Vacature: Maatwerktraject zonnepanelen monteur – provincie Friesland

 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Joure
 • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Bij Abiant geloven we dat werken met je handen de toekomst is. Duurzame energie is de weg vooruit en zonnepanelen spelen een cruciale rol in het voorzien van huizen en bedrijven van deze energie. Wij zoeken enthousiaste individuen die graag praktisch bezig willen zijn en een carrière willen opbouwen als zonnepanelen monteur. Met ons unieke en gratis leerwerktraject op maat, bereiden we jou voor op een succesvolle toekomst als zonnepanelen monteur.

Met ons (gratis!) leerwerktraject op maat tot zonnepanelen monteur ga jij goed voorbereid én met de juiste certificaten van start!  In het maatwerktraject zonnepanelen monteur leer jij precies wat je nodig hebt. Niet meer en niet minder. In een traject van 1 week heb jij 2 studiedagen en 3 stagedagen. De eerste lesdag volg je met de hele groep en behandelt basis elektrotechniek, veiligheid en steigerbouw. De tweede lesdag volg je in kleine groepjes van maximaal 4 personen en focust op het monteren en aansluiten van de panelen. Aan het eind van de week weet jij dus: 

 • Hoe je de zonnepanelen op verschillende soorten daken plaatst met verschillende montagetechnieken en de juiste gereedschappen 
 • Hoe een omvormer werkt, hoe je die plaatst en hoe je het leidingwerk plaatst naar de omvormer en eindgroep van de groepenkast 
 • Hoe je de juiste kabelroutes onder en op het dak aanbrengt 
 • Alles wat je moet weten over serie- en parallelschakeling, gelijkstroom en wisselstroom 
 • Waar de gevaren liggen en heb je je NEN3140 VOP op zak

Aan het eind van het traject ontvang jij een erkend certificaat en krijg je direct een jaarcontract. Wil je na het maatwerktraject nog verder leren? Dan kun je op onze kosten nog een volledige MBO 3 BBL Elektrotechniek opleiding volgen. 

Functie-eisen

Het doel van dit maatwerktraject is om jou alles te leren wat je moet weten. Om hieraan te kunnen beginnen heb je dus geen opleidingen of ervaring nodig. Aan alleen een goede dosis motivatie heb je genoeg en het is natuurlijk wel zo handig om geen hoogtevrees te hebben.

Over het bedrijf

Het maatwerktraject zonnepanelen monteur wordt georganiseerd in samenwerking met Firda (voorheen ROC Friese Poort en Friesland College). Jij bent daardoor verzekerd van een erkend certificaat aan het einde van het traject. Het traject is afgestemd op de behoeften van installatiebedrijven uit de provincie Friesland, wat jou de garantie geeft dat je niet eindeloos theorie bestudeert, maar alleen de nuttige dingen oefent.  
 
En omdat deze bedrijven staan te springen om monteurs die goed en veilig te werk kunnen gaan, heb jij na afronding van je traject keuze uit meerdere opdrachtgevers. Jij bepaalt bij wie je aan de slag gaat, en wij zorgen ervoor dat je direct een jaarcontract krijgt. Let op: In dit opleidingstraject is plaats voor 16 deelnemers. Wees er dus snel bij!

Wat wij bieden

 • Gratis kort opleidingstraject met erkend resultaat 
 • Na afronding de mogelijkheid MBO 3 BBL Elektrotechniek te doen op onze kosten 
 • Baangarantie, direct een jaarcontract 
 • Stagevergoeding in overleg mogelijk 
 • Reiskostenvergoeding voor je studie- en stagedagen 

Zie jij een carrière op het dak helemaal zitten? Solliciteer dan voor 23 September! Eerst nog vragen over het maatwerktraject zonnepanelen monteur? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Abe Douwstra op 06 83 56 53 24 of op adouwstra@abiant.nl.

Deel deze vacature via