Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Collega Jitse over zijn werk als bedrijfsverzorger

Mijn werk is echt mijn passie en hobby.

Naam: Jitse Sikkema
Functie: Bedrijfsverzorger
Werkzaam voor Abiant sinds: 2014

Fotograaf: Jan Buwalda Jitse Sikkema
Dagelijks zijn onze bedrijfsverzorgers bij agrarische ondernemingen aan het werk waar tijdelijk ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld omdat een boer een been heeft gebroken of omdat een medewerker met zwangerschapsverlof is. Zodra een hulpvraag binnenkomt beoordeelt de planner welke bedrijfsverzorger waar ingezet moet worden. Bedrijfsverzorger Jitse Sikkema vertelt meer over zijn werk.

“Mijn vrouw en ik woonden eerst in de Flevopolder, maar besloten in 2010 om terug te komen naar Groningen om samen met mijn twee broers een maatschap te starten in de melkveehouderij. Omdat er nog geen inkomen uit het bedrijf gehaald kon worden, was het noodzakelijk om er een externe baan naast te hebben. Zo ben ik sinds 2014 via Abiant uitzendwerk gaan doen. Sinds 2015 ben ik bedrijfsverzorger en sinds 2016 doe ik dit werk fulltime omdat we toen wegens omstandigheden uit de maatschap zijn gestapt.

Mijn hart ligt bij de koeien. Ze zijn puur en het werken met deze mooie dieren past bij mij. Ik mag graag melken, maar doe het liefst het totale plaatje in de stal. Het mooiste vind ik het wanneer ik vanuit mijn werk als bedrijfsverzorger langere tijd op een bedrijf aanwezig ben. Op die manier kan je sparren met de eigenaar en je kunt ook echt helpen om een bedrijf te ondersteunen en om het goed op de rit te krijgen. 

De afwisseling van werkplek en werkzaamheden is fijn, maar het valt of staat echt met wat je hebt te doen bij een bedrijf en of je een klik hebt met de agrarisch ondernemer. Meestal bouw ik gelukkig snel een goede band op! 

Het werken als bedrijfsverzorger kan pittig zijn. Niet zozeer door de werkzaamheden, maar ook doordat je bij bedrijven te maken kunt hebben met verdriet of andere problematiek waar je mee om moet kunnen gaan. Daarnaast ben je als bedrijfsverzorger vaak op piekmomenten thuis niet aanwezig. Je eigen gezin moet hier ook achterstaan. Mijn vrouw en kinderen steunen mij. Gelukkig maar, want mijn werk is echt mijn passie en hobby.

Op dit moment hebben we een leuk team aan bedrijfsverzorgers, maar meer leuke collega’s zijn altijd welkom!”

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Collega's aan het woord

Ik voel me verantwoordelijk om een thuis te genereren voor ons EU-personeel.
Lisa Busscher

Lisa Busscher

Accountmanager
Koeien zijn levend vee en dat brengt risico’s met zich mee.
Kelly

Kelly

Bedrijfsverzorger
De afwisseling van klanten maakt het werk leuk.
Bauke Jilderda

Bauke Jilderda

Bestrijdingstechnicus
Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.
Martina Kremer

Martina Kremer

Vestigingsmanager
Met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant.
Sjoerd Muntendam

Sjoerd Muntendam

Vestigingsmanager
Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan.
Robert Freese

Robert Freese

Planner