Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Brigitte over haar werk als hr-adviseur en kwaliteitscoördinator

Dat ik mag werken in een team met superleuke collega’s draagt er zeker aan bij dat ik mijn werk nog iedere dag leuk vind.

Naam: Brigitte Gijzen
Functie: Hr-adviseur en kwaliteitscoördinator Abiant Holding
Opleiding: Hbo Personeel en Arbeid
Werkzaam voor Abiant sinds: 2002

Fotografie: Abiant Brigitte Gijzen - hr-adviseur en kwaliteitscoördinator
Wat heb je gedaan voordat je ging werken bij Abiant?

“Ik heb de opleiding Personeel en Arbeid aan de Hanzehogeschool gevolgd, nu heet dat Human Resource Management. Na mijn afstuderen in 1998 heb ik nog een aantal uitzendbanen gehad tot ik in juni 1999 werd aangenomen als intercedent bij Start People. Een hele leerzame tijd als starter op de arbeidsmarkt. In april 2002 stond er een vacature in de krant van AB Groningen, het huidige Abiant, voor een medewerker P&O. Daar heb ik toentertijd op gesolliciteerd en nu zijn we alweer ruim twintig jaar verder!”

Wat houdt je functie precies in?

“Ik heb een combinatiefunctie, namelijk die van kwaliteitscoördinator en hr-adviseur. Als hr-adviseur ben ik medeverantwoordelijk voor de in-, door- en uitstroom binnen de organisatie. Ik voer bijvoorbeeld selectiegesprekken om nieuwe collega’s te werven en bij een positieve match doe ik een arbeidsvoorwaardelijk voorstel. Als iemand dan vervolgens het aanbod heeft geaccepteerd, meld ik ze aan voor de onboarding. Vervolgens maak ik een arbeidsovereenkomst klaar en zorg ik ervoor dat diegene op de eerste werkdag over alle faciliteiten beschikt om aan het werk te kunnen. Verder verwerk ik onder meer mutaties zoals functiewijzigingen en salarisverhogingen. Uiteraard ben ik ook bereikbaar voor vragen over onze arbeidsvoorwaarden en verlofmogelijkheden. Stroomt er tot slot een collega uit dan nodig ik die collega uit voor een exitgesprek en zorg ik ervoor dat het dienstverband netjes wordt afgerond.

“In mijn rol als kwaliteitscoördinator ben ik medeverantwoordelijk voor de ISO- en VCU-certificeringen binnen Abiant. Hiermee borgen we een stuk kwaliteit van de processen en veiligheid voor onze flexmedewerkers. Daarnaast kunnen collega’s bij mij terecht met vragen over arbeidsomstandigheden, hoe je je werkplek op de beste manier kunt inrichten bijvoorbeeld. Voor onze bedrijfsverzorgers en klauwverzorgers regel ik op maat gemaakte persoonlijke beschermingsmiddelen zodat zij veilig en goed kunnen werken.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Dat het zo divers is. Zo ging ik een tijdje geleden mee om een RI&E op te stellen voor de nieuwe aardappelselectiekar in Sellingen en de dag erna was ik bij de collega’s van onze vestiging in Joure voor een selectiegesprek. Aan de andere kant word ik ook uitgedaagd om ervoor te zorgen dat er een bedrijfshulpverleningsplan (BHV-plan) voor de hele organisatie ligt; hoe pak ik dit slim, handig maar ook binnen de wettelijke kaders aan. En dat ik mag werken in een team met superleuke collega’s draagt er ook zeker aan bij dat ik mijn werk nog iedere dag leuk vind.”

Over welke eigenschappen moet je beschikken voor jouw functie?

“Dat varieert van goed kunnen luisteren tot de vraag achter de vraag kunnen ontdekken en jezelf goed kunnen uitdrukken: mondeling maar ook zeker schriftelijk. Verder moet je goed kunnen samenwerken met collega’s en met externe partijen. Gedegen advies kunnen geven: strak als het binnen de (wettelijke) kaders moet vallen, maar genuanceerd als het kan. Verder ga je natuurlijk integer om met vertrouwelijke informatie waardoor je een betrouwbare collega bent. Tot slot moet je goed kunnen schakelen; geen dag is hetzelfde of verloopt volgens planning.”

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

“Ik tennis en padel graag met vrienden. Zo volg ik tennisles en doe ik op vrijdag mee met de vrijdagavondcompetitie. Met padel doe ik mee aan de laddercompetitie. Ik kan ook de hele dag naar Ziggo Tennis op tv kijken; heerlijk balletje links, balletje rechts. Verder ga ik graag naar festivals en concerten. Afgelopen jaar ben ik naar concerten van K’s Choice, Blaudzun, Muse en Rammstein geweest. Maar ook van het maken van leuke uitstapjes met vriendinnen en familie geniet ik. Zo hebben een aantal vriendinnen en ik in een aantal weekenden de Elfstedentocht gefietst. Van koffie, naar lunch en van borrel, naar diner fietsten we dan. Vervolgens overnachtten we ergens om de volgende dag weer verder te gaan. Ik verveel mij in ieder geval niet!”

Over de auteur

Luca Zeinstra

Stagiair contentmarketing

Luca Zeinstra liep in 2023 stage op de marketingafdeling van Abiant. Zij schreef onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Collega's aan het woord

Ik voel me verantwoordelijk om een thuis te genereren voor ons EU-personeel.
Lisa Busscher

Lisa Busscher

Accountmanager
Koeien zijn levend vee en dat brengt risico’s met zich mee.
Kelly

Kelly

Bedrijfsverzorger
De afwisseling van klanten maakt het werk leuk.
Bauke Jilderda

Bauke Jilderda

Bestrijdingstechnicus
Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.
Martina Kremer

Martina Kremer

Vestigingsmanager
Met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant.
Sjoerd Muntendam

Sjoerd Muntendam

Vestigingsmanager
Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan.
Robert Freese

Robert Freese

Planner