Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Johan Hoving van Hoving Holland over Abiant

Het selecteren van goede mensen is een vak. Abiant kan dat.
Fotografie: Jan Buwalda
Hoving Holland uit Stadskanaal, behoort al jaren tot de meest succesvolle, innovatieve werkgevers uit de provincie Groningen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en installeert wereldwijd intelligente maatwerkmachines en installaties voor onder andere de paddenstoelenteelt en GFT-verwerking. Het bedrijf levert wereldwijd in onder meer Groot-Brittannië, Polen, Australië, Oekraïne, Canada, Amerika en Mexico.


Eigenaar Johan Hoving: “Wij zijn een passievol en ambitieus bedrijf, niet klagen maar oplossen. Daar zoeken wij personeel bij met specialistische, technische competenties. Voor aan de machines, in de tekenkamer en voor onze technische buitendienst. Wij werken met een kern van 47 fte krachten en daaromheen gedreven parttimers, uitzendkrachten en stagiaires."

Voor de zoektocht en verloning van technisch personeel in alle gelaagdheden doet Johan al jaren zaken met Abiant Techniek. Het meeste contact heeft hij met Marieke Kerkhof. "Zij weten precies hoe wij werken en hoe wij reageren en leveren mensen met de juiste plussen en minnen. Dat kun je alleen realiseren op basis van wederzijds vertrouwen. Abiant krijgt veel vrijheid en informatie van ons en zij zijn transparant en correct naar ons. Daarom werken wij goed samen.” 

Hoving Holland vindt het werken met een uitzendcontract erg prettig omdat zij zonder risico’s goed kunnen beoordelen welke kwaliteiten iemand heeft. “De praktijk leert snel of iemand goed is, dat is een soort natuurlijke selectie. In het begin is iedereen hier kritisch en een tikkeltje aftastend, maar als je eenmaal aan boord bent, dan hoor je er volledig bij. Dan verdien je relatief snel een vaste aanstelling.”

Hoving Holland staat vierentwintig uur per dag klaar voor klantrelaties. Gezien het mondiale karakter van het bedrijf is 24/7 service een must. Johan Hoving: “Als wij hier ‘s middags opstappen, worden onze klanten aan de andere kant van de wereld net wakker.” Hoving heeft diverse medewerkers en monteurs paraat om klanten wereldwijd te bedienen. “Wij kunnen hier in Stadskanaal meekijken bij klanten, hebben camera’s gericht op hun machinerie en productieproces en kunnen inloggen op computers daar. Zo helpen wij klanten snel en effectief.”

Over de auteur

Gisela Staal

Teamleider marketing & communicatie

Gisela was van 2015 tot en met 2018 werkzaam als teamleider voor de afdeling marketing- en communicatie van Abiant. Zij schreef onder andere artikelen voor De Abianter.

Wat klanten zeggen over Abiant

Toen ik in het ziekenhuis lag, vond ik het een hele geruststelling om te weten dat alles goed geregeld was.
Maatschap van den Burg

Maatschap van den Burg

Abiant is snel en proactief en het team denkt met ons mee.
Gemeente Het Hogeland

Gemeente Het Hogeland

Wij hebben geen behoefte aan groei.
Melkveehouder Keestra

Melkveehouder Keestra

Grondverbeteringswerk gaat op gevoel.
Elzinga Loon- en Grondverzet

Elzinga Loon- en Grondverzet

We hebben gezien dat het werken met uitzendkrachten goed werkt.
Groninger Museum

Groninger Museum

Abiant weet wat een goede kandidaat voor ons is.
Vaatstra Installatietechniek

Vaatstra Installatietechniek