Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Algemeen
  • Abiant stijgt naar 3e plaats in Fabulous 40 voor snelst groeiende bedrijven in flexbranche

Abiant stijgt naar 3e plaats in Fabulous 40 voor snelst groeiende bedrijven in flexbranche

  • 2 juli 2018
  • Algemeen
  • Maaike de Boer

Jaarlijks wordt de Fabulous 40 gepresenteerd voor de snelst groeiende bedrijven in de flexbranche door Capitalmind. Abiant is in de Fabulous 40, editie 2017, op de derde plaatste geëindigd. IJsbrand Havinga, Algemeen Directeur Abiant: “Wij zijn trots dat wij als een van de grootste uitzendorganisaties van Noord-Nederland deze groei, mede dankzij overnames, hebben weten te realiseren.”

Abiant stijgt naar 3e plaats in Fabulous 40 voor snelst groeiende bedrijven in flexbranche

Abiant heeft 19 vestigingen in Noord-Nederland en 12 vestigingen in Noord-Duitsland. Alleen al voor de Nederlandse vestigingen zijn 5.000 tot 6.000 uitzendkrachten aan het werk. De uitzendorganisatie levert personeel voor onder andere de agro, bouw, techniek, groenvoorziening, grond-, weg- en waterbouw, transport en logistiek. “Doordat wij midden in het werkveld zitten, zijn wij altijd dichtbij voor medewerkers en opdrachtgevers”, aldus Havinga. “Onze vestiging in Spijk, een dorpje met 1.100 inwoners onder de rook van de Eemshaven is dankzij de groeiende werkgelegenheid in de regio zelfs de grootste geworden uit ons netwerk.”

Overname MF Uitzendbureau

In december 2014 heeft Abiant MF Uitzendbureau overgenomen. MF en MF Horeca leveren in de regio Noord-Nederland op aanvraag grote aantallen uitzendkrachten aan industriële bedrijven en de horeca. Havinga: “Dankzij de overname van MF is onze marktpositie in het noorden van Nederland sterk verbeterd. We hebben er bewust voor gekozen om beide labels, Abiant en MF, naast elkaar te laten ontwikkelen met hun eigen expertise.”

Wat is de Fabulous 40?

De Fabulous 40 is een lijst waarin jaarlijks de veertig snelst groeiende bedrijven in de staffing sector worden gepresenteerd. Deze lijst is gebaseerd op de geconsolideerde jaarcijfers waarbij er gekeken wordt naar de groei over de jaren 2015, 2014 en 2013. Beursgenoteerde ondernemingen worden buiten beschouwing gelaten. Dankzij deze lijst worden trends zichtbaar op het gebied van groei, overnames en betrokkenheid van Private Equity daarin.

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Agro

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Daphne Verbeij, commercieel medewerker agrarisch in Spijk en Bedum, en Eliza Noordam, commercieel medewerker binnendienst in Bedum, beide werkzaam voor Abiant, zijn begonnen met het geven van gastlessen op mbo-scholen in Emmen, Meppel, en Groningen. Beide hebben affiniteit met de agrarische sector en het onderwijs. Tijdens deze lessen geven Daphne en Eliza de studenten informatie over communicatie, soorten dienstverbanden, solliciteren en ondernemersvaardigheden. Martina Kremer, betrokken bij dit project als manager Leren en Werken, benadrukt dat dit pas het begin is van een ambitieus project. Er liggen veel plannen en ideeën en de doelen zijn duidelijk.
Lees meer
Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Agro

Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Medewerkers van het Rundveepedicurecentrum hebben op 14 november 2023 als eerste groep klauwverzorgers een cursus gevolgd van het register van mobiliteitsscoorders (RoMS). Het RoMS is een internationale instantie die het gebruik van gestandaardiseerde, onafhankelijke mobiliteitsscores aanmoedigt om de klauwgezondheid van koeien te waarborgen. Na het succesvol afronden van de cursus worden de klauwverzorgers opgenomen in het RoMS-register van erkende scoorders.
Lees meer
Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Agro

Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Op 22 maart 2024 wordt de jaarlijkse collegadag van de Vereniging voor Rundvee Pedicure (VVRP) georganiseerd door Abiant en het Rundveepedicurecentrum (RPC). Een aantal van onze collega’s zijn daarom achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen om een inspirerende dag te organiseren voor onze eigen en collega- klauwbekappers. De dag is naast een inspiratiemoment om the best practices van elkaar te leren gelijk een mooi moment om gelijkgestemden te ontmoeten.
Lees meer
Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Agro

Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Doorgrond.nl en Coöperatie Abiant werken samen aan de ontwikkeling van een selectierobot voor aardappelen. Het doel van deze Groningse samenwerking is om de pootgoedteelt naar een nog hoger niveau te tillen en zo nog hogere klasses pootgoed te kunnen afleveren. De te ontwikkelen robot gaat de zieke aardappelen herkennen op basis van kunstmatige intelligentie en camera’s.
Lees meer
Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

Onderzoek

Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

In oktober 2020 hebben we een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden onder onze actieve uitzendmedewerkers. De vragen van de online-enquête waren verdeeld over de onderwerpen: werkzaamheden, omgang met vestigingsmedewerkers, werkwijze Abiant, loopbaanontwikkeling en arbeidsvoorwaarden.
Lees meer
Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Duurzaam uitzenden

Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Sinds kort is Abiant opgenomen in het Register voor Leerwerkintermediair en mogen we ons erkend en gecertificeerd Leerwerkintermediair noemen. Dit is een keurmerk dat wordt uitgegeven door DOORZAAM. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van de beroepsbegeleidende leerwegtrajecten (bbl-trajecten), zoals het opstellen en opvolgen van een mentorovereenkomst voor bbl-leerlingen.
Lees meer