Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Algemeen
  • Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

  • 9 oktober 2023
  • Algemeen
  • Maaike de Boer

Abiant Holding, de grootste uitzendorganisatie van Noord-Nederland, neemt @WORK Personeelsdiensten over. @WORK is een allround uitzendbureau met vestigingen in Drachten en Kollum. Met deze overname versterkt Abiant haar marktpositie in Friesland aanzienlijk.

Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

Met ingang van 4 oktober 2023 is @WORK, naast de sterke merken Abiant Uitzendgroep, MF Uitzendbureau, MF Horeca en Maqqie, met behoud van de eigen merknaam als vijfde label toegevoegd aan Abiant Holding BV. De overname van @WORK is een goede aanvulling op het dienstenpakket en het vestigingennetwerk van Abiant. Bovendien sluiten de branches waar beide organisaties actief in zijn, goed op elkaar aan.

De overname van @WORK ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische stap. Jongsma: “Dankzij de overname kunnen we elkaars propositie versterken en de beste manieren om te werken met elkaar uitwisselen. Deze overname biedt niet alleen nieuwe groeimogelijkheden, maar biedt ons ook de mogelijkheid om onze kennis en expertise met @WORK te delen. Met name op het gebied van werving en selectie, arbeidsmigranten en digitalisering, maar ook op het gebied van jobcoaching en werken en leren.”

Jongsma benadrukt dat de overname geen personele gevolgen zal hebben voor zowel de werknemers van @WORK als die van Abiant. Ook de persoonlijke werkwijze zal hetzelfde blijven. Jongsma: “De cultuur van @WORK kenmerkt zich als laagdrempelig en met hart voor de klant. Deze kenmerken sluiten perfect aan bij de cultuur van Abiant.”

Doorgroeien

Rommie Woudstra, Directeur van @WORK: “We zien in Abiant een ideale partner om onze organisatie naar een volgende fase te brengen door de groeimogelijkheden te benutten. Abiant is een grote speler in het Noorden, met wie we een sterke inhoudelijke klik hebben. Zij hebben een groot netwerk en bieden een breed pakket aan personeelsdiensten. Hierdoor kunnen we onze opdrachtgevers en flexkrachten nog beter van dienst zijn en laten profiteren van een uitgebreider dienstenpakket.”

@WORK

@WORK is een uitzendbureau met twee vestigingen in Drachten en Kollum, is NBBU lid en NEN gecertificeerd. @WORK bestaat sinds 2007 en heeft 14 medewerkers in dienst. Wekelijks zijn er ruim 750 flexkrachten via @WORK aan het werk in verschillende branches, waaronder de productie, bouw en transport. @WORK heeft zich ontwikkeld tot een allround uitzendbureau met een sterke positie in het MKB en is primair actief in de provincie Friesland.

Abiant

Abiant is een coöperatie. Dagelijks biedt de Coöperatie Abiant haar leden bedrijfscontinuïteit door het beschikbaar stellen van bedrijfsverzorgers, oftewel agrarische vakspecialisten. Abiant Holding bestaat uit twee businessunits waar via dagelijks ruim 4.500 flexmedewerkers bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn, namelijk Abiant NL (Abiant Uitzendgroep, Abiant Bedrijfsverzorging, Rundveepedicurecentrum) en MF Groep (MF Uitzendbureau, MF Select, MF Payroll, MF Horeca personeelsdiensten). Daarnaast heeft Abiant Holding een strategisch belang in online werkplatform Maqqie.

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Agro

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Daphne Verbeij, commercieel medewerker agrarisch in Spijk en Bedum, en Eliza Noordam, commercieel medewerker binnendienst in Bedum, beide werkzaam voor Abiant, zijn begonnen met het geven van gastlessen op mbo-scholen in Emmen, Meppel, en Groningen. Beide hebben affiniteit met de agrarische sector en het onderwijs. Tijdens deze lessen geven Daphne en Eliza de studenten informatie over communicatie, soorten dienstverbanden, solliciteren en ondernemersvaardigheden. Martina Kremer, betrokken bij dit project als manager Leren en Werken, benadrukt dat dit pas het begin is van een ambitieus project. Er liggen veel plannen en ideeën en de doelen zijn duidelijk.
Lees meer
Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Agro

Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Medewerkers van het Rundveepedicurecentrum hebben op 14 november 2023 als eerste groep klauwverzorgers een cursus gevolgd van het register van mobiliteitsscoorders (RoMS). Het RoMS is een internationale instantie die het gebruik van gestandaardiseerde, onafhankelijke mobiliteitsscores aanmoedigt om de klauwgezondheid van koeien te waarborgen. Na het succesvol afronden van de cursus worden de klauwverzorgers opgenomen in het RoMS-register van erkende scoorders.
Lees meer
Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Agro

Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Op 22 maart 2024 wordt de jaarlijkse collegadag van de Vereniging voor Rundvee Pedicure (VVRP) georganiseerd door Abiant en het Rundveepedicurecentrum (RPC). Een aantal van onze collega’s zijn daarom achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen om een inspirerende dag te organiseren voor onze eigen en collega- klauwbekappers. De dag is naast een inspiratiemoment om the best practices van elkaar te leren gelijk een mooi moment om gelijkgestemden te ontmoeten.
Lees meer
Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Agro

Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Doorgrond.nl en Coöperatie Abiant werken samen aan de ontwikkeling van een selectierobot voor aardappelen. Het doel van deze Groningse samenwerking is om de pootgoedteelt naar een nog hoger niveau te tillen en zo nog hogere klasses pootgoed te kunnen afleveren. De te ontwikkelen robot gaat de zieke aardappelen herkennen op basis van kunstmatige intelligentie en camera’s.
Lees meer
Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

Onderzoek

Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

In oktober 2020 hebben we een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden onder onze actieve uitzendmedewerkers. De vragen van de online-enquête waren verdeeld over de onderwerpen: werkzaamheden, omgang met vestigingsmedewerkers, werkwijze Abiant, loopbaanontwikkeling en arbeidsvoorwaarden.
Lees meer
Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Duurzaam uitzenden

Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Sinds kort is Abiant opgenomen in het Register voor Leerwerkintermediair en mogen we ons erkend en gecertificeerd Leerwerkintermediair noemen. Dit is een keurmerk dat wordt uitgegeven door DOORZAAM. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van de beroepsbegeleidende leerwegtrajecten (bbl-trajecten), zoals het opstellen en opvolgen van een mentorovereenkomst voor bbl-leerlingen.
Lees meer