Vacature: Opleidingstraject tot asbestsaneerder

 • Salaris €14,-
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Emmen
 • Opleidingsniveau MavoMbo

Over de functie

Wij zijn op zoek naar nieuwe talenten binnen de asbestsanering. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het inventariseren en saneren van asbesthoudende materialen op verschillende locaties in de noordelijke provincies. Zie jij een toekomst als asbestsaneerder helemaal zitten? Lees dan snel deze vacature verder.

Wil jij je graag verder ontwikkelen en zie jij een toekomst als asbestsaneerder helemaal zitten? Ga dan voor baangarantie met een goed salaris bij Abiant! Wij zijn namelijk op zoek naar nieuwe talenten binnen de asbestsanering.

Als asbestsaneerder help je mee aan het verbeteren van onze leefomgeving. Je saneert asbest op diverse projecten in de noordelijke provincies. Bij de sloop of het verbouwen van een gebouw moet eerst geïnventariseerd worden waar de asbest zich precies bevindt, vervolgens kun jij als asbestsaneerder de asbest veilig verwijderen. Daarnaast voer je als asbestsaneerder vaak sloopwerkzaamheden uit. Je werkt in teamverband en op verschillende locaties, zowel binnen als buiten.

Om als asbestsaneerder te kunnen werken heb je een DAV-1 en DAV-2 certificaat nodig. Deze cursus volg je volledig op kosten van Abiant en bestaat uit de volgende onderdelen:

DAV-1 (1 dag theorie, 1 dag praktijk + 120 pakuren) De theorie bestaat uit geldende wetten en regels voor het verwijderen van asbest. Ook leer je wat asbest precies is, hoe je het herkent en in welke producten je asbest tegen kan komen. Voordat je in de praktijk aan het werk gaat moet je naast een geldig VCA-certificaat (deze betalen wij) ook een medische keuring ondergaan. Tijdens deze keuring wordt gekeken naar mogelijke gezondheidsklachten, lichamelijke afwijkingen en medische risico's.

DAV-2 (1 dag theorie, 2 dagen praktijk) Als de theorie volledig is doorlopen ga je oefenen met praktijksituaties. Onze opdrachtgever stelt een leermeester voor je beschikbaar die praktijksituaties met je gaat oefenen. 

Na het succesvol afronden van de cursus kan je direct voor langere tijd aan de slag. Hoe mooi is dat!

Functie-eisen

 • bereid om de DAV-1 en DAV-2 Certificaat te behalen
 • B rijbewijs én eigen vervoer

Over het bedrijf

Jouw toekomstige werkgever is al ruim 25 jaar gecertificeerd en actief in Noord- en Midden-Nederland in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Noord-Holland. Ben je daar woonachtig? Dan nodigen wij jou ook van harte uit om te solliciteren. De wortels van dit welbekende bedrijf liggen in de agrarische sector en die achtergrond is terug te vinden in de bedrijfscultuur van nu; er werken praktische aanpakkers waarbij afspraak ook gewoon afspraak is. 

Wat wij bieden

Wat kunnen wij jou bieden:

 • een volledig betaald opleidingstraject DVA-1 en DVA-2 tot asbestsaneerder.
 • een bruto salaris van € 14,97 per uur (conform de Cao Bouw & Infra).
 • een fulltime baan vanaf je 1ste werkdag bij een deskundig bedrijf.
 • werk voor langere tijd (jaarcontract bespreekbaar) en kans op snelle overname.
 • een goed pensioenopbouw bij het BPF.
 • 25 vakantiedagen en 20 ATV-dagen. 
 • een leuk team en goede begeleiding om jezelf te ontwikkelen. 

Wil jij in aanmerking komen voor dit opleidingstraject? Bel of solliciteer vóór 14 juni! Wil je graag meer informatie over de vacature 'Opleidingstraject tot asbestsaneerder'? Bel dan naar onze vestiging Abiant Emmen op het telefoonnummer 0591-701101

Deel deze vacature via