Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Exclusief ledenvoordeel: Ottobock exoskelet

Met de Ottobock Paexo Shoulder worden alle handelingen een stuk lichter waarbij je je armen recht voor je of boven schouderhoogte gebruikt. Om de duurzame inzetbaarheid van haar leden te vergroten, geeft Coöperatie Abiant exclusieve ledenkorting op de aanschaf van dit exoskelet.

Met een exoskelet belast je je lichaam minder

Het grote voordeel van een exoskelet is dat fysiek zwaar werk lichter wordt. Handelingen die je in je leven duizenden keren herhaalt, belasten je lichaam minder. Dit exoskelet zorgt ervoor dat piekbelasting wordt voorkomen. Daarmee werkt het exoskelet preventief, want juist die pieken zorgen voor blessures. Zo kun je het beroep waar je van houdt langer blijven uitoefenen.

Korting van € 300 op catalogusprijs

Het exoskelet van Ottobock is een beproefde oplossing in onder andere de luchtvaartindustrie, de logistiek en de bouw. Coöperatie Abiant heeft een korting van 10 procent bedongen op de catalogusprijs en geeft die korting 1-op-1 aan leden door. De catalogusprijs is € 2.950 en wij hebben de korting mooi afgerond op € 300. Daarmee is de prijs van het exoskelet voor leden € 2.650.

Onze ervaringen met het Ottobock exoskelet

Onze eigen bedrijfsverzorgers en klauwbekappers hebben het exoskelet gedurende zo’n zes weken gebruikt bij hun dagelijks werk. Zij zijn enthousiast. Inmiddels gebruiken zij deze exoskeletten in de praktijk. En een demonstratie voor de ledenraad leidde eveneens tot positieve reacties.

Oriënteren, testen en bestellen

Geïnteresseerd? Er zijn verschillende mogelijkheden om te oriënteren, testen en bestellen.

  • Wie het exoskelet twee weken in de praktijk wil proberen, kan zich wenden tot diens accountmanager. De kosten voor deze test bedragen € 500 (normaal gesproken € 1.900). Als na de test tot aanschaf wordt overgegaan wordt € 250 in mindering gebracht op de aanschafprijs. Voor de testperiode wordt een speciale bruikleenovereenkomst aangegaan met Abiant.
  • Wie direct wil bestellen, kan zich wenden tot diens accountmanager. Pre-Tec, de exclusieve dealer in Nederland met wie we samenwerken, levert en factureert het exoskelet. Abiant geeft een instructie van een uur specifiek gericht op gebruik door Agro-medewerkers. Ook wordt het exoskelet tijdens de instructiebijeenkomst op maat van de gebruiker ingesteld.

Hoe bevalt het werken met een exoskelet? Drie coöperatieleden aan het woord

Contact Abiant Agro

Industrieweg 39, Bedum

t 050 303 93 83
e bedrijfsverzorging@abiant.nl

Bas de Jong

“Ik maak sinds drie maanden gebruik van het exoskelet, omdat ik klachten begon te krijgen aan mijn schouders en armen. Toen mijn vader ook behoorlijke klachten in zijn schouders kreeg, was ik om. Door het gebruik van het exoskelet merk ik heel duidelijk dat mijn schouders, maar ook mijn armen, minder belast en vermoeid zijn. Als nadeel kan ik noemen dat de klittenbandjes die om mijn armen zitten snel los gaan. Soms blijf ik ook achter iets hangen tijdens het melken. Heel geschikt voor melken maar minder voor boxen mee onderhouden, de put schoonspuiten of trekker rijden. Want dat werkt niet fijn.

Het voordeel is dat tijdens het werken met het exoskelet het voelt alsof je armen minder zwaar zijn. Dit is prettig wanneer je even een melkklauw moet ondersteunen bij een vaars bijvoorbeeld. Ik had dat hulpmiddel achteraf gezien eerder moeten kopen. Ik denk dat je het moet hebben voordat er klachten zijn.”

Roel Loeters

“Het exoskelet heb ik in april aangeschaft omdat ik een paar keer geblesseerd ben geweest aan mijn ellebogen. Ik had eerst een tennisarm en later een golfarm. Beide sporten beoefen ik overigens niet; deze blessures heb ik door het melken opgelopen. Dankzij het skelet is het melken minder belastend voor mijn bovenlichaam. Een nadeel is wel dat je soms ergens achter blijft haken en je wat dieper moet bukken als je ergens onderdoor wil. Daarnaast zijn door de riempjes diverse zakken in de overall moeilijker toegankelijk.

Het is wel belangrijk dat het exoskelet goed op de persoon afgesteld is, dit is alleen niet zo eenvoudig om te doen. Dat maakt het lastiger om er met meerdere mensen gebruik van te maken. Wat jammer is aangezien het een prijzig instrument is. Ik ga in elk geval niet meer melken zonder. Ik kan de mensen die veel melken zeker een exoskelet aanraden, het zal de kans op blessures aan schouders en ellebogen zeker terugdringen.”

Wilco Jensma

“Ik heb in maart een exoskelet aangeschaft omdat ik problemen met mijn lichaam wil voorkomen. Ik doe 95% van de melkingen zelf en met behulp van het exoskelet wordt het gewicht van de melkklauw ongeveer gehalveerd. Dit scheelt toch heel wat kilo’s per dag. Voor mijn gevoel gaat alles makkelijker.

Echter zijn er niet alleen maar voordelen. Zo blijf je wel eens hangen achter een melkslang. Je moet er toch een beetje rekening mee houden. Als je een keer koeien op moet halen of tussen de hekken door wil, gaat dat bijvoorbeeld minder gemakkelijk.

Maar het gebruik van het exoskelet en het melken ermee went enorm snel, dat had ik niet verwacht. Ik had her en der wel eens een pijntje, maar die zijn zo goed als weg. Of ik het aanraad aan anderen? Dat moet een ieder zelf weten, maar het is een geringe investering in je eigen lichaam. En dat is natuurlijk wel één van je belangrijkste bezittingen.”

Het exoskelet wordt zeer gewaardeerd door de drie geïnterviewde leden, desondanks heeft Abiant de verbeterpunten bij gebruik in de agrarische sector doorgegeven aan de importeur en fabrikant Ottobock.