Vacature: Opleidingstraject tot asbestsaneerder

 • Salaris €14,-
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Emmen
 • Opleidingsniveau MavoMbo

Over de functie

Wil jij je graag verder ontwikkelen en zie jij een toekomst als asbestsaneerder helemaal zitten? Ga dan voor baangarantie met een goed salaris bij Abiant! Wij zijn namelijk op zoek naar nieuwe talenten binnen de asbestsanering.

Als asbestsaneerder help je mee aan het verbeteren van onze leefomgeving. Je saneert asbest op diverse projecten. Bij de sloop of het verbouwen van een gebouw moet eerst geïnventariseerd worden waar de asbest zich precies bevindt, vervolgens kun jij als asbestsaneerder de asbest veilig verwijderen. Daarnaast voer je als asbestsaneerder vaak sloopwerkzaamheden uit. Je werkt in teamverband en op verschillende locaties, zowel binnen als buiten.

Om als asbestsaneerder te kunnen werken heb je een DAV-1 en DAV-2 certificaat nodig. Deze volg je volledig op kosten van Abiant en bestaan uit de volgende onderdelen:

DAV-1 (1 dagen theorie, 1 dag praktijk + 120 pakuren) De theorie bestaat uit geldende wetten en regels voor het verwijderen van asbest. Ook leer je wat asbest precies is, hoe je het herkent en in welke producten je asbest tegen kan komen. Voordat je in de praktijk aan het werk gaat moet je naast een geldig VCA-certificaat (deze betalen wij) ook een medische keuring ondergaan. Tijdens deze keuring wordt gekeken naar mogelijke gezondheidsklachten, lichamelijke afwijkingen en medische risico's.

DAV-2 (1 dag theorie, 2 dagen praktijk) Als de theorie volledig is doorlopen ga je oefenen met praktijksituaties. Onze opdrachtgever stelt een leermeester voor je beschikbaar die praktijksituaties met je gaat oefenen. 

Na het succesvol afronden van de cursussen Deskundig Asbest Verwijderaar (DAV) kan je direct voor langere tijd aan de slag. Hoe mooi is dat!

Functie-eisen

 • Bereid tot volgen van een opleidingstraject.
 • Rijbewijs B én eigen vervoer.

Over het bedrijf

Jouw toekomstige werkgever is al ruim 25 jaar gecertificeerd en actief in Noord- en Midden-Nederland in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Noord-Holland. Ben je daar woonachtig? Dan nodigen wij jou ook van harte uit om te solliciteren. 

De wortels van dit welbekende bedrijf liggen in de agrarische sector en die achtergrond is terug te vinden in de bedrijfscultuur van nu; er werken praktische aanpakkers waarbij afspraak ook gewoon afspraak is. 

Wat wij bieden

 • Een volledig betaald opleidingstraject DVA-1 en DVA-2 tot asbestsaneerder.
 • Een bruto salaris van € 14,97 per uur (conform de Cao Bouw & Infra).
 • Een fulltime baan vanaf je 1ste werkdag bij een deskundig bedrijf.
 • Werk voor langere tijd (jaarcontract bespreekbaar) en kans op snelle overname.
 • Een goed pensioenopbouw bij het BPF.
 • 25 vakantiedagen en 20 ATV-dagen. 
 • Een leuk team en goede begeleiding om jezelf te ontwikkelen. 

Wil jij in aanmerking komen voor dit opleidingstraject? Bel of solliciteer vóór 31 maart! Wil je graag meer informatie over de vacature 'Opleidingstraject tot asbestsaneerder'? Neem dan contact op met ons uitzendbureau Abiant Asbest in Groningen op het telefoonnummer 050-549 2840 en vraag naar Susan! 

Deel deze vacature via