Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Collega Kelly over haar werk als bedrijfsverzorger

Een mooi onderdeel van mijn werk vind ik dat je de ontwikkeling van een dier kunt volgen.

Naam: Kelly van Santen 
Functie: Bedrijfsverzorger
Opleiding: Rundveehouderij
Werkzaam voor Abiant sinds: 2022

Fotograaf: Jan Buwalda Kelly van Santen - Bedrijfsverzorger
Dagelijks zijn onze bedrijfsverzorgers bij agrarische ondernemingen aan het werk waar tijdelijk ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld omdat een boer een been heeft gebroken of omdat een medewerker met zwangerschapsverlof is. Zodra een hulpvraag binnenkomt beoordeelt de planner welke bedrijfsverzorger waar ingezet moet worden. Bedrijfsverzorger Kelly van Santen vertelt meer over haar werk.

“Mijn ouders hebben een melkveebedrijf gehad in Denemarken. Wegens omstandigheden zijn ze daarmee gestopt en zijn we teruggekomen naar Nederland. Ik vind het jammer dat we zelf geen agrarische onderneming meer hebben, maar kan gelukkig mijn passie kwijt in mijn werk.

Sinds een aantal maanden ben ik werkzaam als bedrijfsverzorger. Ik vind het een leuke en afwisselende functie, waarbij ik vooral tussen de koeien sta, maar ook af en toe een uitstapje maak naar bijvoorbeeld de varkens.

Voordat ik als bedrijfsverzorger voor Coöperatie Abiant ben gaan werken, heb ik na mijn afgeronde opleiding Rundveehouderij eerst bij agrarische bedrijven gewerkt en ben toen als uitzendkracht voor Abiant gaan werken. Na 2,5 jaar werd ik gevraagd voor de functie van bedrijfsverzorger. Hierbij komen mijn eerdere ervaringen natuurlijk uitstekend van pas.

In het begin vond ik het wisselen tussen de verschillende werkplekken erg wennen. En eerlijk gezegd ook wel spannend. Ieder bedrijf is anders waardoor je steeds weer je plekje moet zien te vinden. Gelukkig weet ik hier nu beter mee om te gaan en vind ik juist het contact met de verschillende agrarische ondernemingen heel interessant.

Een mooi onderdeel van mijn werk vind ik dat je de ontwikkeling van een dier kunt volgen. Dus van kalf naar melkkoe. Ook de gezondheid van een koe goed in de gaten houden en een koe helpen beter maken is een mooi onderdeel van mijn werk. Het liefst wil ik de hele cirkel meemaken; dat geeft mij een voldaan gevoel. In de toekomst hoop ik ooit een eigen boerderij te runnen met maximaal 120 koeien. Zelfstandig zijn, staat bij mij hoog in het vaandel.”

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Collega's aan het woord

Ik voel me verantwoordelijk om een thuis te genereren voor ons EU-personeel.
Lisa Busscher

Lisa Busscher

Accountmanager
Koeien zijn levend vee en dat brengt risico’s met zich mee.
Kelly

Kelly

Bedrijfsverzorger
De afwisseling van klanten maakt het werk leuk.
Bauke Jilderda

Bauke Jilderda

Bestrijdingstechnicus
Op het werk en bij klanten ben ik dezelfde persoon als thuis.
Martina Kremer

Martina Kremer

Vestigingsmanager
Met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant.
Sjoerd Muntendam

Sjoerd Muntendam

Vestigingsmanager
Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan.
Robert Freese

Robert Freese

Planner