Opdrachtgever Saskia Vaatstra over uitzendbureau Abiant

Opdrachtgever Saskia Vaatstra over uitzendbureau Abiant

Om de hoek bij Abiant Bedum is Vaatstra Installatietechniek, rioolservice en dakbedekkingen gevestigd. De royale showroom laat tal van mogelijkheden op het gebied van sanitair zien. Aansluitend is het kantoor van dit bijzondere familiebedrijf. Met hond Bruno rustig rondscharrelend in het kantoor praat eigenaresse Saskia Vaatstra vol passie over het bedrijf dat ze sinds 2009 voortzet. 

In de ruim 87 jaar dat het bedrijf bestaat is er veel veranderd. De oude foto’s aan de wand bij de koffietafel doen nog herinneren aan de beginjaren van Vaatstra als fietsenzaak. Tegenwoordig is Vaatstra specialist in installatietechniek, rioolservice en dakbedekkingen. “Het oude ambacht dat verandert, maar de servicegerichtheid die is er nog steeds en vinden wij ook heel belangrijk”, zegt Saskia.  

Na het plotselinge overlijden van haar man Ebel, besloot Saskia het bedrijf voort te zetten. Ook haar zoon Tjeerd Vaatstra jr. is vanaf dat moment als vierde generatie in dienst bij het familiebedrijf. “Eerst heb ik het bedrijf zo laten draaien zoals het ging. En daarna ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen”. Zoals ze het zelf zegt. De organisatie is op orde. Ze weet aan welke knoppen ze moet draaien. “Zoals ik er zeven jaar geleden tegenaan keek, staat het nu wel zoals ik het voor ogen had.” 

Vaatstra is een veelzijdige relatie van zowel de Abiant-vestiging in Bedum als van Abiant Techniek in Groningen. Voor technisch personeel heeft ze contact met Paul van Zand van Abiant Techniek en voor andere medewerkers loopt het contact via Robert Landwehr van de vestiging Bedum. Ze vindt de beide heren heel gedreven en enthousiast en werkt daarom ook graag met ze samen. “Bij Abiant is er veel mogelijk. Zoals de verstrekking van persoonlijke beschermingsmiddelen. Er wordt ook goed geluisterd naar mijn vraag. Dat komt ook omdat je al langere tijd met elkaar samenwerkt, zodat jullie weten wat een goede kandidaat is voor ons.” 

"Abiant weet wat een goede kandidaat voor ons is. Dat komt ook omdat je al langere tijd met elkaar samenwerkt." 

De manier van werken is bij Vaatstra volgens de aanpak van integraal ontwerpen. Dat betekent dat bij een bouwproject alle partijen al in het eerste begin van de bouw met elkaar om tafel gaan. De installatie heeft een prominente rol in de bouw. “Als er goed wordt gecommuniceerd, gaat de bouw vanzelf.”