Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Collega Anita over haar werk als administratief medewerker

Een administratieve baan is mij op het lijf geschreven.

Naam: Anita Beikes
Functie: Administratief medewerker Abiant Holding
Opleiding: Middelbaar Economisch Administratief Onderwijs (MEAO) aan de Winschoter Scholengemeenschap in Winschoten
Werkzaam voor Abiant sinds: 25 maart 2008

Fotograaf: Jan Buwalda Anita Beikes | administratief medewerker
Wat wilde je worden toen je jong was?

“Het leek mij altijd leuk om in het ziekenhuis te werken. Al had ik geen idee wat voor werk ik dan zou willen doen. Ik kwam er alleen al gauw achter dat de zorg niet aan mij besteed is. Als ik bloed zie draai ik al om.” 

Een baan in de zorg was dus niks voor jou, waarom koos je voor een administratieve opleiding?

“Toen ik ging studeren had je nog niet zoveel keuze uit verschillende opleidingen zoals je dat tegenwoordig hebt. De MEAO was toen voor mij de meest logische keuze, omdat deze opleiding aansloot bij de vakken waar ik goed in was. Wanneer ik nu aan het begin van mijn carrière zou staan, zou ik weer volmondig ja zeggen op een studie in de richting van een administratieve functie. De administratie is mij op het lijf geschreven.”

Wat maakt jouw werk op de administratie zo leuk?

“De afwisseling in werkzaamheden. In grote lijnen is iedere week hetzelfde, maar toch is geen dag gelijk. Iedere week vullen uitzendmedewerkers hun gewerkte uren online in. Ik zorg dat dit op tijd wordt gedaan, want alleen dan ontvangen uitzendkrachten op tijd hun loon. In mijn vak heb ik veel verantwoordelijkheden en maak ik veel controleslagen om te zorgen dat alle data klopt. Zo regel ik onder andere dat uitzendmedewerkers tijdig een contract(verlening) krijgen, controleer ik of certificaten nog geldig zijn, verwerk ik cao-wijzigingen en stel ik scholingsovereenkomsten op.”

Heb je altijd een administratieve functie gehad?

“Ja, ik heb voordat ik bij Abiant kwam werken onder andere gewerkt bij een assurantie- en makelaarskantoor en bij een bouwbedrijf. Het bouwbedrijf waar ik destijds werkte ging failliet en toen heb ik mij ingeschreven bij de Abiant-vestiging in Stadskanaal. Ik had geen idee wat het werken via een uitzendbureau inhield en dacht dat je elke dag ergens anders moest werken, maar dat is helemaal niet zo. Vervolgens heb ik heel veel geluk gehad, want op de vestiging in Stadskanaal zochten ze zelf iemand op de administratie. Deze collega ging met zwangerschapsverlof en zegde daarna haar baan op waardoor ik mocht blijven.”

Is het team waarin jij werkt bepalend voor jouw werkgeluk?

“Absoluut. Een goede sfeer onderling is voor mij heel belangrijk. Dit draagt bij aan het plezier in mijn werk. Daarnaast is het prettig dat we voor elkaar klaar staan. Je weet dat wanneer jezelf het een keer druk hebt of vrij bent, een ander met liefde het werk van je wil overnemen.”

Wat voor type werknemer ben jij?

“Ik voel mij heel verantwoordelijk voor mijn werk, ben betrokken en sociaal. Wanneer ik mijn collega’s zou vragen voegen ze denk ik toe dat ik behulpzaam ben, veel kennis heb, alles graag onder controle heb en hopelijk dat ik een gezellige collega ben!”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Dagelijks ga ik een stukje wandelen en ik ga graag met vriendinnen op stap; bijvoorbeeld naar een concert van de Toppers of naar de bioscoop. Met mijn man Erik ga ik samen naar het theater en af en toe op vakantie. Het liefst naar Gran Canaria. In de weekenden ben ik vaak op het voetbalveld te vinden om mijn zoon Michel aan te moedigen, maar ook voor de gezelligheid eromheen. Daarnaast werk ik sinds 2016 als secretaris voor de voetbalvereniging in ons dorp en doe ik onder andere de ledenadministratie. Ik vind het nuttig om vrijwilligerswerk te doen en op deze manier iets voor de maatschappij te betekenen.”

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Collega's aan het woord

Koeien zijn levend vee en dat brengt risico’s met zich mee.
Kelly

Kelly

Bedrijfsverzorger
De afwisseling van klanten maakt het werk leuk.
Bauke Jilderda

Bauke Jilderda

Bestrijdingstechnicus
Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.
Martina Kremer

Martina Kremer

Vestigingsmanager
Met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant.
Sjoerd Muntendam

Sjoerd Muntendam

Vestigingsmanager
Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan.
Robert Freese

Robert Freese

Planner
De basis van goed werk is oprecht naar mensen luisteren.
Marieke Kerkhof

Marieke Kerkhof

Adviseur werving en selectie