Professionals met ambitie op mbo+-, hbo- en wo-niveau

Abiant Werving & selectie is gespecialiseerd in het werven en selecteren van ondersteunend en hoger kaderpersoneel op mbo+, hbo en wo-niveau in Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Noord-Holland. Wij nemen je werk, tijd en zorgen uit handen in de werving en selectie van professionals. Met onze expertise, ervaring en inzet vinden wij de juiste medewerker(s) voor jouw organisatie. Je bent bij ons aan het juiste adres voor zowel ambitieuze, talentvolle starters als ervaren, daadkrachtige professionals die staan voor wat ze doen.

Onze procedure

Om te zorgen dat wij de beste kandidaat vinden die beschikt over de juiste kwalificaties, voldoet aan het profiel én past bij jouw organisatie hanteren wij een zorgvuldige wervings- en selectieprocedure, waarbij we vijf stappen doorlopen.


Stap 1:  Opstellen functie- en competentieprofiel ideale kandidaat

Naar aanleiding van een persoonlijk kennismakingsgesprek stellen we een functie- en competentieprofiel op. Op basis hiervan schrijven we een wervende vacaturetekst met de juiste zoekwoorden, waardoor deze vacature hoog in de ranking van online zoekmachines wordt getoond.


Stap 2: Werven van geschikte kandidaten

Voor de werving zetten we de vacature uit op diverse kanalen, searchen in ons eigen netwerk, gebruiken de meest geavanceerde technologieën op LinkedIn en zetten samen met een gespecialiseerd team van onze marketingafdeling een online wervingscampagne op.

Wervingskanalen W&S


Stap 3: Selectie op basis van zorgvuldige selectieprocedure

Geschikte kandidaten nodigen we uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. We voeren een uitgebreid gesprek waarin we de kennis, vaardigheden, persoonlijkheid, beschikbaarheid én motivatie van de kandidaat beoordelen. Verder winnen we standaard twee referenties in.


Stap 4: Definitieve selectie kandidaten voor sollicitatiegesprek

Op basis van de gesprekken met de kandidaten maken we een definitieve selectie. Deze kandidaten stellen we voor op basis van cv en persoonsprofiel. Samen met jou bepalen we welke kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met jou of jouw collega bij jouw organisatie.


Stap 5: Arbeidsvoorwaardengesprek en afronden procedure

Wanneer de gesprekken en het arbeidsvoorwaardengesprek positief zijn afgerond en je wilt een kandidaat aannemen, ronden we de procedure af. Daarbij heb je de keuze om de kandidaat direct zelf in dienst te nemen of via Abiant een detacheringscontract aan te bieden.