Vacature: Altijd al op een boerderij willen werken? Word bedrijfsverzorger

 • Salaris Tussen € 2445,- en € 2933,-
 • Standplaats Groningen
 • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Een regelmatige ‘stare battle’ met je beeldscherm, verlangend uit het raam naar buiten kijken of de drang voelen om bij te dragen aan een mooiere wereld. Wil jij je dag afsluiten met een voldaan gevoel na een dag buiten te hebben gewerkt? Zeg je computer-baan op en word boer. Ga voor een mentaal en fysiek veerkrachtig leven.
  
Steeds meer mensen delen dit verlangen. Wij helpen jou graag een carrière-switch maken naar het boeren-buitenleven.  

‘Ga jij voor een mentaal en fysiek veerkrachtig leven?’ 
 
Als bedrijfsverzorger ben je breed inzetbaar bij boeren bedrijven die een beroep doen op de agrarische bedrijfsverzorging van Abiant. Wanneer er aanspraak gemaakt wordt op deze regeling dan betekent dit dat er een boer niet in staat is zelfstandig zijn bedrijf te runnen. Dit kan komen door bijvoorbeeld afwezigheid of ziekte. In deze veelbetekenende vervang jij tijdelijk de boer. Een afwisselende baan omdat je nooit van tevoren weet welk boerenbedrijf hulp nodig heeft. Iedere vraag van een boer is anders en daarom is voor jou elke situatie verschillend. Met deze betekenisvolle baan ben je letterlijk een rots in de branding. Want dankzij jouw inzet help jij boeren tijdens een ingrijpende gebeurtenis het hoofd boven water te houden. Hoe mooi is dat?

Functie-eisen

Als bedrijfsverzorger heb je een uitdagende, afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid. Jij bent er immers voor boeren die het werk (tijdelijk) zelf niet kunnen doen. Hiervoor heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben goed in communiceren. Jij gaat naar verschillende locaties (Groningen, Friesland en Drenthe) met wisselende werktijden. Waarbij rekening wordt gehouden met woon-werk afstand.

Daar voeg jij aan toe:

 • Minimaal een afgeronde mbo-opleiding 
 • Rijbewijs B
 • Bereid om vakgerichte opleidingen te volgen
 • Enige ervaring in de agrarische sector, dit kan in allerlei vormen zijn zoals je komt uit een boerenfamilie, je hebt wel eens op de boerderij geholpen tot een kantoor-baan in een mechanisch landbouwbedrijf. Kortom, jij begrijpt deze sector. 

Over het bedrijf

Abiant Agro is een betrokken, informele en laagdrempelige organisatie, geen generalist maar specialist in de agrarische sector. Door ons boerenhart en coöperatieve achtergrond denken wij niet als eenlingen maar als collectief. Wij zijn er voor al onze medewerkers, relaties, leden en voor elkaar. Wij werken mens gedreven, staan voor de belangen van onze medewerkers en gaan voor wensen van onze opdrachtgevers.

Wat wij bieden

Om zelfstandig een agrarisch bedrijf te runnen is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van vakgerichte curussen of opleidingen zoals melken, klauwverzorging of een selectiecursus. Er werkt een groot en hecht team bedrijfsverzorgers voor Abiant. Daarom is er altijd een ervaren mentor om jou de kneepjes van het vak te leren. Wij investeren graag in jou zodat jij kunt groeien in het boerenleven. Daar voegen wij aan toe:

 • Een salaris dat ligt tussen de €  2.445,- en € 2.933.- op basis van 37,5 uur per week (Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten) 
 • 26 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband + 8,25% vakantiegeld
 • Bedrijfsauto, bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen krijg je van ons 
 • Volop opleidingsmogelijkheden 

Het is niet erg als je nog niet zeker bent van de stap naar bedrijfsverzorger. Wij helpen jou graag om de goede keuze te maken. Al bij de lichtste vorm van interesse vragen wij jou om contact op te nemen met Lynette de Vries 06 – 516 345 15. 

Deel deze vacature via