Opdrachtgever Albert Keizer over Abiant Techniek

Opdrachtgever Albert Keizer over Abiant Techniek (foto Albert Keizer - Bruinekool Fotografie)

Next Generation Shipyards is een zeer veelzijdige relatie van Abiant Techniek. Het bedrijf uit Lauwersoog heeft naast een eigen lijn werkschepen voor de beroepsvaart ook een uitgebreide, wereldwijde service- en onderhoudstak. Daarnaast maakt NG furore met de grootste scheepslift van Nederland, die schepen tot zo’n 240 ton kan droogzetten. Een schot in de roos, die NG Shipyards naast hun bijdrage aan het CO2 vrije zeilschip Ecolution, in korte tijd veel bekendheid oplevert. Wij spraken met Albert Keizer, algemeen en commercieel directeur NG. 

Directeur Albert Keizer vat de NG-werkzaamheden korter samen: “Wij zijn een scheepswerf van A tot Z en werken voor o.a. baggeraars, scheepvaartbedrijven, windmolenparken en particulieren.” En passant merkt Keizer op dat er op de NG-terreinen ook enkele duizenden vierkante meter beschikbaar zijn voor stalling van schepen en opslag van goederen of materialen. En dat zijn team tevens beschikbaar is voor projectleiding, engineering en speciale ontwerpen. Keizer hamert daarbij niet alleen op de mogelijkheden, innovaties en uniciteit bij NG Shipyards, maar ook op de maatschappelijke bijdrage die hij wil leveren.

Keizer: “Wij willen vooruitstrevend, maar bovenal verantwoord bezig zijn. Wij hanteren vastgestelde normen en waarden, streven naar een gezonde, transparante bedrijfsvoering, waarbij we kansen benutten voor een beter milieu en goed welzijn van medewerkers. Mens gedreven en klimaatbewust; zo willen wij ondernemen!”  Keizer runt het bedrijf met zijn zoon Dirk als projectleider en engineer, met Herman Boonstra als productieleider en manager nieuwbouw en uiteraard met een enthousiast team van vaardige medewerkers. 

Een deel daarvan is afkomstig van Abiant Techniek. “Jong, oud, leerling, ervaren; die mix van mensen vind ik belangrijk. De instroom van jeugd is onmisbaar, maar dat zijn vijftig plussers met de juiste skills ook! Mensen moeten verder breed technisch inzetbaar zijn, overzicht en inzicht hebben, maar bovenal moet de mentaliteit kloppen.”

"Abiant Techniek durft nee te zeggen.
Ze zijn transparant en realistisch."

Het vinden van goed technisch personeel blijft moeilijk, maar Bas Koster van Abiant Techniek realiseert nog steeds regelmatig goede matches voor NG. Keizer: “Wij hebben zelfs al drie mensen overgenomen. Dat is een groot compliment. Bas zit er bovenop. Hij is scherp, verdiept zich uitstekend en kent onze cultuur. En belangrijker; bij Abiant Techniek durven ze nee te zeggen. Ze zijn transparant en realistisch. Dat komt goed uit, want aan schimmigheid en grootspraak hebben wij helemaal niets.”