Vacature: Maatwerktraject zonnepanelen monteur – provincie Groningen

 • Standplaats Uithuizen
 • Opleidingsniveau OngeschooldVmboMboMavoHavoVwo

Over de functie

Werken met je handen is de toekomst, dat begrijp jij. Om huizen en bedrijven van duurzame energie te voorzien moeten er namelijk zonnepanelen geplaatst worden, en geen robot die dat kan. Met een baan als zonnepanelen monteur ben jij daarom de komende jaren verzekerd van een goede baan en door ons (gratis!) leerwerktraject op maat tot zonnepanelen monteur ga jij goed voorbereid én met de juiste certificaten van start! In het maatwerktraject zonnepanelen monteur leer jij precies wat je nodig hebt. Niet meer en niet minder. In een traject van 5 weken doorloop jij per week 1 studiedag en 4 stagedagen (in het weekend ben je natuurlijk gewoon lekker vrij). Tijdens deze dagen leer je hoe je goed en veilig de zonnepanelen installeert. Aan het eind van de 5 weken weet jij: 

 • Hoe je de zonnepanelen op verschillende soorten daken plaatst met verschillende montagetechnieken en de juiste gereedschappen 
 • Hoe een omvormer werkt, hoe je die plaatst en hoe je het leidingwerk plaatst naar de omvormer en eindgroep van de groepenkast 
 • Hoe je de juiste kabelroutes onder en op het dak aanbrengt 
 • Alles wat je moet weten over serie- en parallelschakeling, gelijkstroom en wisselstroom 
 • Waar de gevaren liggen en heb je je NEN3140 VOP op zak 

Aan het eind van het traject ontvang jij een erkend certificaat en krijg je direct een jaarcontract. Dit maatwerktraject kan je volgen met behoud van uitkering of je ontvangt een stagevergoeding tijdens de stagedagen. Wil je na het maatwerktraject nog verder leren? Dan kun je op onze kosten nog een volledige MBO 3 BBL Elektrotechniek opleiding volgen. 

Functie-eisen

Het doel van dit maatwerktraject is om jou alles te leren wat je moet weten. Om hieraan te kunnen beginnen heb je dus geen opleidingen of ervaring nodig. Aan alleen een goede dosis motivatie heb je genoeg en het is natuurlijk wel zo handig om geen hoogtevrees te hebben.

Over het bedrijf

Het maatwerktraject zonnepanelen monteur wordt georganiseerd in samenwerking met het Alfa College. Jij bent daardoor verzekerd van een erkend certificaat aan het einde van het traject. Het traject is afgestemd op de behoeften van installatiebedrijven uit de provincie Groningen, wat jou de garantie geeft dat je niet eindeloos theorie bestudeert, maar alleen de nuttige dingen oefent.  
 
En omdat deze bedrijven staan te springen om monteurs die goed en veilig te werk kunnen gaan, heb jij na afronding van je traject keuze uit meerdere opdrachtgevers. Jij bepaalt bij wie je aan de slag gaat, en wij zorgen ervoor dat je direct een jaarcontract krijgt. Let op: In dit opleidingstraject is plaats voor 15 deelnemers. Wees er dus snel bij!

Wat wij bieden

 • Gratis kort opleidingstraject met erkend resultaat 
 • Na afronding de mogelijkheid MBO 3 BBL Elektrotechniek te doen op onze kosten 
 • Baangarantie, direct een jaarcontract 
 • Behoud van uitkering tijdens het traject of stagevergoeding 
 • Reiskostenvergoeding voor je studie- en stagedagen 

Zie jij een carrière op het dak helemaal zitten? Solliciteer dan meteen! Eerst nog vragen over het maatwerktraject zonnepanelen monteur? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Manon van Zwol op 06 22 90 51 64 of op mvanzwol@abiant.nl.

Deel deze vacature via