Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Algemeen
  • Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

  • 9 oktober 2023
  • Algemeen
  • Maaike de Boer

Abiant Holding, de grootste uitzendorganisatie van Noord-Nederland, neemt @WORK Personeelsdiensten over. @WORK is een allround uitzendbureau met vestigingen in Drachten en Kollum. Met deze overname versterkt Abiant haar marktpositie in Friesland aanzienlijk.

Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

Met ingang van 4 oktober 2023 is @WORK, naast de sterke merken Abiant Uitzendgroep, MF Uitzendbureau, MF Horeca en Maqqie, met behoud van de eigen merknaam als vijfde label toegevoegd aan Abiant Holding BV. De overname van @WORK is een goede aanvulling op het dienstenpakket en het vestigingennetwerk van Abiant. Bovendien sluiten de branches waar beide organisaties actief in zijn, goed op elkaar aan.

De overname van @WORK ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische stap. Jongsma: “Dankzij de overname kunnen we elkaars propositie versterken en de beste manieren om te werken met elkaar uitwisselen. Deze overname biedt niet alleen nieuwe groeimogelijkheden, maar biedt ons ook de mogelijkheid om onze kennis en expertise met @WORK te delen. Met name op het gebied van werving en selectie, arbeidsmigranten en digitalisering, maar ook op het gebied van jobcoaching en werken en leren.”

Jongsma benadrukt dat de overname geen personele gevolgen zal hebben voor zowel de werknemers van @WORK als die van Abiant. Ook de persoonlijke werkwijze zal hetzelfde blijven. Jongsma: “De cultuur van @WORK kenmerkt zich als laagdrempelig en met hart voor de klant. Deze kenmerken sluiten perfect aan bij de cultuur van Abiant.”

Doorgroeien

Rommie Woudstra, Directeur van @WORK: “We zien in Abiant een ideale partner om onze organisatie naar een volgende fase te brengen door de groeimogelijkheden te benutten. Abiant is een grote speler in het Noorden, met wie we een sterke inhoudelijke klik hebben. Zij hebben een groot netwerk en bieden een breed pakket aan personeelsdiensten. Hierdoor kunnen we onze opdrachtgevers en flexkrachten nog beter van dienst zijn en laten profiteren van een uitgebreider dienstenpakket.”

@WORK

@WORK is een uitzendbureau met twee vestigingen in Drachten en Kollum, is NBBU lid en NEN gecertificeerd. @WORK bestaat sinds 2007 en heeft 14 medewerkers in dienst. Wekelijks zijn er ruim 750 flexkrachten via @WORK aan het werk in verschillende branches, waaronder de productie, bouw en transport. @WORK heeft zich ontwikkeld tot een allround uitzendbureau met een sterke positie in het MKB en is primair actief in de provincie Friesland.

Abiant

Abiant is een coöperatie. Dagelijks biedt de Coöperatie Abiant haar leden bedrijfscontinuïteit door het beschikbaar stellen van bedrijfsverzorgers, oftewel agrarische vakspecialisten. Abiant Holding bestaat uit twee businessunits waar via dagelijks ruim 4.500 flexmedewerkers bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn, namelijk Abiant NL (Abiant Uitzendgroep, Abiant Bedrijfsverzorging, Rundveepedicurecentrum) en MF Groep (MF Uitzendbureau, MF Select, MF Payroll, MF Horeca personeelsdiensten). Daarnaast heeft Abiant Holding een strategisch belang in online werkplatform Maqqie.

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Agro

Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Coöperatie Abiant en Terra ondertekenden dinsdag 21 mei het Manifest AgroWijs bij Terra MBO Groningen. In het manifest spreken beide partijen met elkaar af, dat ze samen activiteiten initiëren en uitvoeren om de studenten van Terra zo goed mogelijk te begeleiden van studie naar duurzaam werk en/of ondernemerschap in de agrarische sector in Noord-Nederland.
Lees meer
Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

De arbeidsmarkt in Nederland blijft in het vierde kwartaal van 2023 gespannen, met een gelijk aantal werklozen en vacatures ten opzichte van het derde kwartaal. Volgens gegevens van het CBS groeide het aantal banen in verschillende sectoren, vooral in handel, vervoer en horeca. Opmerkelijk is ook de toename van 15- en 16-jarigen met betaald werk, vooral onder scholieren met bijbanen. Daarentegen presteren Nederlandse vacatureteksten ondermaats, met een gemiddeld rapportcijfer van 4,2. Ook zijn er verschuivingen in de arbeidsparticipatie, met een afname van het aantal voltijdbanen en een stijging van deeltijdwerk, vooral bij mannen. Ondanks deze trends blijft Nederland bovengemiddeld actief op de arbeidsmarkt binnen de EU.
Lees meer
Even voorstellen... Onze nieuwe salesmanagers Fokje Brouwer en Marleen Venhuizen

Algemeen

Even voorstellen... Onze nieuwe salesmanagers Fokje Brouwer en Marleen Venhuizen

Bij Abiant vinden we het belangrijk om voldoende tijd en aandacht te besteden aan onze bestaande en nieuwe klanten. Om dit proces in optimale banen te leiden hebben we sinds eind vorig jaar twee salesmanagers in dienst. Fokje Brouwer en Marleen Venhuizen vertellen meer over de waarde van samenwerking en hun eerste behaalde succes.
Lees meer
Een geslaagde collegadag voor rundveepedicures

Agro

Een geslaagde collegadag voor rundveepedicures

Op vrijdag 22 maart organiseerden Abiant en het Rundveepedicurecentrum de VVRP collegadag voor alle rundveepedicures in Nederland. Maar liefst 200 man reisde af naar Groningen voor een interessante dag vol met presentaties, bezoek aan sponsoren, een heerlijke lunch en diner en entertainment.
Lees meer
Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Agro

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Daphne Verbeij, commercieel medewerker agrarisch in Spijk en Bedum, en Eliza Noordam, commercieel medewerker binnendienst in Bedum, beide werkzaam voor Abiant, zijn begonnen met het geven van gastlessen op mbo-scholen in Emmen, Meppel, en Groningen. Beide hebben affiniteit met de agrarische sector en het onderwijs. Tijdens deze lessen geven Daphne en Eliza de studenten informatie over communicatie, soorten dienstverbanden, solliciteren en ondernemersvaardigheden. Martina Kremer, betrokken bij dit project als manager Leren en Werken, benadrukt dat dit pas het begin is van een ambitieus project. Er liggen veel plannen en ideeën en de doelen zijn duidelijk.
Lees meer
Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Agro

Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Medewerkers van het Rundveepedicurecentrum hebben op 14 november 2023 als eerste groep klauwverzorgers een cursus gevolgd van het register van mobiliteitsscoorders (RoMS). Het RoMS is een internationale instantie die het gebruik van gestandaardiseerde, onafhankelijke mobiliteitsscores aanmoedigt om de klauwgezondheid van koeien te waarborgen. Na het succesvol afronden van de cursus worden de klauwverzorgers opgenomen in het RoMS-register van erkende scoorders.
Lees meer