Collega's aan het woord

Ben je benieuwd wie er bij Abiant werken en hoe een gemiddelde werkweek voor onze Abiant-medewerkers is? Lees dan de verhalen van onze medewerkers.

“Het unieke van Abiant is dat wij voor iedereen persoonlijke aandacht hebben. We schrijven mensen persoonlijk in op de vestiging en iedereen heeft een kans om ingeschreven te worden, ook wanneer je geen opleiding en/of werkervaring hebt.”

Lees het interview met Martina

“Het mooie van mijn functie is dat je een zekere zin van vrijheid hebt en zelf verantwoordelijk bent hoe je je werk invult. Het is minder computerwerk dan ik in het verleden had. Het is een mooie combinatie van binnen- en buitenwerk waarbij ik door het mooie Groninger land rond mag rijden.”

Lees het interview met Jouke

“In mijn werk als administratief medewerker heb ik veel verantwoordelijkheden. Zo controleer ik onder andere of uitzendmedewerkers hun uren op tijd hebben ingevuld voor de loonuitbetaling, verwerk ik cao-wijzigingen en stel ik scholingsovereenkomsten op.”

Lees het interview met Anita

“Ik ben in de uitzendbranche gaan werken omdat ik mensen wil helpen met het vinden van een nieuwe baan. Dankzij mijn betrokkenheid en het persoonlijke contact dat ik heb met werkzoekenden en uitzendmedewerkers weet ik wat iemand wil en in huis heeft."

Lees het interview met Maarten

"Als accountmanager kom ik overal. Hierdoor zie en hoor ik van alles waardoor ik mensen niet alleen kan helpen met de invulling van arbeid, maar ook kan meedenken over die invulling. Het geeft voldoening wanneer ik het probleem van een ander kan oplossen."

Lees het interview met Wietze

"Als commercieel medewerker binnendienst ben ik overal inzetbaar. Hierdoor is mijn functie heel afwisselend en is voor mij geen dag hetzelfde."

Lees het interview met Carmen

“Het allerbelangrijkste vind ik het om werk te doen met plezier. Elke dag moet je denken ‘ik heb er zin in’, je moet niet met tegenzin naar je werk gaan. Dit zeg ik ook altijd tegen de uitzendkrachten die voor ons aan het werk zijn. Werk moet je voldoening geven."

Lees het interview met Robert

"Veel mensen hebben een vooroordeel wanneer het gaat over werken via een uitzendbureau. Ze denken dat het werk onderbetaald is en er weinig zekerheid is. Zonde, want het salaris is altijd conform de geldende cao en je maakt net zoveel kans op een vast contract."

Lees het interview met Janneke

“Ik heb het voorrecht om te mogen werken met een enthousiast team van collega’s. Het merendeel werkt al jaren in de agrosector en heeft zijn eigen specialisme. Hierdoor zijn we in staat om vanuit de coöperatie een toegevoegde waarde te bieden aan onze leden."

Lees het interview met Harry

"Ik kan mijn werk alleen goed doen door oprecht naar mensen te luisteren. De juiste vragen stellen en doorvragen tot op het bot. Je moet als het ware in die ander kruipen. Het liefst face tot face. Alleen dan kan ik iemand naar een fijne nieuwe werkplek bemiddelen."

Lees het interview met Marieke

“Het leukste aan mijn werk als receptionist is dat ik het visitekaartje ben van het bedrijf. Daarnaast vind ik het leuk dat ik zeer uiteenlopende dingen mag regelen en gasten mag ontvangen. Ook het contact met collega’s en uitzendkrachten maken het werk prettig.”

Lees het interview met Greetje

“Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit aan opdrachtgevers. Het ene moment sta ik in een constructiebedrijf, het volgende moment bij een machinebouwer of op een scheepswerf. Het mooie is ook dat een aantal klanten inmiddels langdurige relaties zijn geworden."

Lees het interview met Bas

“Ik ben verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Het leukste aan mijn functie als accountmanager vind ik het contact met mensen, op pad zijn en de vrijheid om mijn dag zelf in te delen."

Lees het interview met Michiel

"Van kleins af aan zit ik al veel achter de computer om te gamen en ben ik online op social media. Vanaf mijn veertiende wist ik dan ook dat ik graag de ICT in wilde. Met andere opleidingen zoals de zorg, heb ik ook niks. Daarom leek de opleiding ICT Beheerder mij de meest logische keuze."

Lees het interview met Jord