Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Algemeen
  • Abiant neemt strategisch belang in werkplatform Maqqie

Abiant neemt strategisch belang in werkplatform Maqqie

  • 13 september 2021
  • Algemeen
  • Heidi van Duuren

Abiant Holding neemt een belang in online werkplatform Maqqie. De doelstelling is om Maqqie in heel Nederland te gaan uitrollen tot een toonaangevend werkplatform. De toetreding als strategisch aandeelhouder van Maqqie ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische en gewenste stap. Jongsma: “Het belang van online platformen neemt steeds meer toe, zeker ook op het gebied van het organiseren van arbeid.”

Abiant neemt strategisch belang in werkplatform Maqqie

De toetreding tot Maqqie doet overigens niets af aan de betrokken en hoogwaardige dienstverlening van Abiant, waarbij meerwaarde wordt geboden aan opdrachtgevers en medewerkers dankzij persoonlijke begeleiding. Jongsma: “De persoonlijke benadering blijft hoog in het vaandel staan voor onze uitzendvestigingen van Abiant en MF. Hier gaan we niks aan veranderen. Met Maqqie bieden we een selfservice platformconcept aan dat tegen lagere kosten werkt. Wij zijn van mening dat er voldoende ruimte in de markt is om nieuwe doelgroepen aan te spreken.”

Toonaangevend in de uitzendsector

Het online platform Maqqie onderscheidt zich door de digitalisering van het complete uitzendproces waarbij de verloning precies volgens de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever wordt uitgevoerd. Jongsma: “Het is de eerste keer dat een online platform het op deze manier realiseert. Daarnaast is het een professionele organisatie met een duurzame visie over het organiseren van arbeid. Dit past bij onze coöperatieve achtergrond waarbij wij oog hebben voor de lange termijn en gedreven zijn om ons telkens weer te verbeteren door mee te gaan met technologische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Maqqie het toonaangevende werkplatform van Nederland gaat worden.”

Doorgroeien

Door het toetreden van Abiant verzekert Maqqie zich van langdurige uitzendervaring en -kennis en het commercieel netwerk in Noord-Nederland. Pieter Leenman, CEO van Maqqie kijkt uit naar de samenwerking: “Abiant is een speler met een grote vertegenwoordiging in het noorden, met wie we een sterke inhoudelijke klik hebben. Zij brengen netwerk en autoriteit in het noorden mee. Hierdoor zijn we in staat om een groot aantal klanten te laten profiteren van onze online dienstverlening. Met hun kennis en ervaring helpt Abiant om onze app nog beter in te richten op branche-specifieke wensen en behoeften. Daar krijgen zij - naast direct profijt bij groei - een volledig bewezen selfservice product voor terug. Hiermee loopt Abiant voorop in de automatiseringsbehoeften van hun klanten. Een optimale win-win situatie. Eind oktober maken we hier meer over bekend.”

Maqqie

Ruim 1.400 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven op het selfservice werkplatform Maqqie en meer dan 10.000 kandidaten profileren zich op het platform. Bij Maqqie zelf werken 45 medewerkers. Dankzij Maqqie kunnen werkgevers en kandidaten flexibeler werken dan ooit. Met één app regelt de inlener kandidaten, zonder tussenkomst van derden tegen lage en overzichtelijke kosten. De vergoeding is slechts 7% van de kostprijs. Maqqie is een werkplatform met een volledige CAO-integratie. Het biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flexibel tot maximaal vast. De kwaliteit wordt geborgd door middel van ratings en reviews.

Abiant

Abiant is een coöperatie. Dagelijks biedt de Coöperatie Abiant haar leden bedrijfscontinuïteit door het beschikbaar stellen van bedrijfsverzorgers, oftewel agrarische vakspecialisten. Abiant kent vier businessunits, waarvan er drie zich richten op uitzenden en detacheren: Abiant NL (Abiant Uitzendgroep, Abiant Bedrijfsverzorging, Rundveepedicurecentrum), MF Groep (MF Uitzendbureau, MF Select, MF Payroll, MF Horeca personeelsdiensten) en Abiant Duitsland. Dagelijks werken ruim 4.500 flexmedewerkers bij onze opdrachtgevers in Nederland.

Over de auteur

Heidi van Duuren

Freelance tekstschrijver

Heidi van Duuren is freelance tekstschrijver en schrijft regelmatig artikelen voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Agrarische stageplek nodig? Abiant regelt het!

Agro

Agrarische stageplek nodig? Abiant regelt het!

Abiant biedt studenten stage- en werkervaringsplekken op agrarische bedrijven in Groningen en Drenthe. Zo krijgen de studenten meer praktische ervaring en inzicht in de agrarische sector. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van vaardigheden, die ze in de klas niet leren.
Lees meer
Agro Seminar: Robotisering en circulaire landbouw

Agro

Agro Seminar: Robotisering en circulaire landbouw

Op donderdag 15, 22 en 29 februari hebben we gezamenlijk met AB Vakwerk seminars georganiseerd over de landbouwtoekomst op drie unieke locaties in Groningen, Friesland en Noord-Holland.
Lees meer
Partnerovereenkomst Abiant en GrAJK verlengd met drie jaar

Agro

Partnerovereenkomst Abiant en GrAJK verlengd met drie jaar

Op maandag 11 maart werd de algemene ledenvergadering van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) georganiseerd op het hoofdkantoor van Abiant in Groningen. Tijdens de ALV is het afgelopen GrAJK-jaar doorgenomen, een kijkje genomen in de financiën en traden er bestuursleden af en aan. Daarnaast is de partnerovereenkomst tussen Abiant en GrAJK verlengd voor een periode van drie jaar.
Lees meer
Op excursie naar Midwolder Bouwten

Agro

Op excursie naar Midwolder Bouwten

Op 30 mei hebben de Ledenraad, de Raad van Commissarissen en de directie van Coöperatie Abiant een excursie gehad bij de Midwolder Bouwten. Dit is een project waarin Stichting Het Groninger Landschap 60 ha landbouwgrond ter beschikking stelt voor natuur inclusieve landbouw.
Lees meer
Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Agro

Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Coöperatie Abiant en Terra ondertekenden dinsdag 21 mei het Manifest AgroWijs bij Terra MBO Groningen. In het manifest spreken beide partijen met elkaar af, dat ze samen activiteiten initiëren en uitvoeren om de studenten van Terra zo goed mogelijk te begeleiden van studie naar duurzaam werk en/of ondernemerschap in de agrarische sector in Noord-Nederland.
Lees meer
Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

De arbeidsmarkt in Nederland blijft in het vierde kwartaal van 2023 gespannen, met een gelijk aantal werklozen en vacatures ten opzichte van het derde kwartaal. Volgens gegevens van het CBS groeide het aantal banen in verschillende sectoren, vooral in handel, vervoer en horeca. Opmerkelijk is ook de toename van 15- en 16-jarigen met betaald werk, vooral onder scholieren met bijbanen. Daarentegen presteren Nederlandse vacatureteksten ondermaats, met een gemiddeld rapportcijfer van 4,2. Ook zijn er verschuivingen in de arbeidsparticipatie, met een afname van het aantal voltijdbanen en een stijging van deeltijdwerk, vooral bij mannen. Ondanks deze trends blijft Nederland bovengemiddeld actief op de arbeidsmarkt binnen de EU.
Lees meer