Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

 • Algemeen
 • Wat doet een productiemedewerker?

Wat doet een productiemedewerker?

 • 17 oktober 2020
 • Algemeen
 • Mark Borgman

Bij Abiant Uitzendgroep kom je altijd wel vacatures tegen voor productiemedewerker. Als je daar op wilt solliciteren dan is het belangrijk dat je weet wat een productiemedewerker in het algemeen doet. Een productiemedewerker is een werknemer die tijdens het montageproces van een product relatief eenvoudige uitvoerende taken verricht. Uiteraard zijn die uitvoerende taken afhankelijk van het product en de branche. Bij deze werkzaamheden kun je bijvoorbeeld denken aan het bedienen van een machine of aan de lopende band staan om onderdelen te sorteren of in elkaar te zetten.

Wat doet een productiemedewerker?

Wat zijn de werkzaamheden van een productiemedewerker?

De werkzaamheden van een productiemedewerker hebben over het algemeen een repeterend karakter. En hoewel er een grote groep mensen is die dit werk niet wil doen, is er ook een hele grote groep werknemers die juist op zoek is naar dit soort werk en er heel goed in zijn. Het is vaak werk waar de mouwen voor moeten worden opgestroopt. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van mogelijke werkzaamheden die worden verricht door een productiemedewerker:

 • verpakken of inpakken van producten
 • controleren of sorteren van producten
 • schoonmaken van machines
 • instellen en bedienen van machines
 • handmatig in elkaar zetten van producten
 • stapelen en wegzetten van producten

Waar werk je als productiemedewerker?

Alle bedrijven die een product vervaardigen hebben productiemedewerkers in dienst. Vaak vindt het werk plaats in productiehallen of fabrieken. De werkzaamheden verschillen enorm en kan van alles inhouden. Zo kom je op Abiant bijvoorbeeld vacatures tegen voor productiemedewerkers die flesjes bier moeten inpakken, maar ook vacatures voor productiemedewerkers die houten mallen moeten maken of vacatures waarbij productiemedewerkers zware zakken op pallets moeten laden. Kijk snel naar de vacatures op Abiant en kom er achter welke bedrijven deze week op zoek zijn naar productiemedewerkers.

Heb je een diploma nodig voor productiemedewerker?

Over het algemeen geldt dat je voor het werk van productiemedewerker geen opleiding nodig hebt. Soms wordt er wel om een VCA-diploma gevraagd. Als je die niet hebt dan kun je die vaak wel via de werkgever halen. Ook wordt er vaak om mensen gevraagd die fysiek zwaar werk aankunnen en om mensen die netjes en nauwkeurig kunnen werken.

Hoeveel verdien je als productiemedewerker?

Omdat het vaak om ongeschoold werk gaat, ligt het salaris van een productiemedewerker over het algemeen niet heel hoog. Er zijn bedrijven waarbij productiemedewerkers ook nacht- of weekenddiensten draaien. Tijdens deze uren ontvang je een extra vergoeding. Hierdoor kun je jouw salaris aardig opwaarderen.

Over de auteur

Mark Borgman

Marketingmanager

Mark was van juni 2018 tot en met maart 2019 werkzaam als marketingmanager bij Abiant. Hij schreef onder andere artikelen voor abiant.nl en onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze blogartikelen

Infographic: Groep werkenden Abiant Uitzendgroep

Algemeen

Infographic: Groep werkenden Abiant Uitzendgroep

Ontdek de trends en demografische kenmerken van de werkenden bij Abiant in 2023. Deze infographic biedt inzicht in de gemiddelde leeftijd, woonplaats, werktijden, opleidingsniveau, brancheverdeling, genderverdeling en contractfase van de kandidaten. Leer meer over de diverse groep werkenden die Abiant in 2023 vertegenwoordigde.
Lees meer
Zo werkt dat: Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen

Veiligheid

Zo werkt dat: Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een nieuwe werkwijze voor onderzoek bij ongevallen ingevoerd, waarbij werkgevers nu vaak zelf hun onderzoek kunnen uitvoeren. Na uitgebreid onderzoek en een pilot bleek deze aanpak te leiden tot meer investeringen in veiligheidsmaatregelen door werkgevers. De inspecteurs zijn ook getraind in deze nieuwe aanpak, die gebaseerd is op vertrouwen en gericht is op preventie. De meldingsplicht voor arbeidsongevallen blijft bestaan en werkgevers moeten niet alleen naar de basisoorzaak, maar ook naar achterliggende oorzaken kijken om de veiligheid daadwerkelijk te verbeteren.
Lees meer
Zorg dat de werknemer blijft

Algemeen

Zorg dat de werknemer blijft

Steeds meer werkgevers hebben grote moeite met het vinden van nieuwe medewerkers. Minstens zo’n grote uitdaging is het aan boord houden van personeel. Als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt durven steeds meer werknemers een stap in hun carrière te zetten buiten de deur van hun huidige werkgever. Daarnaast vinden jonge professionals het belangrijk om in het begin van hun carrière bij verschillende werkgevers aan de slag te gaan. In deze blog geef ik handige tips om de kans op verloop te verkleinen.
Lees meer
Het schaap met vijf poten

Algemeen

Het schaap met vijf poten

De huidige arbeidsmarkt is voor het eerst in jaren weer ‘gespannen’. De vraag naar arbeid is bovengemiddeld terwijl het beschikbare aanbod arbeidskrachten relatief laag is. Door de aantrekkende economie hebben steeds meer bedrijven moeite met het vinden van personeel. Goede mensen vinden en behouden is essentieel voor een bedrijf. Het is in de huidige markt dus steeds belangrijker om goed na te denken over het wervingstraject voor nieuw personeel. Maar hoe vind je in tijden van schaarste goed personeel?
Lees meer
Niet gevonden

Algemeen

Niet gevonden

Steeds vaker wordt mij de vraag gesteld hoe ik kandidaten wél weet te vinden voor openstaande vacatures. Opdrachtgevers hebben namelijk meer en meer moeite om juiste kandidaten te vinden. Sollicitanten zijn er nauwelijks en wanneer er dan eindelijk een sollicitant reageert, blijkt deze totaal niet aan te sluiten bij het profiel. Zelfs niet wanneer het beeld van het ‘Schaap met vijf poten’ wordt losgelaten.
Lees meer
Werken met stieren? Voorkom ongelukken

Veiligheid

Werken met stieren? Voorkom ongelukken

Werken met stieren is niet zonder risico's. Elk jaar zijn er gemiddeld 1 à 2 dodelijke ongelukken met stieren in ons land. De meeste (dodelijke) ongelukken met stieren zijn veroorzaakt door kopstoten, trappen en het uitglijden van de stier. Met de juiste voorbereiding en informatievoorzienig kunnen ongevallen worden voorkomen.
Lees meer