Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Algemeen
  • Abiant neemt strategisch belang in werkplatform Maqqie

Abiant neemt strategisch belang in werkplatform Maqqie

  • 13 september 2021
  • Algemeen
  • Heidi van Duuren

Abiant Holding neemt een belang in online werkplatform Maqqie. De doelstelling is om Maqqie in heel Nederland te gaan uitrollen tot een toonaangevend werkplatform. De toetreding als strategisch aandeelhouder van Maqqie ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische en gewenste stap. Jongsma: “Het belang van online platformen neemt steeds meer toe, zeker ook op het gebied van het organiseren van arbeid.”

Abiant neemt strategisch belang in werkplatform Maqqie

De toetreding tot Maqqie doet overigens niets af aan de betrokken en hoogwaardige dienstverlening van Abiant, waarbij meerwaarde wordt geboden aan opdrachtgevers en medewerkers dankzij persoonlijke begeleiding. Jongsma: “De persoonlijke benadering blijft hoog in het vaandel staan voor onze uitzendvestigingen van Abiant en MF. Hier gaan we niks aan veranderen. Met Maqqie bieden we een selfservice platformconcept aan dat tegen lagere kosten werkt. Wij zijn van mening dat er voldoende ruimte in de markt is om nieuwe doelgroepen aan te spreken.”

Toonaangevend in de uitzendsector

Het online platform Maqqie onderscheidt zich door de digitalisering van het complete uitzendproces waarbij de verloning precies volgens de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever wordt uitgevoerd. Jongsma: “Het is de eerste keer dat een online platform het op deze manier realiseert. Daarnaast is het een professionele organisatie met een duurzame visie over het organiseren van arbeid. Dit past bij onze coöperatieve achtergrond waarbij wij oog hebben voor de lange termijn en gedreven zijn om ons telkens weer te verbeteren door mee te gaan met technologische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Maqqie het toonaangevende werkplatform van Nederland gaat worden.”

Doorgroeien

Door het toetreden van Abiant verzekert Maqqie zich van langdurige uitzendervaring en -kennis en het commercieel netwerk in Noord-Nederland. Pieter Leenman, CEO van Maqqie kijkt uit naar de samenwerking: “Abiant is een speler met een grote vertegenwoordiging in het noorden, met wie we een sterke inhoudelijke klik hebben. Zij brengen netwerk en autoriteit in het noorden mee. Hierdoor zijn we in staat om een groot aantal klanten te laten profiteren van onze online dienstverlening. Met hun kennis en ervaring helpt Abiant om onze app nog beter in te richten op branche-specifieke wensen en behoeften. Daar krijgen zij - naast direct profijt bij groei - een volledig bewezen selfservice product voor terug. Hiermee loopt Abiant voorop in de automatiseringsbehoeften van hun klanten. Een optimale win-win situatie. Eind oktober maken we hier meer over bekend.”

Maqqie

Ruim 1.400 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven op het selfservice werkplatform Maqqie en meer dan 10.000 kandidaten profileren zich op het platform. Bij Maqqie zelf werken 45 medewerkers. Dankzij Maqqie kunnen werkgevers en kandidaten flexibeler werken dan ooit. Met één app regelt de inlener kandidaten, zonder tussenkomst van derden tegen lage en overzichtelijke kosten. De vergoeding is slechts 7% van de kostprijs. Maqqie is een werkplatform met een volledige CAO-integratie. Het biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flexibel tot maximaal vast. De kwaliteit wordt geborgd door middel van ratings en reviews.

Abiant

Abiant is een coöperatie. Dagelijks biedt de Coöperatie Abiant haar leden bedrijfscontinuïteit door het beschikbaar stellen van bedrijfsverzorgers, oftewel agrarische vakspecialisten. Abiant kent vier businessunits, waarvan er drie zich richten op uitzenden en detacheren: Abiant NL (Abiant Uitzendgroep, Abiant Bedrijfsverzorging, Rundveepedicurecentrum), MF Groep (MF Uitzendbureau, MF Select, MF Payroll, MF Horeca personeelsdiensten) en Abiant Duitsland. Dagelijks werken ruim 4.500 flexmedewerkers bij onze opdrachtgevers in Nederland.

Over de auteur

Heidi van Duuren

Freelance tekstschrijver

Heidi van Duuren is freelance tekstschrijver en schrijft regelmatig artikelen voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Agro

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Daphne Verbeij, commercieel medewerker agrarisch in Spijk en Bedum, en Eliza Noordam, commercieel medewerker binnendienst in Bedum, beide werkzaam voor Abiant, zijn begonnen met het geven van gastlessen op mbo-scholen in Emmen, Meppel, en Groningen. Beide hebben affiniteit met de agrarische sector en het onderwijs. Tijdens deze lessen geven Daphne en Eliza de studenten informatie over communicatie, soorten dienstverbanden, solliciteren en ondernemersvaardigheden. Martina Kremer, betrokken bij dit project als manager Leren en Werken, benadrukt dat dit pas het begin is van een ambitieus project. Er liggen veel plannen en ideeën en de doelen zijn duidelijk.
Lees meer
Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Agro

Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Medewerkers van het Rundveepedicurecentrum hebben op 14 november 2023 als eerste groep klauwverzorgers een cursus gevolgd van het register van mobiliteitsscoorders (RoMS). Het RoMS is een internationale instantie die het gebruik van gestandaardiseerde, onafhankelijke mobiliteitsscores aanmoedigt om de klauwgezondheid van koeien te waarborgen. Na het succesvol afronden van de cursus worden de klauwverzorgers opgenomen in het RoMS-register van erkende scoorders.
Lees meer
Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Agro

Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Op 22 maart 2024 wordt de jaarlijkse collegadag van de Vereniging voor Rundvee Pedicure (VVRP) georganiseerd door Abiant en het Rundveepedicurecentrum (RPC). Een aantal van onze collega’s zijn daarom achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen om een inspirerende dag te organiseren voor onze eigen en collega- klauwbekappers. De dag is naast een inspiratiemoment om the best practices van elkaar te leren gelijk een mooi moment om gelijkgestemden te ontmoeten.
Lees meer
Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Agro

Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Doorgrond.nl en Coöperatie Abiant werken samen aan de ontwikkeling van een selectierobot voor aardappelen. Het doel van deze Groningse samenwerking is om de pootgoedteelt naar een nog hoger niveau te tillen en zo nog hogere klasses pootgoed te kunnen afleveren. De te ontwikkelen robot gaat de zieke aardappelen herkennen op basis van kunstmatige intelligentie en camera’s.
Lees meer
Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

Onderzoek

Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

In oktober 2020 hebben we een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden onder onze actieve uitzendmedewerkers. De vragen van de online-enquête waren verdeeld over de onderwerpen: werkzaamheden, omgang met vestigingsmedewerkers, werkwijze Abiant, loopbaanontwikkeling en arbeidsvoorwaarden.
Lees meer
Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Duurzaam uitzenden

Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Sinds kort is Abiant opgenomen in het Register voor Leerwerkintermediair en mogen we ons erkend en gecertificeerd Leerwerkintermediair noemen. Dit is een keurmerk dat wordt uitgegeven door DOORZAAM. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van de beroepsbegeleidende leerwegtrajecten (bbl-trajecten), zoals het opstellen en opvolgen van een mentorovereenkomst voor bbl-leerlingen.
Lees meer