Kan ik als uitzendkracht een hypotheek aanvragen?

perspectiefverklaring uitzendkracht.jpg

Heb je geen vast contract en wil je wel graag een huis kopen? Dankzij de komst van de perspectiefverklaring is het gemakkelijker geworden om een hypotheekaanvraag te doen. Abiant Uitzendgroep is een van de officieel gecertificeerde uitzendorganisaties die een perspectiefverklaring kan afgeven. Om je te helpen met het kopen van jouw droomhuis lees je hier alles over de perspectiefverklaring, want je moet namelijk aan een aantal eisen voldoen voordat je in aanmerking komt voor een perspectiefverklaring.

Wat is een perspectiefverklaring?
Een perspectiefverklaring is een officiële verklaring van de uitzendorganisatie waarvoor de uitzendmedewerker aan het werk is. In deze verklaring staat dat diegene voldoende perspectief heeft op de arbeidsmarkt en dus in staat is om een huis te financieren. 

Officieel gecertificeerde uitzendorganisaties
Uitzendbureaus mogen alleen een perspectiefverklaring uitgeven wanneer ze officieel gecertificeerd zijn en zijn opgenomen in het Register Stichting Perspectiefverklaring. Op  perspectiefverklaring.nl kun je checken of het uitzendbureau waarvoor jij werkzaam bent officieel gecertificeerd is. Abiant Uitzendgroep is een van de uitzendorganisaties in Nederland die officieel gecertificeerd is en is opgenomen in het Register Stichting Perspectiefverklaring.

Altijd recht op een hypotheek?
Wanneer het uitzendbureau waarvoor jij aan het werk bent je een perspectiefverklaring geeft, is het nog niet zo dat je altijd een hypotheek ontvangt. De verklaring vergemakkelijkt de procedure wel. De hypotheekverstrekker blijft altijd degene die kijkt of er een hypotheek verstrekt kan worden. Andere individuele omstandigheden, zoals bijvoorbeeld schulden, spelen hierin ook mee.

Hoe werkt een perspectiefverklaring?
Voor de verklaring wordt een analyse gemaakt van jouw arbeidsmarktpositie. Daarnaast speelt het oordeel van het uitzendbureau over jouw inzetbaarheid een belangrijke rol. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar werkervaring, referenties en persoonlijke gesprekken.

Voorwaarden voor het ontvangen een perspectiefverklaring
Om in aanmerking te komen voor een verklaring via Abiant Uitzendgroep worden onderstaande stappen gevolgd/gecontroleerd:

  1. Je werkt minimaal een jaar voor hetzelfde uitzendbureau en bent daar nog werkzaam.
  2. Je persoonlijke werkdossier wordt gecheckt door het uitzendbureau. Hierbij wordt o.a. gekeken naar jouw inzetbaarheid en motivatie.
  3. Er wordt een arbeidsmarktwaardescan door een extern bureau uitgevoerd.
  4. In een persoonlijk gesprek worden met jou alle punten uit de check besproken.

Volgt er een positief oordeel? Dan kun je de verklaring gebruiken om een hypotheekaanvraag te doen. Het is hierbij wel belangrijk om pas een perspectiefverklaring aan te vragen op het moment dat je daadwerkelijk van plan bent om een woning te kopen, een verklaring is namelijk maar 6 maanden geldig.

Ben je werkzaam als uitzendmedewerker via Abiant Uitzendgroep en ben je van plan om een huis te gaan kopen? Vraag dan eerst een hypotheekverstrekker om een hypotheekadvies. Is dit advies positief? Neem dan contact op met de contactpersoon op jouw vestiging om een perspectiefverklaring aan te vragen.