Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Vacatures vakantiewerk

Wil jij graag een leuke vakantiebaan? Tijdens deze zomer kun je vakantiewerk doen bij verschillende bedrijven in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Bijvoorbeeld als bollenpeller, in de bediening, als badmeester of productiemedewerker. Op deze pagina vind je alle vakantiewerk vacatures waar je direct naar kunt solliciteren.

Ben jij 14 jaar of ouder en kun jij minimaal 2 à 3 weken aaneengesloten werken? Dan kun jij je ook bij ons aanmelden als vakantiekracht voor het seizoen 2024. Dan gaan wij aan de slag om een gezellige vakantiebaan voor je te vinden bij jou in de buurt. 

Vakantiewerk

Vakantiewerk: hard werken, veel gezelligheid

Werken als vakantiekracht is de perfecte manier om in een korte tijd een mooi bedrag te sparen voor die bijzondere reis, die fantastische boxen of je rijbewijs. Daarnaast is het ook gezellig. Je werkt samen met leeftijdsgenoten en kunt samen lunchen in het zonnetje. Het doen van vakantiewerk staat bovendien goed op je cv. Toekomstige werkgevers zien dat jij ervaring hebt opgedaan en graag je handen uit de mouwen steekt.

Verschillende vakantiewerk vacatures

Als de zomer dichterbij komt, zijn er steeds meer werkgevers in ons netwerk op zoek naar gemotiveerde vakantiekrachten in diverse sectoren. Denk aan vakantiewerk in de horeca, zoals een baantje in de bediening. In de logistiek kun je bijvoorbeeld aan de slag als in- en uitpakker, in de bouw als opruimer of sloper en in de groenvoorziening kan je helpen met planten, schoffelen en meer. Kijk op deze pagina voor ons actuele vakantiewerk, bekijk al onze vacatures of schrijf je alvast in voor het seizoen 2024. Op naar een gouden zomer! 

Vakantiewerk Groningen en omgeving

Abiant is een van de grootste uitzendbureaus van Noord-Nederland. Voor vakantiewerk in Groningen, Friesland en Drenthe zit je bij ons dus goed. We kennen de regio en de opdrachtgevers, zodat we weten dat je bij een leuk bedrijf terecht komt. Bij de vakantiewerk vacatures staat altijd duidelijk vermeld wat de werkplek is, bijvoorbeeld in Groningen-stad, Bedum, Leek of Stadskanaal. Daardoor vind je met gemak een vakantiebaan bij jou in de buurt.

Check wat voor vakantiewerk jij mag doen

Wil je graag geld verdienen deze zomer maar weet je niet precies wat voor vakantiebaan jij mag doen? Bekijk dan deze pagina. Wij hebben op een rijtje gezet vanaf welke leeftijd jij wat mag doen. Zo mag je als 13-jarige bijvoorbeeld niet werken op zondag en als 17-jarige alleen onder bepaalde voorwaarden. In ons blogartikel 'Wetten en regels rondom vakantiewerk' lees je dus precies terug hoeveel uren jij mag werken en hoeveel werken. Op die manier weet jij meteen waar je aan toe bent en kun jij zoeken naar passend vakantiewerk voor deze zomer.

Meld je aan voor vakantiewerk 2024

Jij wilt graag aan de slag als vakantiewerker. Dat kunnen wij regelen! Ben jij 14 jaar of ouder én kan jij minstens 2 tot 3 weken achter elkaar werken? Meld je dan bij ons aan als vakantiekracht voor 2024. Vul in wat je leuk vindt, wat je goed kan en wanneer je beschikbaar bent. Zodra wij een goede vakantiebaan zien, nemen wij contact met je op.

Voor werkgevers die vakantiekrachten zoeken

Is jouw bedrijf op zoek naar vakantiewerkers voor de maanden juni, juli en augustus? Abiant helpt je graag. Wij hebben een grote pool enthousiaste vakantiekrachten, die deze zomer aan de slag kunnen. Zo kunnen je vaste medewerkers genieten van hun vakantie en ligt het werk niet stil. Lees meer over het inhuren van vakantiekrachten. 

Veelgestelde vragen over vakantiewerk

Wat is vakantiewerk?

Als je vakantiewerk doet, heb je een baantje tijdens de zomervakantie. Je gaat dan een paar weken bij een bedrijf aan de slag. Daardoor kan het bedrijf de zomerpiek opvangen of kunnen vaste medewerkers vakantie vieren. Vaak werk je meerdere dagen per week. Heb je vast werk naast je school of studie? Dan heet dat een bijbaan.

Hoe vind ik vakantiewerk?

Een uitzendbureau als Abiant is de ideale plek om een leuk vakantiebaantje bij jou in de buurt te vinden. Je zit dus goed. Op deze pagina kun je vacatures zoeken. Ook kun jij je bij ons inschrijven. Dan gaan wij voor je op zoek.

Wat voor soort vakantie vacatures hebben jullie?

Ons aanbod is divers, zodat de kans groot is dat er iets tussen zit. Denk aan werk in de horeca, in de bouw of in de logistieke sector. Als de zomer dichterbij komt, groeit het aantal vakantiewerk vacatures. Kijk voor het actuele aanbod op deze pagina.

Vanaf welke leeftijd mag vakantiewerk?

Je mag vakantiewerk doen als je ouder bent dan 13 jaar. Tot je 18 bent, gelden er wel een paar regels over het soort vakantiewerk dat je mag doen en het aantal uren dat je mag werken. Hoe jonger je bent, hoe strenger de regels. Wij hebben ze hier op een rijtje gezet.

In welke periode is vakantiewerk?

Vakantiewerk vindt plaats in de zomer: van 1 juni tot 1 september.

Hoeveel weken mag ik als vakantiekracht werken?

Het ligt eraan hoe oud je bent. Ook het maximaal aantal uren dat je per week mag werken verschilt per leeftijd. Hoe jonger je bent, hoe minder lang je mag werken. Deze regels zijn er om jou te beschermen. Ontdek hier hoeveel weken en uren jij aan de slag mag deze zomer.

Wat verdien ik met vakantiewerk?

Je verdient minstens het minimumloon voor jouw leeftijd. Ben je benieuwd hoeveel dat is? Kijk dan hier.

Hoe solliciteer ik naar vacatures vakantiewerk?

Zie je leuk vakantiewerk? Solliciteer direct! Klik op de knop ‘Solliciteren’, vul al je gegevens in en klik op ‘Verstuur mijn sollicitatie’. Dat is het! Wij laten dan zo snel mogelijk van ons horen.

Wat moet ik doen als ik nu geen geschikte vakantiewerk vacatures zie?

Schrijf je bij ons in via dit formulier. Geef duidelijk aan wat jouw voorkeur heeft, zodat wij de beste vakantiebaan voor je vinden. Houd er rekening mee dat je ouder moet zijn dan 14 jaar en minimaal 2 tot 3 weken aaneengesloten kan werken.