Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Radiostations op de bouw

 • 4 december 2018
 • Algemeen
 • Mark Borgman

Er zijn weinig bouwplaatsen in Nederland te vinden waar tijdens het werk geen radio aanstaat. De meeste bouwvakkers vinden het namelijk heel fijn als ze kunnen werken met wat leuke muziek op de achtergrond. Toch zijn er op de bouw ook wel eens wat discussies over welk radiostation opgezet moet worden. Zo houdt de ene persoon van Nederlandstalige muziek terwijl een ander graag naar moderne pop-muziek luistert. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog mensen die het vreselijk vinden als er continu een dj tussen de liedjes door zit te praten. Ook de uitzendmedewerkers die namens Abiant werkzaam zijn in onder andere de bouw en techniek luisteren tijdens het werk graag naar de radio. Om je te helpen om het vinden van de juiste radiostation voor op jouw werk heeft Abiant een lijstje gemaakt met de meest beluisterde radiostations voor op de bouw in Groningen, Friesland en Drenthe.

Radiostations op de bouw
 1. Radio 538
  Uit onderzoek blijkt dat Radio 538 op de bouwplaatsen in Noord-Nederland het best beluisterde radiostation is. Bijna 20% van alle bouwvakkers, aannemers, afbouwers en installateurs zegt tijdens het werk naar Radio 538 te luisteren. Radio 538 is het grootste radiostation van Nederland en er wordt voornamelijk moderne popmuziek gedraaid. De muziek wordt omlijst door verschillende dj’s. In de avonduren wordt vaak wat meer dance-muziek gedraaid.

 2. Radio Veronica
  Ook Radio Veronica wordt veel op de bouw gedraaid. Radio Veronica staat bekend als radiostation dat zich voornamelijk op mannen richt. Zo spreekt de humor van de dj’s over het algemeen meer mannen aan dan vrouwen. Daarnaast wordt er relatief veel gesproken over bijvoorbeeld voetbal en F1. De muziek is een mix van moderne pop-muziek afgewisseld met bekende jaren 80 en 90 muziek met een rock-achtig karakter.

 3. 100%NL
  Radiostation 100%NL is een landelijk radiostation dat zich richt op liefhebbers van muziek van eigen bodem. Bijna alle liedjes die te horen zijn op 100%NL worden gezongen door Nederlandse artiesten. De meeste nummers zijn Nederlandstalig, maar er worden ook Engelstalige nummers gedraaid van Nederlandse artiesten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Golden Earring of nummers van Anouk.

 4. RadioNL
  RadioNL is een commercieel Nederlands radiostation en draait 24 uur per dag Nederlandstalige muziek. Oorspronkelijk werd er alleen uitgezonden in Friesland, maar al snel werd het zendgebied uitgebreid naar Groningen en Drenthe.

 5. SimoneFM
  Simone FM is gevestigd in Emmen en te ontvangen in de provincies Groningen en Drenthe en in het noordoosten van de provincie Friesland. Simone FM is één van de populairste regionale radiostations van Noord-Nederland en wordt dus ook veel op de bouw gedraaid. Simone FM zendt 24 uur per dag uit met een mix van pop- en rockmuziek voor de primaire doelgroep van 20-49 jaar. De uitzendingen worden aangevuld met het nieuws en op de regio gerichte informatie, zoals de verkeersinformatie.

 6. Waterstad FM
  Waterstad FM is een regionale radiozender met oorsprong in Friesland. Met Hits vanaf de jaren ’80 aangevuld met de muziek van nu spreekt Waterstad FM een zeer brede doelgroep aan, primair in de leeftijdscategorie 25-49 jaar.

Deze 6 stations zijn natuurlijk maar een selectie van radiostations waar op bouwplaatsen in Noord-Nederland naar geluisterd wordt. Ook bijvoorbeeld 3FM, Qmusic en Skyradio zijn stations waar vaak op wordt afgestemd.

Over de auteur

Mark Borgman

Marketingmanager

Mark was van juni 2018 tot en met maart 2019 werkzaam als marketingmanager bij Abiant. Hij schreef onder andere artikelen voor abiant.nl en onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze blogartikelen

7 tips voor een pakkende motivatiebrief

Sollicitatietips

7 tips voor een pakkende motivatiebrief

Ben je een vacature tegengekomen waar je enthousiast van wordt? Dan wil je natuurlijk dat de potentiële werkgever net zo enthousiast wordt over jou, als jij over de vacature. Een pakkende motivatiebrief is daarbij erg belangrijk. Met deze tips zorg je ervoor dat je een motivatiebrief schrijft die enthousiasmeert, pakkend is en waardoor jij wordt uitgenodigd op een gesprek.
Lees meer
Infographic: Groep werkenden Abiant Uitzendgroep

Algemeen

Infographic: Groep werkenden Abiant Uitzendgroep

Ontdek de trends en demografische kenmerken van de werkenden bij Abiant in 2023. Deze infographic biedt inzicht in de gemiddelde leeftijd, woonplaats, werktijden, opleidingsniveau, brancheverdeling, genderverdeling en contractfase van de kandidaten. Leer meer over de diverse groep werkenden die Abiant in 2023 vertegenwoordigde.
Lees meer
Zo werkt dat: Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen

Veiligheid

Zo werkt dat: Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een nieuwe werkwijze voor onderzoek bij ongevallen ingevoerd, waarbij werkgevers nu vaak zelf hun onderzoek kunnen uitvoeren. Na uitgebreid onderzoek en een pilot bleek deze aanpak te leiden tot meer investeringen in veiligheidsmaatregelen door werkgevers. De inspecteurs zijn ook getraind in deze nieuwe aanpak, die gebaseerd is op vertrouwen en gericht is op preventie. De meldingsplicht voor arbeidsongevallen blijft bestaan en werkgevers moeten niet alleen naar de basisoorzaak, maar ook naar achterliggende oorzaken kijken om de veiligheid daadwerkelijk te verbeteren.
Lees meer
Zorg dat de werknemer blijft

Algemeen

Zorg dat de werknemer blijft

Steeds meer werkgevers hebben grote moeite met het vinden van nieuwe medewerkers. Minstens zo’n grote uitdaging is het aan boord houden van personeel. Als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt durven steeds meer werknemers een stap in hun carrière te zetten buiten de deur van hun huidige werkgever. Daarnaast vinden jonge professionals het belangrijk om in het begin van hun carrière bij verschillende werkgevers aan de slag te gaan. In deze blog geef ik handige tips om de kans op verloop te verkleinen.
Lees meer
Het schaap met vijf poten

Algemeen

Het schaap met vijf poten

De huidige arbeidsmarkt is voor het eerst in jaren weer ‘gespannen’. De vraag naar arbeid is bovengemiddeld terwijl het beschikbare aanbod arbeidskrachten relatief laag is. Door de aantrekkende economie hebben steeds meer bedrijven moeite met het vinden van personeel. Goede mensen vinden en behouden is essentieel voor een bedrijf. Het is in de huidige markt dus steeds belangrijker om goed na te denken over het wervingstraject voor nieuw personeel. Maar hoe vind je in tijden van schaarste goed personeel?
Lees meer
Niet gevonden

Algemeen

Niet gevonden

Steeds vaker wordt mij de vraag gesteld hoe ik kandidaten wél weet te vinden voor openstaande vacatures. Opdrachtgevers hebben namelijk meer en meer moeite om juiste kandidaten te vinden. Sollicitanten zijn er nauwelijks en wanneer er dan eindelijk een sollicitant reageert, blijkt deze totaal niet aan te sluiten bij het profiel. Zelfs niet wanneer het beeld van het ‘Schaap met vijf poten’ wordt losgelaten.
Lees meer