Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Verduurzaming drukwerk en wagenpark

  • 14 maart 2023
  • Duurzaam uitzenden
  • Sanne Heitkamp

Wanneer we als Abiant willen voldoen aan ons MVO-beleid, moeten we het verduurzamen van ons drukwerk serieus nemen. Door te kiezen voor duurzame materialen en processen, kunnen we onze impact op het milieu verminderen en onze reputatie als milieubewuste organisatie versterken. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor papier dat is gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast hebben we ook gekeken naar het gebruik van ecovriendelijke inkten en coatings en energiezuinige printers.

Verduurzaming drukwerk en wagenpark

Niet alleen De Abianter is onder handen genomen, maar ook onze visitekaartjes, brochures en ansichtkaarten. Het verminderen van het gebruik van papieren communicatie is ook een belangrijke stap. We kunnen bijvoorbeeld digitale alternatieven overwegen, zoals e-mail of digitale nieuwsbrieven, en slimme ontwerpen gebruiken die minder papier verbruiken.

Naast het verduurzamen van ons drukwerk nemen we ook het verduurzamen van ons wagenpark serieus. Het wagenpark is vaak een belangrijke bron van CO2 -neutraal en luchtverontreiniging, wat kan leiden tot schadelijke gevolgen voor milieu en de gezondheid. We vervangen bijvoorbeeld benzine- en dieselauto's door elektrische of hybride voertuigen, en we stimuleren medewerkers om zuiniger te rijden en onnodige ritten te verminderen.

Door het verduurzamen van ons drukwerk en ons wagenpark kunnen we niet alleen bijdragen aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving, maar kunnen we ook besparen op brandstof- en ondershoudskosten. Bovendien versterken we ons imago als milieubewuste organisatie door te communiceren over de genomen maatregelen en duurzame keuzes die we maken. We laten hiermee zien dat we ons actief inzetten voor een duurzame toekomst en ons MVO-beleid serieus nemen.

Over de auteur

Sanne Heitkamp

Contentmarketeer

Sanne Heitkamp werkt sinds 2022 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze nieuwsartikelen

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Agro

Scholenproject Abiant Agro: Gastlessen geven is nog maar het begin

Daphne Verbeij, commercieel medewerker agrarisch in Spijk en Bedum, en Eliza Noordam, commercieel medewerker binnendienst in Bedum, beide werkzaam voor Abiant, zijn begonnen met het geven van gastlessen op mbo-scholen in Emmen, Meppel, en Groningen. Beide hebben affiniteit met de agrarische sector en het onderwijs. Tijdens deze lessen geven Daphne en Eliza de studenten informatie over communicatie, soorten dienstverbanden, solliciteren en ondernemersvaardigheden. Martina Kremer, betrokken bij dit project als manager Leren en Werken, benadrukt dat dit pas het begin is van een ambitieus project. Er liggen veel plannen en ideeën en de doelen zijn duidelijk.
Lees meer
Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Agro

Medewerkers Rundveepedicurecentrum volgen cursus om mobiliteitsscoorder te worden

Medewerkers van het Rundveepedicurecentrum hebben op 14 november 2023 als eerste groep klauwverzorgers een cursus gevolgd van het register van mobiliteitsscoorders (RoMS). Het RoMS is een internationale instantie die het gebruik van gestandaardiseerde, onafhankelijke mobiliteitsscores aanmoedigt om de klauwgezondheid van koeien te waarborgen. Na het succesvol afronden van de cursus worden de klauwverzorgers opgenomen in het RoMS-register van erkende scoorders.
Lees meer
Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Agro

Abiant en het Rundveepedicurecentrum organiseren collegadag rundveepedicures

Op 22 maart 2024 wordt de jaarlijkse collegadag van de Vereniging voor Rundvee Pedicure (VVRP) georganiseerd door Abiant en het Rundveepedicurecentrum (RPC). Een aantal van onze collega’s zijn daarom achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen om een inspirerende dag te organiseren voor onze eigen en collega- klauwbekappers. De dag is naast een inspiratiemoment om the best practices van elkaar te leren gelijk een mooi moment om gelijkgestemden te ontmoeten.
Lees meer
Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Agro

Samenwerken aan ontwikkeling selectierobot

Doorgrond.nl en Coöperatie Abiant werken samen aan de ontwikkeling van een selectierobot voor aardappelen. Het doel van deze Groningse samenwerking is om de pootgoedteelt naar een nog hoger niveau te tillen en zo nog hogere klasses pootgoed te kunnen afleveren. De te ontwikkelen robot gaat de zieke aardappelen herkennen op basis van kunstmatige intelligentie en camera’s.
Lees meer
Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

Onderzoek

Uitkomsten MTO Abiant 2020: van goed naar beter

In oktober 2020 hebben we een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden onder onze actieve uitzendmedewerkers. De vragen van de online-enquête waren verdeeld over de onderwerpen: werkzaamheden, omgang met vestigingsmedewerkers, werkwijze Abiant, loopbaanontwikkeling en arbeidsvoorwaarden.
Lees meer
Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Duurzaam uitzenden

Doorzaam keurmerk Leerwerk-intermediair voor Abiant

Sinds kort is Abiant opgenomen in het Register voor Leerwerkintermediair en mogen we ons erkend en gecertificeerd Leerwerkintermediair noemen. Dit is een keurmerk dat wordt uitgegeven door DOORZAAM. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van de beroepsbegeleidende leerwegtrajecten (bbl-trajecten), zoals het opstellen en opvolgen van een mentorovereenkomst voor bbl-leerlingen.
Lees meer