Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Abiant Leek bestaat 20 jaar

  • 16 maart 2018
  • Algemeen
  • Gisela Staal

Abiant Leek bestaat 20 jaar en viert daarom het hele jaar door feest met diverse leuke acties onder opdrachtgevers en medewerkers van de vestiging. Zo zullen er tal van leuke winacties zijn voor medewerkers en ook aan de opdrachtgevers zal een bedankje worden gegeven.

Abiant Leek bestaat 20 jaar

Sjoerd Kuiper opende als vestigingsleider op 1 januari 1998 samen met drie collega’s de deuren van Abiant Leek. Toen nog aan De Dam 68 in het centrum van Leek, maar inmiddels is Abiant Leek gevestigd op het bedrijventerrein Leeksterhout aan de Kapteynlaan 1a. Het team is in de loop der jaren uitgegroeid tot tien collega’s met aan het roer Lisette Ellens. Lisette begon in 2003 als stagiaire, maar is na diverse functies doorgegroeid tot vestigingsleider. Dit is ze inmiddels ook alweer 10 jaar.

Lisette kent dan ook als geen ander de opdrachtgevers en medewerkers van Abiant Leek. “Vooral in de bouw, de grond-, weg- en waterbouw, het agrarische en voor loonbedrijven zijn volop mensen aan de slag”, aldus Lisette . “Iets waarin Abiant zich al jaren onderscheidt is goed werkgeverschap, het bieden van zekerheid, het juist toepassen van de inlenersbeloning en het aanbieden van scholing. Wij kennen al onze mensen persoonlijk.”

Wie jarig is trakteert

Abiant Leek viert het hele jaar door feest met diverse leuke acties onder opdrachtgevers en medewerkers van de vestiging. Zo zullen er tal van leuke winacties zijn voor medewerkers en ook aan de opdrachtgevers zal een bedankje worden gegeven. “Onze opdrachtgevers en medewerkers hebben ons naar de plek gebracht waar we nu staan”, aldus Lisette. “En daar doen we graag iets extra’s voor.”

Ben je benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden bij Abiant Uitzendgroep? Kom gerust langs in Leek of kijk verder op deze website. Ook wanneer je vragen hebt over opleidingsmogelijkheden, arbeidswetgeving of contractvormen mag je altijd langskomen. Abiant Leek is te vinden aan de Kapteynlaan 1a te Leek.

Over de auteur

Gisela Staal

Teamleider marketing & communicatie

Gisela was van 2015 tot en met 2018 werkzaam als teamleider voor de afdeling marketing- en communicatie van Abiant. Zij schreef onder andere artikelen voor De Abianter.

Lees onze nieuwsartikelen

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Agro

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Daphne Verbeij, commercieel medewerker agrarisch in Spijk en Bedum, en Eliza Noordam, commercieel medewerker binnendienst in Bedum, beide werkzaam voor Abiant, zijn begonnen met het geven van gastlessen op mbo-scholen in Emmen, Meppel, en Groningen. Beide hebben affiniteit met de agrarische sector en het onderwijs. Tijdens deze lessen geven Daphne en Eliza de studenten informatie over communicatie, soorten dienstverbanden, solliciteren en ondernemersvaardigheden. Martina Kremer, betrokken bij dit project als manager Leren en Werken, benadrukt dat dit pas het begin is van een ambitieus project. Er liggen veel plannen en ideeën en de doelen zijn duidelijk.
Lees meer
Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Agro

Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Medewerkers van het Rundveepedicurecentrum hebben op 14 november 2023 als eerste groep klauwverzorgers een cursus gevolgd van het register van mobiliteitsscoorders (RoMS). Het RoMS is een internationale instantie die het gebruik van gestandaardiseerde, onafhankelijke mobiliteitsscores aanmoedigt om de klauwgezondheid van koeien te waarborgen. Na het succesvol afronden van de cursus worden de klauwverzorgers opgenomen in het RoMS-register van erkende scoorders.
Lees meer
Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Agro

Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Op 22 maart 2024 wordt de jaarlijkse collegadag van de Vereniging voor Rundvee Pedicure (VVRP) georganiseerd door Abiant en het Rundveepedicurecentrum (RPC). Een aantal van onze collega’s zijn daarom achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen om een inspirerende dag te organiseren voor onze eigen en collega- klauwbekappers. De dag is naast een inspiratiemoment om the best practices van elkaar te leren gelijk een mooi moment om gelijkgestemden te ontmoeten.
Lees meer
Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Agro

Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Doorgrond.nl en Coöperatie Abiant werken samen aan de ontwikkeling van een selectierobot voor aardappelen. Het doel van deze Groningse samenwerking is om de pootgoedteelt naar een nog hoger niveau te tillen en zo nog hogere klasses pootgoed te kunnen afleveren. De te ontwikkelen robot gaat de zieke aardappelen herkennen op basis van kunstmatige intelligentie en camera’s.
Lees meer
Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

Onderzoek

Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

In oktober 2020 hebben we een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden onder onze actieve uitzendmedewerkers. De vragen van de online-enquête waren verdeeld over de onderwerpen: werkzaamheden, omgang met vestigingsmedewerkers, werkwijze Abiant, loopbaanontwikkeling en arbeidsvoorwaarden.
Lees meer
Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Duurzaam uitzenden

Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Sinds kort is Abiant opgenomen in het Register voor Leerwerkintermediair en mogen we ons erkend en gecertificeerd Leerwerkintermediair noemen. Dit is een keurmerk dat wordt uitgegeven door DOORZAAM. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van de beroepsbegeleidende leerwegtrajecten (bbl-trajecten), zoals het opstellen en opvolgen van een mentorovereenkomst voor bbl-leerlingen.
Lees meer