Vacature: Leerling melker (met interne opleiding)

  • Salaris Tussen € 11,- en € 14,-
  • Aantal uren per week 30 uur
  • Standplaats Bedum
  • Opleidingsniveau OngeschooldVmboMbo

Over de functie

Lijkt het jou geweldig om koeien te melken, maar heb je weinig ervaring? Met de juiste motivatie kun je de melkersopleiding van Abiant volgen!

Bij Abiant hebben we een interne melkersopleiding opgezet waarbij jij opgeleid kunt worden tot (zelfstandig) melker! Als melker word je tijdens dit traject stapsgewijs wegwijs gemaakt op het bedrijf waar jij aan het werk gaat, totdat je uiteindelijk zelfstandig kunt melken. Begeleiding komt deels vanuit de betreffende veehouder en deels vanuit de praktijkbegeleider van Abiant. 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het opdrijven van de koeien in de wachtruimte, boxen schoonmaken en strooien, de melkstal klaarmaken, de koeien melken, bijzonderheden signaleren en na het melken de melkstal schoonmaken en weer klaarmaken zodat de volgende melkbeurt zo weer opgestart kan worden.

Functie-eisen

Om het opleidingstraject tot een succes te brengen is het belangrijk dat je aan deze eisen voldoet:

  • je hebt affiniteit met de sector melkveehouderij
  • je bent flexibel inzetbaar, ook in het weekend
  • je bent leergierig en communicatief vaardig
  • je bezit eigen vervoer

Over het bedrijf

Onze opdrachtgevers zijn veelal familiebedrijven en variëren van middelgrote tot grote bedrijven. Wanneer jij je aanmeldt bij Abiant kijken we samen met jou naar een geschikt bedrijf bij jou in de buurt!

Wat wij bieden

Als leerling melker kun je al vanaf ongeveer 4 uur per week aan het werk, afhankelijk van het bedrijf kan dit oplopen tot zo'n 30 uur. Jouw bruto uurloon wordt vastgesteld op basis van jouw leeftijd, ervaring en de cao productiegerichte dierhouderij. Daarnaast ontvang je reiskostenvergoeding en bouw je vakantiegeld en vakantiedagen op naarmate je werkt.

Heb jij al ervaring als melker of elders in de veehouderij? Neem dan ook een kijkje bij onze andere vacatures of neem contact op als jouw ideale vacature er niet tussen staat.

Wil jij graag als leerling melker aan het werk, solliciteer dan voor 15 april! Mocht je nog vragen hebben of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons uitzendbureau in Bedum op het telefoonnummer 050 319 96 30 of mail ons: infobedum@abiant.nl

Deel deze vacature via