Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Algemeen
  • Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

  • 9 oktober 2023
  • Algemeen
  • Maaike de Boer

Abiant Holding, de grootste uitzendorganisatie van Noord-Nederland, neemt @WORK Personeelsdiensten over. @WORK is een allround uitzendbureau met vestigingen in Drachten en Kollum. Met deze overname versterkt Abiant haar marktpositie in Friesland aanzienlijk.

Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

Met ingang van 4 oktober 2023 is @WORK, naast de sterke merken Abiant Uitzendgroep, MF Uitzendbureau, MF Horeca en Maqqie, met behoud van de eigen merknaam als vijfde label toegevoegd aan Abiant Holding BV. De overname van @WORK is een goede aanvulling op het dienstenpakket en het vestigingennetwerk van Abiant. Bovendien sluiten de branches waar beide organisaties actief in zijn, goed op elkaar aan.

De overname van @WORK ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische stap. Jongsma: “Dankzij de overname kunnen we elkaars propositie versterken en de beste manieren om te werken met elkaar uitwisselen. Deze overname biedt niet alleen nieuwe groeimogelijkheden, maar biedt ons ook de mogelijkheid om onze kennis en expertise met @WORK te delen. Met name op het gebied van werving en selectie, arbeidsmigranten en digitalisering, maar ook op het gebied van jobcoaching en werken en leren.”

Jongsma benadrukt dat de overname geen personele gevolgen zal hebben voor zowel de werknemers van @WORK als die van Abiant. Ook de persoonlijke werkwijze zal hetzelfde blijven. Jongsma: “De cultuur van @WORK kenmerkt zich als laagdrempelig en met hart voor de klant. Deze kenmerken sluiten perfect aan bij de cultuur van Abiant.”

Doorgroeien

Rommie Woudstra, Directeur van @WORK: “We zien in Abiant een ideale partner om onze organisatie naar een volgende fase te brengen door de groeimogelijkheden te benutten. Abiant is een grote speler in het Noorden, met wie we een sterke inhoudelijke klik hebben. Zij hebben een groot netwerk en bieden een breed pakket aan personeelsdiensten. Hierdoor kunnen we onze opdrachtgevers en flexkrachten nog beter van dienst zijn en laten profiteren van een uitgebreider dienstenpakket.”

@WORK

@WORK is een uitzendbureau met twee vestigingen in Drachten en Kollum, is NBBU lid en NEN gecertificeerd. @WORK bestaat sinds 2007 en heeft 14 medewerkers in dienst. Wekelijks zijn er ruim 750 flexkrachten via @WORK aan het werk in verschillende branches, waaronder de productie, bouw en transport. @WORK heeft zich ontwikkeld tot een allround uitzendbureau met een sterke positie in het MKB en is primair actief in de provincie Friesland.

Abiant

Abiant is een coöperatie. Dagelijks biedt de Coöperatie Abiant haar leden bedrijfscontinuïteit door het beschikbaar stellen van bedrijfsverzorgers, oftewel agrarische vakspecialisten. Abiant Holding bestaat uit twee businessunits waar via dagelijks ruim 4.500 flexmedewerkers bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn, namelijk Abiant NL (Abiant Uitzendgroep, Abiant Bedrijfsverzorging, Rundveepedicurecentrum) en MF Groep (MF Uitzendbureau, MF Select, MF Payroll, MF Horeca personeelsdiensten). Daarnaast heeft Abiant Holding een strategisch belang in online werkplatform Maqqie.

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Agrarische stageplek nodig? Abiant regelt het!

Agro

Agrarische stageplek nodig? Abiant regelt het!

Abiant biedt studenten stage- en werkervaringsplekken op agrarische bedrijven in Groningen en Drenthe. Zo krijgen de studenten meer praktische ervaring en inzicht in de agrarische sector. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van vaardigheden, die ze in de klas niet leren.
Lees meer
Agro Seminar: Robotisering en circulaire landbouw

Agro

Agro Seminar: Robotisering en circulaire landbouw

Op donderdag 15, 22 en 29 februari hebben we gezamenlijk met AB Vakwerk seminars georganiseerd over de landbouwtoekomst op drie unieke locaties in Groningen, Friesland en Noord-Holland.
Lees meer
Partnerovereenkomst Abiant en GrAJK verlengd met drie jaar

Agro

Partnerovereenkomst Abiant en GrAJK verlengd met drie jaar

Op maandag 11 maart werd de algemene ledenvergadering van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) georganiseerd op het hoofdkantoor van Abiant in Groningen. Tijdens de ALV is het afgelopen GrAJK-jaar doorgenomen, een kijkje genomen in de financiën en traden er bestuursleden af en aan. Daarnaast is de partnerovereenkomst tussen Abiant en GrAJK verlengd voor een periode van drie jaar.
Lees meer
Op excursie naar Midwolder Bouwten

Agro

Op excursie naar Midwolder Bouwten

Op 30 mei hebben de Ledenraad, de Raad van Commissarissen en de directie van Coöperatie Abiant een excursie gehad bij de Midwolder Bouwten. Dit is een project waarin Stichting Het Groninger Landschap 60 ha landbouwgrond ter beschikking stelt voor natuur inclusieve landbouw.
Lees meer
Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Agro

Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Coöperatie Abiant en Terra ondertekenden dinsdag 21 mei het Manifest AgroWijs bij Terra MBO Groningen. In het manifest spreken beide partijen met elkaar af, dat ze samen activiteiten initiëren en uitvoeren om de studenten van Terra zo goed mogelijk te begeleiden van studie naar duurzaam werk en/of ondernemerschap in de agrarische sector in Noord-Nederland.
Lees meer
Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

De arbeidsmarkt in Nederland blijft in het vierde kwartaal van 2023 gespannen, met een gelijk aantal werklozen en vacatures ten opzichte van het derde kwartaal. Volgens gegevens van het CBS groeide het aantal banen in verschillende sectoren, vooral in handel, vervoer en horeca. Opmerkelijk is ook de toename van 15- en 16-jarigen met betaald werk, vooral onder scholieren met bijbanen. Daarentegen presteren Nederlandse vacatureteksten ondermaats, met een gemiddeld rapportcijfer van 4,2. Ook zijn er verschuivingen in de arbeidsparticipatie, met een afname van het aantal voltijdbanen en een stijging van deeltijdwerk, vooral bij mannen. Ondanks deze trends blijft Nederland bovengemiddeld actief op de arbeidsmarkt binnen de EU.
Lees meer