Radiostations op de bouw

radio op de bouw.jpg

Er zijn weinig bouwplaatsen in Nederland te vinden waar tijdens het werk geen radio aanstaat. De meeste bouwvakkers vinden het namelijk heel fijn als ze kunnen werken met wat leuke muziek op de achtergrond. Toch zijn er op de bouw ook wel eens wat discussies over welk radiostation opgezet moet worden. Zo houdt de ene persoon van Nederlandstalige muziek terwijl een ander graag naar moderne pop-muziek luistert. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog mensen die het vreselijk vinden als er continu een dj tussen de liedjes door zit te praten. Ook de uitzendmedewerkers die namens Abiant werkzaam zijn in onder andere de bouw en techniek luisteren tijdens het werk graag naar de radio. Om je te helpen om het vinden van de juiste radiostation voor op jouw werk heeft Abiant een lijstje gemaakt met de meest beluisterde radiostations voor op de bouw in Groningen, Friesland en Drenthe.

1. Radio 538
Uit onderzoek blijkt dat Radio 538 op de bouwplaatsen in Noord-Nederland het best beluisterde radiostation is. Bijna 20% van alle bouwvakkers, aannemers, afbouwers en installateurs zegt tijdens het werk naar Radio 538 te luisteren. Radio 538 is het grootste radiostation van Nederland en er wordt voornamelijk moderne pop-muziek gedraaid. De muziek wordt omlijst door verschillende dj’s. In de avonduren wordt vaak wat meer dance-muziek gedraaid.

2. Radio Veronica
Ook Radio Veronica wordt veel op de bouw gedraaid. Radio Veronica staat bekend als radiostation dat zich voornamelijk op mannen richt. Zo spreekt de humor van de dj’s over het algemeen meer mannen aan dan vrouwen. Daarnaast wordt er relatief veel gesproken over bijvoorbeeld voetbal en F1. De muziek is een mix van moderne pop-muziek afgewisseld met bekende jaren 80 en 90 muziek met een rock-achtig karakter,

3. 100%NL
Radiostation 100%NL is een landelijk radiostation dat zich richt op liefhebbers van muziek van eigen bodem. Bijna alle liedjes die te horen zijn op 100%NL worden gezongen door Nederlandse artiesten. De meeste nummers zijn Nederlandstalig, maar er worden ook Engelstalige nummers gedraaid van Nederlandse artiesten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Golden Earring of nummers van Anouk.

4. RadioNL
RadionNL is een commercieel Nederlands radiostation en draait 24 uur per dag Nederlandstalige muziek. Oorspronkelijk werd er alleen uitgezonden in Friesland, maar al snel werd het zendgebied uitgebreid naar Groningen en Drenthe.

5. SimoneFM
Simone FM is gevestigd in Emmen en te ontvangen in de provincies Groningen en Drenthe en in het noordoosten van de provincie Friesland. Simone FM is één van de populairste regionale radiostations van Noord-Nederland en wordt dus ook veel op de bouw gedraaid. Simone FM zendt 24 uur per dag uit met een mix van pop- en rockmuziek voor de primaire doelgroep van 20-49 jaar. De uitzendingen worden aangevuld met het nieuws en op de regio gerichte informatie, zoals de verkeersinformatie.

6. Waterstad FM
Waterstad FM is een regionale radiozender met oorsprong in Friesland. Met Hits vanaf de jaren ’80 aangevuld met de muziek van nu spreekt Waterstad FM een zeer brede doelgroep aan, primair in de leeftijdscategorie 25-49 jaar.

Deze 6 stations zijn natuurlijk maar een selectie van radiostations waar op bouwplaatsen in Noord-Nederland naar geluisterd wordt. Ook bijvoorbeeld 3FM, Qmusic en Skyradio zijn stations waar vaak op wordt afgestemd.

Bezoek onze vacatures als je op zoek bent naar een baan in de bouw of techniek.