Vacature: Herdmanager melkveehouderij

  • Aantal uren per week 38 uur
  • Standplaats Scheemda
  • Opleidingsniveau VwoMboHbo

Over de functie

Heb jij als allround medewerker ervaring op een melkveehouderij en zou jij graag in Duitsland aan de slag willen gaan als herdmanager? Dan is dit nu een unieke kans!

Als herdmanager ga jij je dagelijks bezighouden met de verzorging van het melkvee. Samen met de opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor de algehele verzorging van 210 koeien. Melken is één van jouw taken de koeien worden gemolken in een 2 x 10 zij aan zij melkstal. Naast het melken ga jij je richten op het controleren van de diergezondheid en dien je indien nodig medicatie toe, boxen strooien en krabben en het voeren van de koeien en kalveren middels een trekker met mengwagen een trekker met voorlader. Ook zorg je ervoor dat het terrein goed onderhouden wordt. Het eventuele landwerk is in overleg mogelijk maar het grootste deel van je werk zal rondom de koeien zijn. Bij voorkeur heb je ervaring met het insemineren van koeien. Heb je nog geen ervaring met het insemineren maar wil je dit wel graag leren? Dan is dit ook bespreekbaar.

Je krijgt de unieke kans om bij de boer op het terrein te komen wonen. Er is namelijk een woonruimte aanwezig die jij zou kunnen betrekken. Mocht je zelf iets kunnen vinden in de omgeving van Wittmund dan is dit ook bespreekbaar. 

Functie-eisen

  • Werkervaring op een melkveehouderij
  • Ervaring met diergezondheid
  • Beheersing van de Duitse taal is geen eis maar is wel mooi meegenomen

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een modern melkveebedrijf in de omgeving van Wittmund met zo'n 210 melkkoeien en je werkt samen met de opdrachtgever. Al het landwerk gebeurt in eigen beheer.

Wat wij bieden

Wij bieden jou een unieke kans voor langere tijd bij een melkveehouderij. De boer gaat met jou in overleg voor een salarisindicatie en startdatum.

Ben jij de herdmanager die wij zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 12 oktober op deze vacature. Voor meer informatie of vragen over de vacature 'herdmanager melkveehouderij' kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Scheemda via telefoonnummer 0597 59 11 15.

Deel deze vacature via