Vacature: Leerling servicemonteur

  • Salaris Tussen € 13,- en € 16,-
  • Aantal uren per week 40 uur
  • Standplaats Leeuwarden
  • Opleidingsniveau VmboMavoMbo

Over de functie

Een vak leren is iets wat je altijd al hebt willen doen. Je kunt aan het begin beginnen en leert iedere dag bij. Samen met een ervaren monteur ben je op pad door heel Friesland.  Voor onze opdrachtgever uit Leeuwarden zijn wij op zoek naar een servicemonteur in opleiding die voor onbepaalde tijd aan de slag wil. Wie weet ben jij  op termijn specialist in het afvalwatermanagement van klanten in heel Friesland.

Als servicemonteur werk je aan het repareren en aanleggen van binnen-en buitenafvoer. Zonder goed watermanagement en dus een goed werkend riool zou de maatschappij er heel anders uitzien! Ook jij kan je bijdrage leveren aan een gezonde samenleving door samen met je collega’s (preventief) problemen aan de riolering te verhelpen. Je voert (kleine) reparaties uit, daarnaast inspecteer je ook het riool/leidingwerk om te bekijken of je de verstopping zelf kunt verhelpen of dat je hulp in dient te schakelen van je collega’s.  

Samen met je collega’s start je de dag op in Leeuwarden en spreek je door wat de planning voor de dag is. Je hebt weer een leuke variatie aan werkzaamheden en locaties klaarstaan. Je hebt de kans dat er meerdere meldingen bij zullen komen, maar dat maakt het werk juist zo mooi. Je weet nooit wat er die dag komt, iedere dag is anders. Mensen en bedrijven zijn echt blij als je bent geweest! 

Je dag begint rustig, er staan vier meldingen gereed, variërend van een reparatie, aanleg van een binnenriolering, een inspectie en een verstopping. Middels de tablet heb je een overzicht van alle meldingen voor die dag. Het duurt ongeveer een halfuurtje voor je bij je eerste klant bent. Bij deze klant ben je nog niet eerder geweest, de afvoer zit verstopt. Gelukkig heb jij met je twee rechterhanden de verstopping snel opgelost. Bovendien heb je er door je vakmanschap voor gezorgd dat die verstopping voorlopig niet meer terug zal komen. Je geeft nog een paar tips mee hoe beter om te gaan met het afvalwater en verstoringen te voorkomen. Vervolgens ga je op weg naar je volgende adres om een collega te helpen.  

Je vervolgt je route en bovendien volgen er nog een paar adressen. De dag vloog voorbij. Wat het werk zo leuk maakt, is de afwisseling. Iedere dag is anders, je kunt echt iets betekenen voor je klanten. Met een voldaan gevoel stap je in je bedrijfswagen, de dag zit erop. Ook vandaag heb je veel voor de klanten kunnen betekenen en je bent blij dat je de storingen op hebt kunnen lossen.  

Functie-eisen

  • VCA-certificaat (of bereidheid deze te behalen op kosten van Abiant)
  • rijbewijs B (of bijna aan afrijden toe)
  • klantgericht, leergierig, initiatiefrijk en bovenal servicegericht
  • technisch inzicht hebben; de details leer je bij het bedrijf

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een specialist in alles wat met riolering te maken heeft. Er wordt gewerkt met moderne apparatuur en zijn daarmee onmisbaar voor veel klanten in Groningen, Drenthe en Friesland. Ondanks dat er aan veel grote projecten gewerkt wordt hangt er een gezellige en informele sfeer. Samen met al het personeel wordt er alles aan gedaan om deze sfeer te behouden. Je krijgt dan ook veel inbreng hoe bepaalde dingen beter kunnen. Daarnaast is er veel ruimte voor scholing om jezelf te ontwikkelen. Je gaat in opleiding bij een collega die op termijn met pensioen gaat, ideaal je leert het van een vakman!

Wat wij bieden

Wij bieden een super afwisselende en zelfstandige functie met kans op een vast contract. Daarnaast bieden wij een salaris dat passend is bij jouw leeftijd en ervaring. Dit zal tussen de €13,- en €16,- bruto per uur zijn. 

Wil jij binnenkort nog starten als Leerling servicemonteur? Solliciteer dan voor 21 oktober. Mocht je nog vragen hebben of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons uitzendbureau in Joure op het telefoonnummer 0513 22 70 00

Deel deze vacature via