Vacature: Melker

  • Salaris Tussen € 6,- en € 13,-
  • Aantal uren per week 20 uur
  • Standplaats Heerenveen
  • Opleidingsniveau Vmbo

Over de functie

Zie jij het zitten om 5 keer in de week de melkbeurten bij deze boer op je te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze opdrachtgever uit Heerenveen zijn wij op zoek naar een melker. Meer weten? Bel gerust!

Jij rijdt een aantal ochtenden en/of middagen het erf van onze opdrachtgever op. Je trekt je werkkleding aan, checkt of er bijzonderheden zijn waar je rekening mee moet houden en loopt vervolgens naar de stal (of het land) om de koeien in de wachtruimte op te sluiten. Ondertussen maak je de boxen schoon. Daarna loop je naar de melkput en check je of alles goed staat om vervolgens de motor van de melkmachine aan te zetten. In de melkput (2x10 zij aan zij) je vervolgens zo'n 120 koeien. Nadat de laatste koe de melkput heeft verlaten, maak je de melkput schoon en klaar voor de volgende melkbeurt. Bijzonderheden die je tijdens het melken bent tegen gekomen, geef je door aan de boer. Rond 7.30 uur / 18.30 uur rijd je met een tevreden en voldaan gevoel weer naar huis.

Het aantal ochtenden en / of middagen wordt in overleg met elkaar vastgesteld. Melktijden zijn 's ochtends van 5.30 tot circa 7.30 uur en 's middags van 16.30 tot circa 18.30 uur. 

Mocht je in het bezit zijn van rijbewijs T dan is het assisteren bij landwerk ook een optie. Denk daarbij aan schudden, harken en kunstmest strooien.

Functie-eisen

  • ervaring als melker
  • verantwoordelijkheidsgevoel
  • zelfstandig kunnen werken
  • flexibel inzetbaar
  • eigen vervoer

Over het bedrijf

Je komt te werken bij een melkveebedrijf in de omgeving van Heerenveen wat met veel toewijding wordt gerund door een enthousiaste familie waarbij korte lijnen en hard werken van toepassing is.

Wat wij bieden

Het betreft een parttime functie (10 - 20 uur) waarbij een contract voor (on)bepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort. Binnen de melkveehouderij is de cao productiegerichte dierhouderij van toepassing. Op basis van deze cao wordt jouw bruto-uurloon vastgesteld. Afhankelijk van jouw leeftijd (jeugdschalen) en ervaring ligt dit ongeveer tussen € 6,- en € 13,-. Daarnaast is onder bepaalde voorwaarden een kilometervergoeding van € 0,21 van toepassing. Bij het starten ontvang je van Abiant een paar werklaarzen, overall en 2 t-shirts.

Wil jij als melker deel uitmaken van het team bij onze opdrachtgever? Solliciteer dan uiterlijk 1 september aanstaande. Voor meer informatie of vragen over deze vacature van "melker" kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Joure via 0513 22 70 00.

Deel deze vacature via