"Er liggen hier legio kansen"

24-11-2020 08:36
hibex.jpg

 

Abiant EU werkt niet alleen voor opdrachtgevers in de land- en tuinbouw. Het uitzendteam is gespecialiseerd in bemiddeling van personeel uit diverse EU-landen naar o.a. de techniek, automotive, gww, productie, industrie en bouw. Ook Hibex, producent van betonnen bouwelementen, werkt met enkele gemotiveerde EU-medewerkers van Abiant EU. Productieleider Henderik Timmer sprak enthousiast over zijn ervaring met deze Europese werklieden én over de relatie met Abiant EU.                    

Over Hibex
Hibex is producent van architectonische prefab betonnen bouwelementen. Door de jarenlange kennis en ervaring, innovatieve denkwijze en grote mate van efficiëntie , mag Hibex zich oprecht toonaangevend partner voor architecten in binnen- en buitenland noemen. Het bedrijf levert constructieve en esthetische betonelementen in de diverse uitvoeringen, vormen en kleuren. “Ook wel sierbeton,” versimpelt Henderik Timmer. “We verfraaien buitengevels, veelal hét aangezicht van flats, scholen, musea en overheidsgebouwen.” 

Personeel
Er werken tientallen mensen bij het snel groeiende Hibex. Onder hen ook diverse ‘Europeanen’. Als productieleider heeft Henderik Timmer dagelijks contact met al het personeel. “Ik bewaak het productieproces van A tot Z. We hebben negen productiebanen, daar werken productiemedewerkers en voormannen. Het is gevarieerd werk van stenen- en wapeningleggen, het storten van beton, maar ook kraanwerk bijvoorbeeld.”

 Allround werkzaamheden, waarbij alles begint met de juiste mentaliteit. “Ik vind het erg belangrijk dat mensen de juiste inzet hebben, de echte wil om te werken. Je hoeft niet meteen alles te kunnen, desnoods passen we de werkzaamheden eerst aan de kandidaat aan. Wij leren nieuwe mensen met veel plezier de diverse facetten van ons vak. We leiden mensen zelf op, tot gritstraler bijvoorbeeld. Er liggen hier legio kansen. Voor Nederlands personeel, maar ook voor ons EU-personeel. ’t Is maar net wie de handschoen oppakt. Wij maken geen onderscheid.”

 

Toegewijd
Henderik maakt zelf het bruggetje naar zijn ervaringen met medewerkers uit diverse EU-landen. “Het werken met EU-personeel bevalt ons goed. De EU-medewerkers tonen prima inzet, ze zijn toegewijd en ze stellen zich welwillend en flexibel op. Zo willen ze graag in het weekend werken. De meeste EU-medewerkers brengen meteen de juiste technische bagage en inzichten mee, daar screent Abiant EU erg goed op zo is mijn ervaring.” 

Het onderlinge contact en de communicatie met het EU-personeel verloopt goed. “Ook goed communiceren begint met de juist wil, want met de juiste wil zijn ook taalbarrières te overkomen. We merken dat veel EU-medewerkers goed Engels kunnen en ze tonen zich bereid om snel de juiste Nederlandse terminologie te leren.

Ook daarin zien we de bereidheid en toewijding. Abiant EU faciliteert daarom ook in passende taalcursussen.” 

Timmer herkent zich niet in de vooroordelen over EU-personeel. “Ik heb weinig aan te merken op hun wil, mentaliteit en bereidheid. Daar gaat het mij om. Kijk, ieder mens is verschillend, er zit ook verschil tussen een Stadjer en een Ommelander, maar als je werkintenties goed zijn, behandel ik iedereen gelijk. Waar je ook vandaan komt.”

 

Abiant EU
Ook over de samenwerking met Abiant EU is Henderik Timmer tevreden. “Ik schakel graag met Abiant. We hebben een lange en goede relatie met Abiant Leek, maar ook met het team Abiant EU onder leiding van Tom Verschoor. De contacten verlopen soepel. Het team is goed bereikbaar en denkt met ons mee. Abiant EU kent ons productieproces en weet welke mentaliteit wij hier graag zien. Zo voorzien zij ons van passend personeel. Uit Nederland, maar ook uit het buitenland.” 

Ten slotte benoemt Henderik bewust nog de menselijke maatstaf bij Abiant EU. “Ik merk en zie dat Abiant EU goed met hun Europese personeel omgaat. Dat vinden wij heel belangrijk. Abiant EU voorziet in goede huisvesting en vervoer. Ze tonen interesse in mensen en bieden oprechte, persoonlijke begeleiding. Alleen al daarom kan ik een samenwerking met Abiant EU aanbevelen. Ze zijn goed voor hun mensen, daar gaat het mij om.”

Meer lezen over Abiant EU voor werkgevers