Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Collega Lineke over haar werk als accountmanager agrarisch

Ik ben nu een jaar verder en heb enorm veel mogen leren in mijn rol als accountmanager.

Naam: Lineke Blaauw
Functie: Accountmanager agrarisch Abiant
Opleiding: Hoge Hotelschool Leeuwarden
Werkzaam voor Abiant sinds: augustus 2022

Fotograaf: Jan Buwalda Lineke Blaauw - Accountmanager agrarisch
Wat heb je voor je functie bij Abiant gedaan?

“Ik heb 12 jaar lang in de horeca gewerkt. Daar ben begonnen in de bediening en uitgegroeid tot bedrijfsleider.”

Hoe ben je bij deze functie terechtgekomen?

“Na de coronaperiode mochten de horecazaken weer open. Echter vond ik dat de horeca niet meer hetzelfde was als voor de coronaperiode, misschien is dit inmiddels wel weer het geval. Maar op dat moment heb ik voor mezelf besloten te gaan zoeken naar een andere functie.”

“Na wat struinen op LinkedIn kwam ik de vacature van accountmanager agrarisch bij Abiant tegen. Ik las de vacature en dacht: ‘Dit lijkt me wel erg leuk, maar ik durfde niet direct te reageren’. Een week later stuurde mijn vriend een vacature door en zei: ‘Dit is misschien wel iets voor jou.’ Dit bleek heel toevallig de vacature van accountmanager agrarisch te zijn. Ik ben een boerendochter die nog nooit iets in de uitzendwereld heeft gedaan. Toch heb ik besloten om te reageren en te kijken hoe het verder zou lopen. Na een motivatiebrief te hebben gestuurd mocht ik op gesprek komen en van het een kwam het ander.”

Waar bestaan jouw dagelijkse werkzaamheden uit?

“In de eerste maanden als accountmanager agrarisch was ik vooral bezig met kennismaken met de coöperatieleden uit mijn regio Westerwolde/Veenkoloniën. Ik dacht kennismaken met onze leden doe ik wel even binnen een paar maanden. Al snel kwam ik erachter dat ik best lang kan kletsen met de boeren en ze kletsten ook graag terug. Zo waren mijn bezoekjes niet 10 à 15 minuten, maar net even wat langer. Door mijn gastgerichtheid in de horeca gaat deze klantgerichtheid mij goed af. Tussendoor ben je ook bezig met de kennismaking van de kandidaten die in jouw gebied aan het werk zijn. En daarnaast heb ik ook klanten waar ik een relatie mee moet gaan opbouwen.”

“Na een tijdje ben ik gaan kijken bij welke potentiële klanten of leden we nog niet eerder zijn geweest. Daarmee probeer ik niet alleen de naamsbekendheid van Abiant groter te maken, maar ook mijn eigen naamsbekendheid. Mensen gaan dan over je praten en dan komen ze vanzelf een keer bij me terecht als ze me nodig hebben. Zodra ik een nieuwe kandidaat heb, zoek ik daar een passende functie voor. Dit gaat niet altijd vanzelf, soms wel. Ik probeer een goede verstandhouding te creëren tussen de nieuwe klant, de nieuwe kandidaat en mezelf. Ik ben nu een jaar verder en heb enorm veel mogen leren.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Naast dat ik een superleuk team heb in Scheemda en een loyaal Agro-team, vind ik het klantencontact met de klanten erg leuk. Je wordt gewaardeerd en uitgedaagd. En doordat je elke dag zelf mag invullen krijg je veel verantwoordelijkheid. Dit maakt het voor mij uitdagend en daarom vind ik het zo leuk. Koude acquisitie vind ik ook heel leuk, omdat je geen idee hebt wat je tegen gaat komen (wel voorbereid uiteraard). De mensen zien mij voor het eerst en ik hen ook, zo zitten we in hetzelfde schuitje en kan je gemakkelijk een babbeltje maken.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat vind ik een lastige. Maar dan moet ik denk ik toch de stap van de horeca naar accountmanager agrarisch noemen. En dat ik het als accountmanager niet slecht doe.”

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd wandel ik veel in de mooie omgeving van Zuidlaren. En ik heb een eigen bedrijfje, genaamd Lina’s Krijt. Ik maak stoepkrijt in verschillende vormen en kleuren voor de jongsten zodat ze zich buiten ook kunnen vermaken. En daarnaast rijd ik regelmatig op de motor. Met mijn Fireblade schiet ik nog wel eens over de weg heen.”

Over de auteur

Sanne Heitkamp

Contentmarketeer

Sanne Heitkamp werkt sinds 2022 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Collega's aan het woord

Koeien zijn levend vee en dat brengt risico’s met zich mee.
Kelly

Kelly

Bedrijfsverzorger
De afwisseling van klanten maakt het werk leuk.
Bauke Jilderda

Bauke Jilderda

Bestrijdingstechnicus
Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.
Martina Kremer

Martina Kremer

Vestigingsmanager
Met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant.
Sjoerd Muntendam

Sjoerd Muntendam

Vestigingsmanager
Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan.
Robert Freese

Robert Freese

Planner
De basis van goed werk is oprecht naar mensen luisteren.
Marieke Kerkhof

Marieke Kerkhof

Adviseur werving en selectie