Vacature: Geitenmelker / geitenmelkster

  • Salaris Tussen € 8,- en € 13,-
  • Aantal uren per week 15 uur
  • Standplaats Sint Nicolaasga
  • Opleidingsniveau VmboMbo

Over de functie

Een aantal middagen per week staan er in de omgeving van Joure 1200 geiten op jou te wachten om gemolken te worden. Heb jij ervaring met geiten melken of wil je het graag leren? In beide gevallen is het zeker de moeite waard om deze leuke vacature verder te lezen!

De 1200 geiten van onze opdrachtgever worden 2 keer per dag gemolken. Ter uitbreiding van het huidige team zoekt onze opdrachtgever één of meerdere medewerkers die deze verantwoordelijkheid een aantal ochtenden en/of middagen per week op zich willen nemen en daarmee onze opdrachtgever deels kunnen ontlasten. 's Middags wordt de melkmotor tussen 17:15 en 17:30 uur aangezet en komen de eerste gieten de melkput (2 x 28 zij-aan-zij) binnenlopen. Het totale melken duurt tot circa 22:30 / 23:00 uur. Tot nu toe melkt de eigenaar zelf de laatste anderhalf uur. 

Tijdens het melken worden door de eigenaar de hokken opgestrooid met stro en krijgen de lammeren melk (sommigen moeten dit nog leren). De eigenaar is dus steeds in de buurt en loopt zo nu en dan ook bij jou de melkput binnen.

Heb jij geen ervaring als (geiten)melk(st)er, maar ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan en bereid om te leren? Schroom dan niet om te reageren. Onze opdrachtgever heeft als insteek te kijken naar waar iemand het beste past zodat het bedrijf optimaal draait.

Functie-eisen

  • affiniteit met de agrarische sector
  • ervaring in de melkveehouderij / geitenhouderij is mooi meegenomen
  • aanpakkers mentaliteit en gemotiveerd
  • betrouwbaar en verantwoordelijkheidsgevoel
  • flexibele werkhouding en instelling

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een melkgeitenhouderij in de omgeving van Joure. Bij dit familiebedrijf worden dagelijks 1200 geiten gemolken in een 2 x 28 melkstal.

Wat wij bieden

Het aantal melkingen en daarmee het aantal uren per week zal in samenspraak met onze opdrachtgever worden vastgesteld. De nadruk ligt momenteel wel voornamelijk op de ochtenden en het weekend. Jouw bruto uurloon wordt gebaseerd op de cao Productiegerichte dierhouderij, jouw ervaring en leeftijd (ivm leeftijdsschalen). Denk daarbij aan loon tussen € 8,00 en € 13,00 bruto per uur. Bij de start ontvang je een paar veiligheidslaarzen en overall.

Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Reageer dan zo snel mogelijk en uiterlijk 10 juli aanstaande. Voor vragen of meer informatie over de vacature van geitenmelker / geitenmelkster kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Joure via telefoonnummer 0513 22 70 00. wij staan je graag te woord.

Deel deze vacature via