Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Collega Martina over haar werk als vestigingsmanager

Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.

Naam: Martina Kremer
Functie: Vestigingsleider en senior accountmanager Abiant Groningen
Opleidingen: Hogere Zeevaartschool bij Koninklijke Marine, Intercedent-opleiding via LOI Hogeschool en diverse management- en salestrainingen.
Werkzaam voor Abiant sinds: februari 2018

Fotografie: Maaike de Boer Martina Kremer - Vestigingsmanager
Je hebt de Hogere Zeevaartschool gedaan. Waarom koos je destijds voor deze opleiding?

“Ik had me eigenlijk aangemeld voor de opleiding Journalistiek, maar was daarvoor uitgeloot. Vervolgens zag ik reclame van de Koninklijke Marine en besloot ik langs te gaan voor een kennismaking. Toen ze daar hoorden dat ik op dat moment topsporter was - ik ben Olympisch Jeugdkampioen tafeltennis geweest - kreeg ik direct een contract aangeboden. Ik heb toen versneld de opleiding tot Onderofficier gevolgd en was na 2,5 jaar Luchtbeeldteamleider. In totaal heb ik inclusief opleiding 6 jaar voor de marine gewerkt. Toen vond ik het tijd voor iets anders. Ik had mijn huidige man ontmoet en wilde niet meer 10 maanden per jaar op zee zitten.”

Hoe kwam je erachter dat je goed bent in tafeltennis?

“Bij ons in het dorp was een tafeltennisvereniging. Ik ben daar lid van geworden en al vrij snel bleek dat ik goed kon tafeltennissen. Voordat ik het wist was ik rond mijn 12e Olympisch Jeugdkampioen. Op mijn 18e ben ik trouwens gestopt met tafeltennissen. Andere dingen werden toen belangrijker in het leven.”

Sinds 2018 werk je als senior accountmanager voor Abiant en sindskort ben je ook vestigingsleider. Hoe combineer je beide functies?

“Ik werk 4 dagen per week en het combineren van beide functies is een uitdaging. Ik wil graag alles goed doen, daarom werk ik momenteel iets meer. Momenteel ligt de focus nog grotendeels op mijn werkzaamheden als accountmanager. Ik spreek dus nog veel met klanten en prospects. Gaandeweg ga ik vooral meer werkzaamheden oppakken die bij mijn rol als vestigingsleider horen.”

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van een goede vestigingsleider?

“Ik vind dat een goede vestigingsleider op zijn minst een commerciële achtergrond moet hebben. Je bent namelijk verantwoordelijk voor klanten en moet altijd in kansen en mogelijkheden denken. Wanneer je commercieel gedreven bent, heb je zoiets sneller in het vizier. In gesprek met een klant moet je drie stappen vooruit denken. Dat is de basis voor iedere manager. Daarnaast moet je oog hebben voor de mensen om je heen, open en eerlijk zijn in je communicatie en vooral heel erg enthousiast zijn.”

En over welke kwaliteiten beschikt volgens jou een goede accountmanager?

“Als accountmanager moet je een bepaalde gunfactor zien te creëren bij een klant. Dat heeft met een bepaalde manier van communiceren te maken. Hoe doe je je werk? Hoe praat je? Ben je oprecht geïnteresseerd? Kun je snel schakelen? Allemaal zaken die ervoor zorgen dat je business krijgt. Ik heb 21 jaar ervaring in uitzendland en weet uit ervaring dat klanten vooral zaken met jou als persoon doen, ze zijn niet afhankelijk van een label. Ga als accountmanager bij je klant langs voor een oprecht bakje koffie en zeg wat je doet en doe wat je zegt.”

Wat maakt Abiant uniek?

“Wij hebben voor iedereen persoonlijke aandacht. We schrijven mensen persoonlijk in op de vestiging en iedereen heeft een kans om ingeschreven te worden, ook wanneer je geen opleiding en/of werkervaring hebt. Daarnaast zijn wij voor onze klanten en uitzendmedewerkers 24 uur per dag bereikbaar, zodat gaten in de planning zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden in bijvoorbeeld geval van ziekte.”

Waar hangt jouw werkgeluk van af?

“Voor mij hangt dat heel erg af van het team waarin ik werk. Als je een goed team hebt, kun je op elkaar bouwen en dan kun je ook samen succesvol zijn. Werkgeluk zit in kleine dingen. In een stukje waardering om zelf te krijgen, maar ook om uit te delen.”

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven?

“Ik denk dat ze zullen zeggen dat ik een harde werker ben, prettig in de samenwerking, een goed gevoel voor humor heb en ontzettend veel kan praten, maar bovenal dat ik authentiek ben. Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.”

Heb je vroeger vakantiewerk gedaan?

“Ja, ik heb verschillende dingen gedaan. Zo heb ik onder andere honden verzorgd in de hondenkennel, barwerkzaamheden gedaan bij een zeilvereniging en aardbeien geplukt. Daarnaast heb ik in een dierenspeciaalzaak gewerkt waar ik het aquarium schoon moest maken. Dit werd uiteindelijk een bijbaan waar ik op den duur zelfs verantwoordelijk werd voor de in- en verkoop. In de tijd dat ik bij de dierenspeciaalzaak werkte heb ik trouwens ook heel wat angsten moeten overwinnen; zeker op de reptielenafdeling! Overigens was dit niet van lange duur want inmiddels ben ik zelfs weer bang voor kleine spinnen, haha.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“De zaterdagen staan voor mijn man Harry en mij altijd in het teken van de sporten van onze dochter Isis (15) en zoon Milan (13). Verder vind ik het heerlijk om te genieten van onze tuin en met een groep vrienden te borrelen aan een grote tafel met lekkere hapjes erbij. Verder hebben we een Boerenfox-hond, Bibi, van 1 jaar oud. Zij is echt de love of my life!”

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Collega's aan het woord

Ik voel me verantwoordelijk om een thuis te genereren voor ons EU-personeel.
Lisa Busscher

Lisa Busscher

Accountmanager
Koeien zijn levend vee en dat brengt risico’s met zich mee.
Kelly

Kelly

Bedrijfsverzorger
De afwisseling van klanten maakt het werk leuk.
Bauke Jilderda

Bauke Jilderda

Bestrijdingstechnicus
Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.
Martina Kremer

Martina Kremer

Vestigingsmanager
Met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant.
Sjoerd Muntendam

Sjoerd Muntendam

Vestigingsmanager
Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan.
Robert Freese

Robert Freese

Planner