 • Rijbewijs BE (pre)
 • Gemotiveerd
 • Friestalig
 • VCA (of bereid deze te halen)

Over het bedrijf

Je gaat aan de slag bij een middelgroot hoveniersbedrijf in de omgeving van Hallum. Alle werkzaamheden op het gebied van tuinaanleg en tuinonderhoud worden kwalitatief uitstekend en vakkundig uitgevoerd. Het team bestaat uit gemotiveerde en ervaren medewerkers. Het bedrijf heeft de opdrachten vooral bij klanten in het noorden van Friesland, het is daarom gewenst dat je Fries spreekt en verstaat.

Wat wij bieden

Onze opdrachtgever is voor het nieuwe seizoen op zoek naar een fulltime zelfstandig hovenier, je mag per direct beginnen om zo kennis te maken met het bedrijf.  Je werkt mee aan mooie projecten en hebt de vrijheid om zelfstandig heerlijk in de buitenlucht te werken. Bij goed functioneren is er werk voor langere periode. Je salaris is conform de hoveniersbedrijven cao, en ligt tussen € 13,- en € 15,- bruto per uur, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij mogelijkheid tot scholing (VCA en andere relevante certificaten).

Ben jij de hovenier die wij zoeken? Reageer dan voor 9 september. Wil je meer weten over de vacature? Neem dan gerust contact op met ons uitzendbureau in Veenwouden op het telefoonnummer 0511 72 60 00. 

Deel deze vacature via