Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Algemeen
  • Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal

Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal

  • 16 november 2018
  • Algemeen
  • Mark Borgman

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal

Meer naamsbekendheid en sterk netwerk

Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, geeft aan dat het sponsorschap van Lycurgus het bedrijf de afgelopen jaren veel heeft gebracht. ‘Onze naamsbekendheid in Noord-Nederland heeft door de sponsoring van Lycurgus een grote vlucht genomen. Daarnaast hebben wij dankzij het sponsorschap een boeiend en sterk netwerk opgebouwd en hebben we een mooie bijdrage aan de sportcultuur in Groningen geleverd. Onze doelstellingen zijn in de afgelopen 11 jaar dan ook ruimschoots bereikt. Volgend jaar willen we onze focus verleggen naar andere sponsoractiviteiten in de Noordelijke provincies.’’

Sterk merk

Volgens Reint-Jan Auwema, manager bij Lycurgus, heeft de club veel aan Abiant te danken. ‘’Abiant heeft zich altijd uitermate betrokken getoond bij onze club, waardoor er een hechte band is ontstaan. Door de steun van Abiant heeft de Stichting Topvolleybal Groningen met Lycurgus een sterk merk weten te positioneren, waardoor we onszelf nu met recht een topclub mogen noemen. Mede dankzij Abiant hebben we de afgelopen jaren prachtige resultaten geboekt.’’ Onder het sponsorschap van Abiant won Lycurgus onder andere 3x het landskampioenschap (2016 t/m 2018), 1x de beker en 4x de Supercup.

Subsponsor

Abiant zal nog tot en met het einde van het seizoen 2018/2019 hoofdsponsor blijven. Om de betrokkenheid te accentueren zal Abiant aansluitend nog 3 seizoenen als sub-sponsor betrokken zijn. ‘’Lycurgus is een prachtige club met inmiddels een landelijke uitstraling en mede daardoor een uithangbord voor de Gemeente- en Provincie Groningen. We hopen dan ook op een waardige opvolger. Uiteraard wensen wij Lycurgus alle goeds voor de toekomst.’’

Over de auteur

Mark Borgman

Marketingmanager

Mark was van juni 2018 tot en met maart 2019 werkzaam als marketingmanager bij Abiant. Hij schreef onder andere artikelen voor abiant.nl en onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Agro

Samenwerking tussen Terra en Coöperatie Abiant om toekomst agrarische sector Noord-Nederland te versterken

Coöperatie Abiant en Terra ondertekenden dinsdag 21 mei het Manifest AgroWijs bij Terra MBO Groningen. In het manifest spreken beide partijen met elkaar af, dat ze samen activiteiten initiëren en uitvoeren om de studenten van Terra zo goed mogelijk te begeleiden van studie naar duurzaam werk en/of ondernemerschap in de agrarische sector in Noord-Nederland.
Lees meer
Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt: nieuws in het kort (voorjaar 2024)

De arbeidsmarkt in Nederland blijft in het vierde kwartaal van 2023 gespannen, met een gelijk aantal werklozen en vacatures ten opzichte van het derde kwartaal. Volgens gegevens van het CBS groeide het aantal banen in verschillende sectoren, vooral in handel, vervoer en horeca. Opmerkelijk is ook de toename van 15- en 16-jarigen met betaald werk, vooral onder scholieren met bijbanen. Daarentegen presteren Nederlandse vacatureteksten ondermaats, met een gemiddeld rapportcijfer van 4,2. Ook zijn er verschuivingen in de arbeidsparticipatie, met een afname van het aantal voltijdbanen en een stijging van deeltijdwerk, vooral bij mannen. Ondanks deze trends blijft Nederland bovengemiddeld actief op de arbeidsmarkt binnen de EU.
Lees meer
Even voorstellen... Onze nieuwe salesmanagers Fokje Brouwer en Marleen Venhuizen

Algemeen

Even voorstellen... Onze nieuwe salesmanagers Fokje Brouwer en Marleen Venhuizen

Bij Abiant vinden we het belangrijk om voldoende tijd en aandacht te besteden aan onze bestaande en nieuwe klanten. Om dit proces in optimale banen te leiden hebben we sinds eind vorig jaar twee salesmanagers in dienst. Fokje Brouwer en Marleen Venhuizen vertellen meer over de waarde van samenwerking en hun eerste behaalde succes.
Lees meer
Een geslaagde collegadag voor rundveepedicures

Agro

Een geslaagde collegadag voor rundveepedicures

Op vrijdag 22 maart organiseerden Abiant en het Rundveepedicurecentrum de VVRP collegadag voor alle rundveepedicures in Nederland. Maar liefst 200 man reisde af naar Groningen voor een interessante dag vol met presentaties, bezoek aan sponsoren, een heerlijke lunch en diner en entertainment.
Lees meer
Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Agro

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Daphne Verbeij, commercieel medewerker agrarisch in Spijk en Bedum, en Eliza Noordam, commercieel medewerker binnendienst in Bedum, beide werkzaam voor Abiant, zijn begonnen met het geven van gastlessen op mbo-scholen in Emmen, Meppel, en Groningen. Beide hebben affiniteit met de agrarische sector en het onderwijs. Tijdens deze lessen geven Daphne en Eliza de studenten informatie over communicatie, soorten dienstverbanden, solliciteren en ondernemersvaardigheden. Martina Kremer, betrokken bij dit project als manager Leren en Werken, benadrukt dat dit pas het begin is van een ambitieus project. Er liggen veel plannen en ideeën en de doelen zijn duidelijk.
Lees meer
Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Agro

Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Medewerkers van het Rundveepedicurecentrum hebben op 14 november 2023 als eerste groep klauwverzorgers een cursus gevolgd van het register van mobiliteitsscoorders (RoMS). Het RoMS is een internationale instantie die het gebruik van gestandaardiseerde, onafhankelijke mobiliteitsscores aanmoedigt om de klauwgezondheid van koeien te waarborgen. Na het succesvol afronden van de cursus worden de klauwverzorgers opgenomen in het RoMS-register van erkende scoorders.
Lees meer