Collega's aan het woord

Ben je benieuwd wie er bij Abiant werken en hoe een gemiddelde werkweek voor onze Abiant-medewerkers is? Lees dan de verhalen van onze medewerkers.

"Binnen Abiant Holding is er aandacht voor de persoon en wordt doorontwikkeling, door middel van het volgen van opleidingen en cursussen, gestimuleerd. Mede hierdoor heb ik nu de kans gekregen om binnen het bedrijf door te groeien naar de functie van IT-analist en data-analist."

Lees het interview met Bas

Nieuwsgierigheid, gedrevenheid, betrokkenheid en een professionele houding. Ook binnen je eigen werkgebied moet je nieuwsgierig blijven om te blijven leren. We moeten het beste voor onze organisatie bewerkstelligen.

Lees het interview met Korrie 

“Het unieke van Abiant Uitzendgroep vind ik dat wij voor iedereen persoonlijke aandacht hebben. We schrijven mensen persoonlijk in op onze vestigingen en iedereen heeft een kans om ingeschreven te worden, ook wanneer je geen opleiding en/of werkervaring hebt.”

Lees het interview met Martina

“Het mooie van mijn functie is dat je een zekere zin van vrijheid hebt en zelf verantwoordelijk bent hoe je je werk invult. Het is minder computerwerk dan ik in het verleden had. Het is een mooie combinatie van binnen- en buitenwerk waarbij ik door het mooie Groninger land rond mag rijden.”

Lees het interview met Jouke

"Als accountmanager kom ik overal. Hierdoor zie en hoor ik van alles waardoor ik mensen niet alleen kan helpen met de invulling van arbeid, maar ook kan meedenken over die invulling. Het geeft voldoening wanneer ik het probleem van een ander kan oplossen."

Lees het interview met Wietze

"Als commercieel medewerker binnendienst ben ik overal inzetbaar. Hierdoor is mijn functie heel afwisselend en is voor mij geen dag hetzelfde."

Lees het interview met Carmen

“In mijn werk als administratief medewerker heb ik veel verantwoordelijkheden. Zo controleer ik onder andere of uitzendmedewerkers hun uren op tijd hebben ingevuld voor de loonuitbetaling, verwerk ik cao-wijzigingen en stel ik scholingsovereenkomsten op.”

Lees het interview met Anita

“Het allerbelangrijkste vind ik het om werk te doen met plezier. Elke dag moet je denken ‘ik heb er zin in’, je moet niet met tegenzin naar je werk gaan. Dit zeg ik ook altijd tegen de uitzendkrachten die voor ons aan het werk zijn. Werk moet je voldoening geven."

Lees het interview met Robert

"Ik kan mijn werk alleen goed doen door oprecht naar mensen te luisteren. De juiste vragen stellen en doorvragen tot op het bot. Je moet als het ware in die ander kruipen. Het liefst face tot face. Alleen dan kan ik iemand naar een fijne nieuwe werkplek bemiddelen."

Lees het interview met Marieke

“Ik ben in de uitzendbranche gaan werken omdat ik mensen wil helpen met het vinden van een nieuwe baan. Dankzij mijn betrokkenheid en het persoonlijke contact dat ik heb met werkzoekenden en uitzendmedewerkers weet ik wat iemand wil en in huis heeft."

Lees het interview met Maarten

“Ik heb het voorrecht om te mogen werken met een enthousiast team van collega’s. Het merendeel werkt al jaren in de agrosector en heeft zijn eigen specialisme. Hierdoor zijn we in staat om vanuit de coöperatie een toegevoegde waarde te bieden aan onze leden."

Lees het interview met Harry

“Het leukste aan mijn werk als receptionist is dat ik het visitekaartje ben van het bedrijf. Daarnaast vind ik het leuk dat ik zeer uiteenlopende dingen mag regelen en gasten mag ontvangen. Ook het contact met collega’s en uitzendkrachten maken het werk prettig.”

Lees het interview met Greetje