Abiant start met opleiding ‘Assistent aanleg hovenier’

26-11-2020 15:24
groenopleiding.jpg


In februari 2021 start Abiant in samenwerking met Terra Next een speciale groenopleiding ‘Assistent aanleg hovenier’. Een maatwerk scholingstraject dat start met twintig zeer afwisselende, praktijkgerichte lesdagen. Na afloop van dit scholingsblok, in de lente van 2021, gaan de deelnemers via Abiant aan de slag bij een van de betrokken groen-, en hoveniersbedrijven.

Er is en blijft veel werk in de groenvoorziening en hovenierssector. Niet alleen in het onderhouden van tuinen, parken en recreatiegebieden. Vooral bij de aanleg van de uiteenlopende groen- en recreatievoorzieningen kan de groensector nog genoeg gekwalificeerde en gemotiveerde hulp gebruiken. Daarom gaat Abiant zijn ‘Groene Brigade’ nog voor het komende ‘groenseizoen 2021’ uitbreiden met zo’n vijftien nieuwe ‘Assistent aanleg hoveniers’.

Aanpootmentaliteit
Dit praktische scholingstraject is interessant voor werkenden die op zoek zijn naar een  andere werkomgeving en voor WW-gerechtigden die zich willen omscholen. Mensen met de juiste aanpootmentaliteit die nu door corona thuis zitten, maar die graag buiten aan de slag gaan om in teamverband mooie tuinen- en groenprojecten mee aan te leggen.

Tijdens de scholingsweken krijgen de deelnemers in modulaire blokken training in het assisteren bij alle voorkomende werkzaamheden die nodig zijn in de aanleg van groen- en bestratingstrajecten. Na de scholingsweken gaan de deelnemers via Abiant aan de slag in de groene praktijk.

Geïnteresseerd?
De groenopleiding ‘Assistent aanleg hovenier’ biedt voorlopig plek aan vijftien gemotiveerde deelnemers. Denk jij na over een carrière in het groen en heb jij interesse in het hierboven geschetste opleidingstraject? Neem dan contact op met Pascal Bouwman en Ruben Bruggenkamp van Abiant Groningen via 050 549 28 40 of stuur een e-mail naar infogroningen@abiant.nl