Wat doet een productiemedewerker?

productiemedewerkers.png

Bij Abiant Uitzendgroep kom je altijd wel vacatures tegen voor productiemedewerker. Als je daar op wilt solliciteren dan is het belangrijk dat je weet wat een productiemedewerker in het algemeen doet. Een productiemedewerker is een werknemer die tijdens het montageproces van een product relatief eenvoudige uitvoerende taken verricht. Uiteraard zijn die uitvoerende taken afhankelijk van het product en de branche. Bij deze werkzaamheden kun je bijvoorbeeld denken aan het bedienen van een machine of aan de lopende band staan om onderdelen te sorteren of in elkaar te zetten.

Wat zijn de werkzaamheden van een productiemedewerker?
De werkzaamheden van een productiemedewerker hebben over het algemeen een repeterend karakter. En hoewel er een grote groep mensen is die dit werk niet wil doen, is er ook een hele grote groep werknemers die juist op zoek is naar dit soort werk en er heel goed in zijn. Het is vaak werk waar de mouwen voor moeten worden opgestroopt. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van mogelijke werkzaamheden die worden verricht door een productiemedewerker:

  • verpakken of inpakken van producten
  • controleren of sorteren van producten
  • schoonmaken van machines
  • instellen en bedienen van machines
  • handmatig in elkaar zetten van producten
  • stapelen en wegzetten van producten

Waar werk je als productiemedewerker?
Alle bedrijven die een product vervaardigen hebben productiemedewerkers in dienst. Vaak vindt het werk plaats in productiehallen of fabrieken. De werkzaamheden verschillen enorm en kan van alles inhouden. Zo kom je op Abiant bijvoorbeeld vacatures tegen voor productiemedewerkers die flesjes bier moeten inpakken, maar ook vacatures voor productiemedewerkers die houten mallen moeten maken of vacatures waarbij productiemedewerkers zware zakken op pallets moeten laden. Kijk snel naar de vacatures op Abiant en kom er achter welke bedrijven deze week op zoek zijn naar productiemedewerkers.

Heb je een diploma nodig voor productiemedewerker?
Over het algemeen geldt dat je voor het werk van productiemedewerker geen opleiding nodig hebt. Soms wordt er wel om een VCA-diploma gevraagd. Als je die niet hebt dan kun je die vaak wel via de werkgever halen. Ook wordt er vaak om mensen gevraagd die fysiek zwaar werk aankunnen en om mensen die netjes en nauwkeurig kunnen werken.

Hoeveel verdien je als productiemedewerker?
Omdat het vaak om ongeschoold werk gaat, ligt het salaris van een productiemedewerker over het algemeen niet heel hoog. Er zijn bedrijven waarbij productiemedewerkers ook nacht- of weekendiensten draaien. Tijdens deze uren ontvang je een extra vergoeding. Hierdoor kun je jouw salaris aardig opwaarderen.

Wil je ook aan het werk als productiemedewerker? Bekijk dan snel de vacatures op onze site, schrijf je online in of loop vooral even binnen bij één van onze vestigingen in de provincies Groningen, Friesland of Drenthe.