Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Agro
  • Succesvolle samenwerking Dairy Training Centre

Succesvolle samenwerking Dairy Training Centre

  • 4 januari 2017
  • Agro
  • Maaike de Boer

Abiant Uitzendgroep en Dairy Training Centre (DTC) gaan gezamenlijk actuele cursussen geven gericht op melkveehouderij.

Succesvolle samenwerking Dairy Training Centre

De veehouderij heeft door de modernisering veel te maken met veranderingen op de werkvloer. Om ervoor te zorgen dat veehouders en Abiant-medewerkers continu op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op agrarisch vlak gaat Abiant in samenwerking met Dairy Training Centre cursussen en trainingen geven. De focuspunten van deze trainingen liggen op het gebied van melkveehouderij.

Samenwerking DTC

Door de trainingen gezamenlijk op te zetten met DTC, kan Abiant Uitzendgroep aansluiten bij de vraag uit de markt. Abiant ziet het als een meerwaarde om opleidingsmogelijkheden te bieden aan eigen medewerkers en leden van Abiant Coöperatie. De samenwerking tussen Abiant en DTC verloopt naar wederzijdse tevredenheid. Ondernemers kunnen op deze terreinen veel kennis en handelingsvaardigheden van hun agrarische medewerkers van Abiant verwachten.

André Sturkenboom, agrarisch accountmanager Abiant Uitzendgroep heeft de veehouderijtraining, die Abiant samen met DTC heeft opgezet, gecoördineerd. Hij is enthousiast over de trainingen die Abiant biedt in samenwerking met DTC. “Kennis zorgt ervoor dat je een gesprekspartner blijft voor de agrarische ondernemer. Alleen door over kennis te beschikken kun je een waardevolle medewerker zijn. De trainingen zorgen ervoor dat er extra bewustwording ontstaat van wat er speelt en leeft in de veehouderij.”

De eerste veehouderijtraining die Abiant met DTC heeft gegeven in het jaar 2015/2016 is als zeer succesvol ervaren door de elf deelnemers. Ook bij de tweede training, die nog tot en met maart 2017 loopt, zijn er weer enthousiaste deelnemers. André Sturkenboom: “Het is mooi om te zien dat cursisten het geleerde ook direct toepassen in de praktijk.”

Ruim aanbod trainingen

De komende maanden wordt naast de veehouderijtraining een ruim scala een trainingen en cursussen gegeven door beide partijen. Het gaat vooral om praktijkgerichte trainingen op het gebied van ondernemerschap, management en vakmanschap. Tevens worden er korte trainingen gefaciliteerd waarbij onderwerpen zoals klauwverzorging, drachtigheidscontrole, rundveevoeding en veeverloskunde voorbij komen.

Themadagen

In 2017 worden er themadagen georganiseerd waarbij in een sprint de belangrijkste zaken voor de veehouderij worden uitgelegd. Deze themadagen zijn bij uitstek interessant voor aankomende bedrijfsopvolgers. De volgende themadagen staan op de agenda: voederproductie, melkveevoeding, melkwinning/huisvesting, uiergezondheid, diergezondheid, vruchtbaarheid, jongvee-opfok, veeverbetering en bedrijfsanalyse/bedrijfseconomie. Kijk voor de actuele trainingsdata op dairytrainingcentre.com

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Agrarische stageplek nodig? Abiant regelt het!

Agro

Agrarische stageplek nodig? Abiant regelt het!

Abiant biedt studenten stage- en werkervaringsplekken op agrarische bedrijven in Groningen en Drenthe. Zo krijgen de studenten meer praktische ervaring en inzicht in de agrarische sector. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van vaardigheden, die ze in de klas niet leren.
Lees meer
Agro Seminar: Robotisering en circulaire landbouw

Agro

Agro Seminar: Robotisering en circulaire landbouw

Op donderdag 15, 22 en 29 februari hebben we gezamenlijk met AB Vakwerk seminars georganiseerd over de landbouwtoekomst op drie unieke locaties in Groningen, Friesland en Noord-Holland.
Lees meer
Partnerovereenkomst Abiant en GrAJK verlengd met drie jaar

Agro

Partnerovereenkomst Abiant en GrAJK verlengd met drie jaar

Op maandag 11 maart werd de algemene ledenvergadering van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) georganiseerd op het hoofdkantoor van Abiant in Groningen. Tijdens de ALV is het afgelopen GrAJK-jaar doorgenomen, een kijkje genomen in de financiën en traden er bestuursleden af en aan. Daarnaast is de partnerovereenkomst tussen Abiant en GrAJK verlengd voor een periode van drie jaar.
Lees meer
Op excursie naar Midwolder Bouwten

Agro

Op excursie naar Midwolder Bouwten

Op 30 mei hebben de Ledenraad, de Raad van Commissarissen en de directie van Coöperatie Abiant een excursie gehad bij de Midwolder Bouwten. Dit is een project waarin Stichting Het Groninger Landschap 60 ha landbouwgrond ter beschikking stelt voor natuur inclusieve landbouw.
Lees meer
Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Agro

Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Coöperatie Abiant en Terra ondertekenden dinsdag 21 mei het Manifest AgroWijs bij Terra MBO Groningen. In het manifest spreken beide partijen met elkaar af, dat ze samen activiteiten initiëren en uitvoeren om de studenten van Terra zo goed mogelijk te begeleiden van studie naar duurzaam werk en/of ondernemerschap in de agrarische sector in Noord-Nederland.
Lees meer
Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

De arbeidsmarkt in Nederland blijft in het vierde kwartaal van 2023 gespannen, met een gelijk aantal werklozen en vacatures ten opzichte van het derde kwartaal. Volgens gegevens van het CBS groeide het aantal banen in verschillende sectoren, vooral in handel, vervoer en horeca. Opmerkelijk is ook de toename van 15- en 16-jarigen met betaald werk, vooral onder scholieren met bijbanen. Daarentegen presteren Nederlandse vacatureteksten ondermaats, met een gemiddeld rapportcijfer van 4,2. Ook zijn er verschuivingen in de arbeidsparticipatie, met een afname van het aantal voltijdbanen en een stijging van deeltijdwerk, vooral bij mannen. Ondanks deze trends blijft Nederland bovengemiddeld actief op de arbeidsmarkt binnen de EU.
Lees meer