Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Agro
  • Succesvolle samenwerking Dairy Training Centre

Succesvolle samenwerking Dairy Training Centre

  • 4 januari 2017
  • Agro
  • Maaike de Boer

Abiant Uitzendgroep en Dairy Training Centre (DTC) gaan gezamenlijk actuele cursussen geven gericht op melkveehouderij.

Succesvolle samenwerking Dairy Training Centre

De veehouderij heeft door de modernisering veel te maken met veranderingen op de werkvloer. Om ervoor te zorgen dat veehouders en Abiant-medewerkers continu op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op agrarisch vlak gaat Abiant in samenwerking met Dairy Training Centre cursussen en trainingen geven. De focuspunten van deze trainingen liggen op het gebied van melkveehouderij.

Samenwerking DTC

Door de trainingen gezamenlijk op te zetten met DTC, kan Abiant Uitzendgroep aansluiten bij de vraag uit de markt. Abiant ziet het als een meerwaarde om opleidingsmogelijkheden te bieden aan eigen medewerkers en leden van Abiant Coöperatie. De samenwerking tussen Abiant en DTC verloopt naar wederzijdse tevredenheid. Ondernemers kunnen op deze terreinen veel kennis en handelingsvaardigheden van hun agrarische medewerkers van Abiant verwachten.

André Sturkenboom, agrarisch accountmanager Abiant Uitzendgroep heeft de veehouderijtraining, die Abiant samen met DTC heeft opgezet, gecoördineerd. Hij is enthousiast over de trainingen die Abiant biedt in samenwerking met DTC. “Kennis zorgt ervoor dat je een gesprekspartner blijft voor de agrarische ondernemer. Alleen door over kennis te beschikken kun je een waardevolle medewerker zijn. De trainingen zorgen ervoor dat er extra bewustwording ontstaat van wat er speelt en leeft in de veehouderij.”

De eerste veehouderijtraining die Abiant met DTC heeft gegeven in het jaar 2015/2016 is als zeer succesvol ervaren door de elf deelnemers. Ook bij de tweede training, die nog tot en met maart 2017 loopt, zijn er weer enthousiaste deelnemers. André Sturkenboom: “Het is mooi om te zien dat cursisten het geleerde ook direct toepassen in de praktijk.”

Ruim aanbod trainingen

De komende maanden wordt naast de veehouderijtraining een ruim scala een trainingen en cursussen gegeven door beide partijen. Het gaat vooral om praktijkgerichte trainingen op het gebied van ondernemerschap, management en vakmanschap. Tevens worden er korte trainingen gefaciliteerd waarbij onderwerpen zoals klauwverzorging, drachtigheidscontrole, rundveevoeding en veeverloskunde voorbij komen.

Themadagen

In 2017 worden er themadagen georganiseerd waarbij in een sprint de belangrijkste zaken voor de veehouderij worden uitgelegd. Deze themadagen zijn bij uitstek interessant voor aankomende bedrijfsopvolgers. De volgende themadagen staan op de agenda: voederproductie, melkveevoeding, melkwinning/huisvesting, uiergezondheid, diergezondheid, vruchtbaarheid, jongvee-opfok, veeverbetering en bedrijfsanalyse/bedrijfseconomie. Kijk voor de actuele trainingsdata op dairytrainingcentre.com

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Agro

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Daphne Verbeij, commercieel medewerker agrarisch in Spijk en Bedum, en Eliza Noordam, commercieel medewerker binnendienst in Bedum, beide werkzaam voor Abiant, zijn begonnen met het geven van gastlessen op mbo-scholen in Emmen, Meppel, en Groningen. Beide hebben affiniteit met de agrarische sector en het onderwijs. Tijdens deze lessen geven Daphne en Eliza de studenten informatie over communicatie, soorten dienstverbanden, solliciteren en ondernemersvaardigheden. Martina Kremer, betrokken bij dit project als manager Leren en Werken, benadrukt dat dit pas het begin is van een ambitieus project. Er liggen veel plannen en ideeën en de doelen zijn duidelijk.
Lees meer
Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Agro

Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Medewerkers van het Rundveepedicurecentrum hebben op 14 november 2023 als eerste groep klauwverzorgers een cursus gevolgd van het register van mobiliteitsscoorders (RoMS). Het RoMS is een internationale instantie die het gebruik van gestandaardiseerde, onafhankelijke mobiliteitsscores aanmoedigt om de klauwgezondheid van koeien te waarborgen. Na het succesvol afronden van de cursus worden de klauwverzorgers opgenomen in het RoMS-register van erkende scoorders.
Lees meer
Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Agro

Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Op 22 maart 2024 wordt de jaarlijkse collegadag van de Vereniging voor Rundvee Pedicure (VVRP) georganiseerd door Abiant en het Rundveepedicurecentrum (RPC). Een aantal van onze collega’s zijn daarom achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen om een inspirerende dag te organiseren voor onze eigen en collega- klauwbekappers. De dag is naast een inspiratiemoment om the best practices van elkaar te leren gelijk een mooi moment om gelijkgestemden te ontmoeten.
Lees meer
Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Agro

Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Doorgrond.nl en Coöperatie Abiant werken samen aan de ontwikkeling van een selectierobot voor aardappelen. Het doel van deze Groningse samenwerking is om de pootgoedteelt naar een nog hoger niveau te tillen en zo nog hogere klasses pootgoed te kunnen afleveren. De te ontwikkelen robot gaat de zieke aardappelen herkennen op basis van kunstmatige intelligentie en camera’s.
Lees meer
Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

Onderzoek

Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

In oktober 2020 hebben we een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden onder onze actieve uitzendmedewerkers. De vragen van de online-enquête waren verdeeld over de onderwerpen: werkzaamheden, omgang met vestigingsmedewerkers, werkwijze Abiant, loopbaanontwikkeling en arbeidsvoorwaarden.
Lees meer
Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Duurzaam uitzenden

Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Sinds kort is Abiant opgenomen in het Register voor Leerwerkintermediair en mogen we ons erkend en gecertificeerd Leerwerkintermediair noemen. Dit is een keurmerk dat wordt uitgegeven door DOORZAAM. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van de beroepsbegeleidende leerwegtrajecten (bbl-trajecten), zoals het opstellen en opvolgen van een mentorovereenkomst voor bbl-leerlingen.
Lees meer