Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Agro Seminar
  • Save the date: Agro seminar over robotisering en circuliare landbouw

Agro seminar Abiant en AB Vakwerk in februari 2024

Het zijn drukke tijden op de boerderij. Dan is het fijn dat u als agrarisch ondernemer gebruik kunt maken van nieuwe technologieën die u werk uit handen nemen. De robotisering van de Nederlandse landbouw is het afgelopen jaar in een stroomversnelling gekomen. Dit levert vele nieuwe mogelijkheden en verbeteringen op. Maar hoe vindt u de landbouwrobot die bij u past? En waar moet u rekening mee houden?

Daarom slaan Abiant en AB Vakwerk de handen ineen om gezamenlijk een seminar over de landbouwtoekomst te organiseren, exclusief voor coöperatieleden. Wij nodigen u van harte uit voor ons gezamenlijke seminar in februari 2024. 

Ontwikkelingen op het gebied van landbouwrobots

Op drie unieke locaties in Noord-Nederland geven onze sprekers Corné Rispens (oprichter en eigenaar van Ducksize) en Ron Houweling (manager technisch beleid en innovatie van Fedecom) u tijdens het seminar inzicht in het aanbod en de laatste nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van landbouwrobots. Met daarbij extra aandacht voor de verandering in landbouw-werkzaamheden.

Circulaire landbouw in de praktijk

Vervolgens neemt Tjeerd Jongsma, directeur van het programma Fascinating, onze leden in Groningen mee in de visie achter dit innovatieprogramma en geeft hij antwoord op de vraag hoe de landbouwsector van de toekomst in de praktijk kan worden gebracht. In Friesland en Noord-Holland neemt Pieter van der Valk, oprichter Agricycling, onze leden mee in de collectieve aanpak naar een sterke en circulaire landbouw. Hij vertelt hoe de boer zelf de hoofdrol kan nemen in de transitie naar een circulaire economie en hoe dat ook economisch voordeel geeft.

Noteer alvast één van onderstaande data in je agenda:

  • 15 februari 2024, Easterein in Friesland
  • 22 februari 2024, Zuidwolde in Groningen
  • 29 februari 2024, Middenmeer in Noord-Holland

Begin januari valt er een persoonlijke uitnodiging bij u op de mat om u als onze gast te mogen verwelkomen! In deze persoonlijke uitnodiging vindt u meer informatie over het definitieve programma en de aanmeldmogelijkheid.

Contact Abiant Agro

Industrieweg 39, Bedum

t 050 303 93 83
e bedrijfsverzorging@abiant.nl