Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Collega Korrie over haar werk als manager salarisadministratie

Nieuwsgierig zijn zorgt ervoor dat ik kan blijven leren en dat heeft me ver gebracht.

Naam: Korrie Ruiter
Functie: Hoofd salarisadministratie Abiant Holding
Opleidingen: HBO Payrollmanagement via Markus Verbeek Praehep/NCOI en de MEAO en LEAO in Groningen.
Werkzaam voor Abiant sinds: juni 1985

Fotografie: Abiant Korrie Ruiter- Manager salarisadministratie
Wat maakt het werken voor Abiant en MF leuk?

“Vanuit mijn MEAO stage ben ik hier in 1985 begonnen en vervolgens meegegroeid in de functie van hoofd salarisadministrateur. Werken in de uitzendbranche verveelt nooit. Het fijne van werken bij MF & Abiant zijn de kansen om door te groeien binnen de organisatie en je vak. Door wijzigingen in de wetgeving of veranderende vraag vanuit de markt moet je als salarisadministrateur scherp blijven en de organisatie van de backoffice in de gaten blijven houden.” 

Wat voor type leidinggevende ben jij? 

“Ik ben energiek, gedreven, positief, nieuwsgierig en houd van het uitzetten van kaders voor de afdeling salarisadministratie. Het is belangrijk dat de afdeling salarisadministratie en de collega's zich blijven ontwikkelen. Dit kan in het werk maar ook door middel van een opleiding. Zorgen dat de werkzaamheden op de afdeling goed en efficiënt uitgevoerd worden in combinatie met een team wat zich prettig voelt bij de werkzaamheden en de organisatie is waar ik als teamleider voor wil staan.”

Waar bestaan jouw werkzaamheden uit als hoofd salarisadministratie?

“Mijn rol is gericht op gezamenlijk, met de andere stafdiensten en natuurlijk de vestigingscollega’s, de backofficedienstverlening zo faciliterend en efficiënt mogelijk neer te zetten. Wat is de vraag vanuit de markt en organisatie en wat kunnen wij hier als Abiant en MF mee doen? Ik heb de luxe om een enthousiast team van collega’s te hebben. Mijn team bestaat uit een mix van collega’s met jaren ervaring in de uitzendbranche, maar ook uit collega’s die net voor het eerst starten op een salarisadministratie. Deze collega’s zorgen wekelijks voor een tijdige en correcte verloning en facturering en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast hebben wij de afgelopen jaren een groot aantal administratieve taken overgenomen van onze uitzendvestigingen. Hierbij kan je denken aan het centraal aanmaken van contracten, urenverwerking en het bewaken van aanzegtermijnen.”

Wat maakt de businessunits Abiant en MF uniek?

“MF en Abiant zijn grote regionale spelers op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Door de krachten van beide te bundelen hebben wij een sterk merk met veel kennis en kunde van de uitzend- en arbeidsmarkt. Wij kennen onze klanten en uitzendmedewerkers persoonlijk en kijken wat diegene nodig heeft. Dit doen wij met onze nuchtere noordelijke mentaliteit; ‘niet te veel zeuren maar vooral doen wat je zegt’.”

Wat is de basis voor het leveren van goed werk?

“Nieuwsgierigheid, gedrevenheid, betrokkenheid en een professionele houding. Ook binnen je eigen werkgebied moet je nieuwsgierig blijven om te blijven leren. Wat speelt er binnen jouw vakgebied, regio en organisatie? Hoe kan ik hier tijdig op inspelen? Kunnen wij hier als organisatie iets mee? Vragen die standaard bij mij opkomen als ik iets nieuws zie of lees. We moeten het beste voor onze organisatie bewerkstelligen.”  

“Daarnaast vind ik het belangrijk om een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn voor collega’s, maar ook voor opdrachtgevers en uitzendkrachten. Dit verwacht ik ook van de mensen uit mijn team. Waarbij iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft waarbij je er samen voor zorgt dat deze zo goed mogelijk tot zijn recht komen. Alleen op die manier krijg je een sterk team.” 

Waar hangt jouw werkgeluk van af?

“Eigenlijk van vier dingen. Trots zijn op mijn eigen werk en op dat van mijn collega’s, uitdaging in het werk, waardering van collega’s en collega’s die plezier hebben in wat ze doen. Als iemand vraagt waar ik werk, dan wil ik graag dat ze direct kunnen zien hoe blij ik ben dat ik bij MF en Abiant werk.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Mijn vrije tijd breng ik grotendeels door met mijn puberzoon; af en toe aangevuld met mijn op kamers wonende dochter. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn vriend en spreek ik af met vriendinnen. Als er iets leuks op mijn pad komt speel ik af en toe in een theatervoorstelling. Om bij te tanken doe ik soms gewoon ook helemaal niets, ik verdwaal dan in een boek. Languit op de bank, thee en koekjes erbij, heerlijk!” 

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Collega's aan het woord

Ik voel me verantwoordelijk om een thuis te genereren voor ons EU-personeel.
Lisa Busscher

Lisa Busscher

Accountmanager
Koeien zijn levend vee en dat brengt risico’s met zich mee.
Kelly

Kelly

Bedrijfsverzorger
De afwisseling van klanten maakt het werk leuk.
Bauke Jilderda

Bauke Jilderda

Bestrijdingstechnicus
Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.
Martina Kremer

Martina Kremer

Vestigingsmanager
Met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant.
Sjoerd Muntendam

Sjoerd Muntendam

Vestigingsmanager
Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan.
Robert Freese

Robert Freese

Planner